Проблем с охладителната система Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Krasi75
- Потребител
-
- Кара: Е39
Проблем с охладителната система Е39
Здравейте колеги.
От скоро съм собственик на БМВ 520 и имам чувството че колата ми нещо не е наред. Маркучите които излизат от радиатора към термостата са много корави, като камък са. Сменил съм термостат пластмасовия модул към него, капачката на разшерителният съд и няма оправия. Бихте ли ми казали това дали е нормално за този модел кола, защото питах къде ли не едни казват така е други се хващат за гарнитура на главата. Ще съм ви благодарен.
От скоро съм собственик на БМВ 520 и имам чувството че колата ми нещо не е наред. Маркучите които излизат от радиатора към термостата са много корави, като камък са. Сменил съм термостат пластмасовия модул към него, капачката на разшерителният съд и няма оправия. Бихте ли ми казали това дали е нормално за този модел кола, защото питах къде ли не едни казват така е други се хващат за гарнитура на главата. Ще съм ви благодарен.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Re: Проблем с охладителната система Е39
Не е нормално да са баш като камък твърди. Наистина виж температурата по бордовия. До 103, 104 градуса е нормално. А също така не отписвай капачката, защото такива ядове съм брал с менте капачки, за това най-сигурно си вземи оригинална за да ти е мирна главата към 30 и няколко лева мисля, че беше.
- Krasi75
- Потребител
-
Не сим запознат с тези коли по точно бмв и това с под менютата го пробвах ама на седми код нищо не ми показва направо излиза от менюто може би нямам такъв софтуер.
- Krasi75
- Потребител
-
От 94 до 103 градуса
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Виското бучи ли като подминеш 97-98 градуса?
- Krasi75
- Потребител
-
Не виското не се включва на 98 градуса даже ижобщо не съм го чувал. Но когато я карам на по дълъг път тя не вдига градуси над нормалното а надува маркучите.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Колегата Raefi e прав,но когато я караш нормално.Аз моята вчера навръщане от морето я държах 10-тина мин на 180 и вдигна 108 градуса.След връщането на газта и падане на 130-140 отиде на 98-99.Както по-горе ти написаха виж си темп.
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Моята със 180 като я карам пада на около 99, 100 градуса.
Друг съвет е да се изчистят радиаторите от боклуците, особено между двата радиатора се събират страшно много.

- Krasi75
- Потребител
-
Това с изчистването на радиатора ще го направя но ако е мръсен и не преминава достатъчно въздух ще загрява а та ми държи от 94 до 103 градуса и то без да съм чул да включи виското. Но ще го пробвам и след това смятам да сменя виското. Аз предполагам че не съм я обезвъздушил хубаво. Благодаря ви. Ще пиша какво се случва.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Преди и при мен бяха такива градусите,но затапих антифриза да не минава през дросела и се вдигнаха малко.
- Adrian9101
- Потребител
-
Здравейте Колеги.Нов съм в форума.Карам от скоро е39 2.3 бензин 1996г имам следния проблем на радиатора от горе дето е малката капачка за обезваздушаване има сложен болт който не съм видял при покупката колата я прибрах от Велико Търното и нямаше никакъв проблем дори и в момента няма единствено срелката седми малко след средата не на 12 часа а на 12 и 1 минута 2 да речем.Виждам че е сменена водната помпа.Дали може да възникне проблем.С този болт?Посъветвайте ме какво да направя.Благодаря ви.
12 мнения
• Страница 1 от 1