Премахване на газова от 540i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Премахване на газова от 540i
Темата е напълно сериозна, та моля без глупости и спам!!!!!!!!!!!!!!!!
Искам да попитам, че нямам голяма представа от газови и монтажа им, сложно ли е премахването на тая гад от автомобила.
Като взех 540-ката, колата вече си имаше газова, чисто новичка, ама аз нещо карам основно на бензин, че нещо не ми е на сърце газта.
Пък и карам основно извънградско и там 540-ката гори почти колкото 520-ката при високи скорости, та така.
Искам да попитам, освен колекторите, нещо друго ще трябва ли да сменям, че като ги гледам така надупчени и направо откачам.
Някой правил ли е подобно нещо и много време ли отнема? Нищо не ми пречи да си карам така на бензин, но все пак.
И тая скапана бутилка на мястото на резервната гума, и тя толкова да ме изнервя, че не може повече!
Ами това е. Кажете трудно ли се прави, че на майстори нямам вяра, да зная, дали ще мога да се справя?
Искам да попитам, че нямам голяма представа от газови и монтажа им, сложно ли е премахването на тая гад от автомобила.
Като взех 540-ката, колата вече си имаше газова, чисто новичка, ама аз нещо карам основно на бензин, че нещо не ми е на сърце газта.
Пък и карам основно извънградско и там 540-ката гори почти колкото 520-ката при високи скорости, та така.
Искам да попитам, освен колекторите, нещо друго ще трябва ли да сменям, че като ги гледам така надупчени и направо откачам.
Някой правил ли е подобно нещо и много време ли отнема? Нищо не ми пречи да си карам така на бензин, но все пак.
И тая скапана бутилка на мястото на резервната гума, и тя толкова да ме изнервя, че не може повече!
Ами това е. Кажете трудно ли се прави, че на майстори нямам вяра, да зная, дали ще мога да се справя?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Re: Премахване на газова от 540i
Няма нужда да сменяш колекторите просто им пусни по едно маркуче от цилиндър до съседен-байпас и няма грижи ще трябва да наредиш буксите на дюзите и ако са ти прекъснали бензиновата помпа да възстановиш връзката но едва ли малко хора практикуват така
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ами всмукателния колектор трябва да се смени, да се възтановят връзките където са срязани кабелите на бензиновите инжектори, да се махнат маркучите, изпарителя, тръбите, филтрите и то май това е. И кабеляка разбира се.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Нещо по маркучите за антифриза сменя ли се? Иначе като гледам, само за гарнитури ще идат доста кинти, да го еб.....

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ами обикновенно изпарителя се прихваща от тройника намиращ се между двигателя и купето. По-лесния вариант е просто да се съединят двата маркуча влизащи в изпарителя че тройника е на много навряно място, неудобно за работа.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Щом не ти се кара на газ,защо не си я караш на бензин и си остави газовата?Тъкмо като я запродаваш ще и вземеш повече мангизи

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако няма да продаваш газовата,махни само бутилката и карай на бензин!
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Ако няма да кара на газ по-добре да я маха цялата. Я ще му се развали нещо компютъра на газовото, да почнат да се губят цилиндри, или да текне от тройници и/или изпарител. ГИ което не се ползва се развяля много бързо. Аз лично не бих пипал колектора само заради ГИ-то. Ако имаш достъп до щуцерите на инжекторите ги замени с къси болтове М6 с осигурител за резба. Най-гадно е водата за изпарителя. Със сигурнос са рязани маркучи и има тройници и там е най-слабото място на охладителната с-ма, и един ден като почне да сълзи, да губи течнос и няма откриване. Ако имаш възможност подмени срязаните маркучи. Бутилката в резервната се моли само, да не са и шибнали монтажна пяна, на няколко топки - да държи здраво, че такова чоплене те чака.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колектора няма какво да го сменяш. Махаш дюзите за газта и затапваш маркучлетата с подходящи по размер болтчета, за да не смуче от там въздух, слагаш си кората отгоре и въобще няма да виждаш, че колекторът е надупчен. Изпарителят като се махне може да се затапят и там маркучите за водата, НО силно зависи къде и как е хваната водата, но едва ли са го сложили последователно вързан. Виж къде е хваната водата и заради евентуални течове, както е казал колегата по-горе. По-големият проблем е с възстановяването на кабелите, които са прекъснати, за да се вземе от бенз. дюзите импулсът - играчка си е.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Изпарителя му е хванат на мястото на печката,използвани са оригиналните маркучи на колата,без да има рязано никъде.
Кабелите за инжекторите са рязани до компютъра и възстановяването им е елементарно.
Бутилката няма монтажна пяна
Кабелите за инжекторите са рязани до компютъра и възстановяването им е елементарно.
Бутилката няма монтажна пяна

