Стойностти на дебитомера на m52b20
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Val_team
- Потребител
-
- Кара: 520I
Стойностти на дебитомера на m52b20
Здравейте колеги. Искам да попитам има ли някой представа какви трябва да са стойностите на дебитомера на m52b20? Тъй като ходих на елкон за смяна на датчик кол.вал и човека ми сподели че и дебитомера е за смяна.И на всичкото отгоре бил пробвал с китайски тъй като оригиналния струва 500 лв и вървяла повече.Цитира ми стойности на високи обороти на пълна газс китайския 5600 с моя 4800 и някакъв волтаж с китайския 5v с моя 4.1v Та мисълта ми е тъй като оригиналния е много скъп тези стойности какво трябва да са и дали наистина дебитомера е за смяна. Мерси предварително.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Стойностти на дебитомера на m52b20
Аз доколкото знам, волтажът на дебитомера кореспондира със стойностите мг/хъб, които се гледат през диагностичен софт - демек 4.1 волта би трябвало да отговарят на стойност, близка до 4100 мг/хъб. Ако нямаш възможност да си закачиш колата на диагностика сам, можеш да тестваш дебитомера с обикновен мултицет. Ето едно примерно клипче как става:
https://www.youtube.com/watch?v=O4pBu3uRlYA
Освен всичко останало, ако дебитомерът не работи коректно, не е задължително да се налага смяна - има вариант и за почистване със съответния спрей да дебитомери...
https://www.youtube.com/watch?v=O4pBu3uRlYA
Освен всичко останало, ако дебитомерът не работи коректно, не е задължително да се налага смяна - има вариант и за почистване със съответния спрей да дебитомери...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Освен стойностите е важно и бързодействието на дебитомера, а това не може да се установи коректно с мултицет, който отчита усреднени стойности. При диагностика се гледа количеството преминал въздух, като единицата е кг/час. Дебитомера, както и всеки датчик, се сменят само с оригинален- нов или втора ръка, в противен случай, обикновено се извършват две покупки.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз стойностите ги гледам през Инпа и там единицата е милиграм/такт, тоест буквално mg/hub. При положение, че дебитомерът работи при доста променливи, да се мери въздухът, преминал през него, с единици кг/час ми се струва невероятно, но може и да съм грешка...
За тест с мултицет знам, че не е най-точният начин, но ако се подава плавно газ и се гледа дали напрежението се покачва в съответствие с оборотите, без да има пропадания или резки скокове, много е вероятно дебитомерът да е изправен...
За тест с мултицет знам, че не е най-точният начин, но ако се подава плавно газ и се гледа дали напрежението се покачва в съответствие с оборотите, без да има пропадания или резки скокове, много е вероятно дебитомерът да е изправен...

Последна промяна Z3Ro* на 04 Авг 2015, 16:38, променена общо 1 път
- Val_team
- Потребител
-
Почистих дебитомера но разлика няма.Отново я закачих на диагностиката която е делфи и показва същите стойности 4.1/4800.преди колата след 3500 тръгваше много да върви предполагам заради ваноса а сега забелязвам че след 4500. По принцип така ли трябва да е или си внушавам?Ще направя и теста с мултицета и ще търся втора ръка!
пробвай с някой друг втора ръка но трябва да покараш 40-50км за да се адаптира компа към него
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Хубаво е да не забравяме и температурите навънка. При едно 30 градуса , зацепено виско и т.н. колата става значително по-мудна.
- Val_team
- Потребител
-
Така е, но е факт че с друг дебитомер има разлика във вървенето.
8 мнения
• Страница 1 от 1