520i Датчик на колянов вал, или този на разпределителния ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е60 М5

520i Датчик на колянов вал, или този на разпределителния ?

Мнение от ulra_power » 16 Сеп 2015, 18:13

Здравейте колеги, изчетох максимално много теми по въпроса, за да си отговоря сам, но уви. Колата е 520i 98-ма с газова инжекция, единичен ванус. Преди около половин месец ходих на газаджия - дюзите ми бяха за рециклиране, свърхишме го това. До тук добре. След това колата почна да не върви когато работи по-дълго време и напече двигателния отсег и когато тръгна да я форсирам от празен ход (дори и плавно) почва да прекъсва и тресе до към 1200 оборота. Правихме поне 3 пъти настройки на газовата, но уви. Интересното е, че го прави и на бензин. От време на време се форсира нормално и върви добре, после почва да прекъсва и във високите обороти направо погива. След като го направи този проблем и загася двигателя, при опит да запаля колата се задавя абсолютно всеки път, но пали след около 3 секунди. Правихме диагностика - една от грешките беше датчик на колянов вал, изчистиха я, колата работи добре 1 час и после пак почна с номерата. Предполагам, че проблемът може да не е от газовата или дюзите, но бях длъжен да го споменя. Също така се случва от време на време да забие много сериозно муцуната за около секунда по време на движение (с постоянна скорост) и понякога угасва на празен ход. Оборотите на празен ход са стабилни, няма смущения, все едно й връщам ключа за запалването.
Сменяни са свещи, гарнитура на капака, филтър картерни газове и др неща. Там, където си права колата предполагат датчик колянов вал или този на разпределителния. Какво е вашето мнение, тъй като знам че не са много евтини и не искам да експериментирам ? :dunno:
Поздрави !

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: 520i Датчик на колянов вал, или този на разпределителния

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2015, 18:31

Ми то си го е показала проблема и симптомите са си напълно нормални при неработещ датчик :dunno:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 16 Сеп 2015, 18:58

ulra_power написа: Правихме диагностика - една от грешките беше датчик на колянов вал, изчистиха я, колата работи добре 1 час и после пак почна с номерата. :dunno:
Поздрави !

Сам си отговаряш на въпроса хах :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 16 Сеп 2015, 19:03

100 % същите симптоми и при мен със същия мотор. След смяна на датчик разпределителен вал (задължително с оригинален) всичко е ОК.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Потребител
Аватар

Мнение от ulra_power » 16 Сеп 2015, 20:05

Точно това ми е въпросът - диагностиката казва датчик колянов вал, а колега - същите симптоми и е било датчика на разпределителния. Към кое да се насоча, и благодаря ви за отговорите !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 16 Сеп 2015, 20:39

Те симптомите са еднакви при двата датчика
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Сеп 2015, 20:42

ulra_power написа:Точно това ми е въпросът - диагностиката казва датчик колянов вал, а колега - същите симптоми и е било датчика на разпределителния. Към кое да се насоча, и благодаря ви за отговорите !

Че кой е казал, че симптомите се различават много? Четеш с правилната диагностика, превеждаш си го правилно от английки, защото много хора бъркат Crankshaft и Camshaft и сменяш точно този, който ти е показала диагностиката.

Потребител
Аватар

Мнение от ulra_power » 16 Сеп 2015, 21:01

Благодаря ви, ще се задействам да оправям возилото, лека вечер !

Потребител
Аватар

Мнение от ulra_power » 18 Сеп 2015, 1:33

Колеги, възникна и следното запитване - датчика на коляновия вал с какъв да го сменя? Предложиха ми някакви варианти от 50 до към 100 лв, но ги отказах, защото предполагам какво им е качеството. Препоръчаха ми някакъв на VDO - била надеждна фирма. Тези от вас, които са го сменяли - какъв са слагали, знам, че трябва да е хубав, горе споменатия някой да има отзиви ? В Дару кар какви предлагат, приблизителна цена и номенклатурен номер някой знае ли ? Или колегата Laviatan дали предлага този датчик, като цяло към каква марка да се ориентирам и от къде ? :conf:
Поздрави !

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 23 Сеп 2015, 17:59

Само VDO, което си е Сименс. Пробвано е и с евтини, даже имам един чисто нов някъде - не работи!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Мнение от bohcho » 24 Сеп 2015, 21:19

С риск да ми се смее някой , вече година карам с китайски датчик на колянов вал за 11$ от ибей без грам проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 25 Сеп 2015, 8:00

bohcho написа:С риск да ми се смее някой , вече година карам с китайски датчик на колянов вал за 11$ от ибей без грам проблеми.

Май трябва да пуснеш тото :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 27 Сеп 2015, 11:49

Зд.колеги реших да използвам темата да споделя и аз за моите проблеми.От близо месец имам проблеми с паленето не е постоянно за този период 3 пъти ми направи този номер,примерно я карам градско известно време спирам гася я и при следващо то палене не ще,пали на 3 тия 4 тия път.Закачих я на диагностика и излезе следната грешка /Зацепване разпределителен вал с колянов вал неправдоподобен сигнал/и това е нищо конкретно,ще съм ви много благодарен за всякакви мнения и съвети :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 06 Окт 2015, 20:29

здравей те колеги да се присъединя и аз с тоя проблем сам в момента пали на бензин работи 10 сек и гасне като загрее и на газ и на бензин прекъсва вдиапазона 1000-3000 оборота
сменил сънм 3 дебитомера
2 стъпкови мотора датчик на разпределителен вал но вдо
и вс други датчици по главата и смукателен колектор клапан картерни газове ремъци датчик тпс свещи масло и проблема си остава и за капак на всичко днес гръмна и 1 въздушна възглавница на задният мост абе работата е зле а не ми се продава за части защото няма грам ръжда по купето
помагайте на диагностика ми е писнало да ходя вече там съм дал около 200лв
и за капак на всичко ми викат че са ми запушени дюзите на бензина ок а ми на газ що го прави?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Окт 2015, 21:00

Имаш ли аванс процесор монтиран на колата? Много често грешката на вала е от него.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към E39