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Мерси много за информацията и на Илко, за разясненията
Колектора няма как да не го сменя, ако се захвана с тая операция.
Просто душа няма да ми даде, да зная, че е пробит и затапен с някакви болтчета
Тия дни ще прегледам обстойно, да видя колко кинти и време ще ми трябват за тая процедура

Щото си обичам колата!!!

Колектора няма как да не го сменя, ако се захвана с тая операция.
Просто душа няма да ми даде, да зная, че е пробит и затапен с някакви болтчета

Тия дни ще прегледам обстойно, да видя колко кинти и време ще ми трябват за тая процедура

Elesar74 написа:Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?
Щото си обичам колата!!!

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Идеята с болтчета на колектора вместо смяна на целия колектор е да можеш максимално бързо и с минимална инвестиция да направиш това, което искаш.
Гарантирам ти, че тия винтове, навити с фиксатор/уплътнител ще са ОК, а в някакъв момент, като решиш че ти се дават и парите за нов колектор и гарнитури, вече ще си вземеш само това.
Аз повече бих се притеснявал за рязаните маркучи и кабели...
Гарантирам ти, че тия винтове, навити с фиксатор/уплътнител ще са ОК, а в някакъв момент, като решиш че ти се дават и парите за нов колектор и гарнитури, вече ще си вземеш само това.
Аз повече бих се притеснявал за рязаните маркучи и кабели...
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
zAcK написа:Мерси много за информацията и на Илко, за разясненията![]()
Той може да има и нещо общо със слагането на уредбата..
zAcK написа:Elesar74 написа:Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?
Щото си обичам колата!!!
То само с обич ако ставаше. От много обич миналата година хвръкнаха едни два бона ей тука ...viewtopic.php?f=35&t=375261

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
То па щото майсторите ми помогнаха, пък и сега си имам ново охлаждане, резервна кутия и т.н.
Не както искаха да ми рециклират хидротрансформатора и да ми разглобяват кутията. Няма да ти казвам
колко пари искаха за тия неща, дето щяха да се окажат излишни и да ми съсипят работещата кутия.
Че и не даваха гаранция. Сега поне имам резервна кутия, готова за слагане!!! Също така зная, че всичко
по охлаждане и т.н. е перфектно, та така. Ти си мисли каквото искаш! Аз зная, че съм постъпил правилно
Има, няма как да няма
Двамата с Пресли са замесени 
P.S. Аз още доста пари дадох за тая Е39-ка, ама поне ми е кеф, като я карам. И не се чудя, защо съм направил компромис с нещо, щото не съм.
И още ще дам, само да имам възможност, щото те парите са затова, нали?

Не както искаха да ми рециклират хидротрансформатора и да ми разглобяват кутията. Няма да ти казвам
колко пари искаха за тия неща, дето щяха да се окажат излишни и да ми съсипят работещата кутия.
Че и не даваха гаранция. Сега поне имам резервна кутия, готова за слагане!!! Също така зная, че всичко
по охлаждане и т.н. е перфектно, та така. Ти си мисли каквото искаш! Аз зная, че съм постъпил правилно

larry_boy написа:Той може да има и нещо общо със слагането на уредбата..
Има, няма как да няма

P.S. Аз още доста пари дадох за тая Е39-ка, ама поне ми е кеф, като я карам. И не се чудя, защо съм направил компромис с нещо, щото не съм.
И още ще дам, само да имам възможност, щото те парите са затова, нали?

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2