въпрос относно смяна на заводска музика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mario.ivanov
- Потребител
-
- Кара: 530d 193
- Мечтае да кара: 740d e38
въпрос относно смяна на заводска музика
Здравейте,
искам да ви попитам,предстой ми смяна на говорителите предни и задни.
Има ли вариант да сложа някакви херц без преправяне на кутиите?Също така бизнес сдто не искам да го сменям. Така заводски да си остане.
Не разбирам от говорители и не знам колко Ома трябва да са ,честота о т.н.
Ако може да ми препоръчате едни добри говорители ще съм много благодарен.
Лек ден!
искам да ви попитам,предстой ми смяна на говорителите предни и задни.
Има ли вариант да сложа някакви херц без преправяне на кутиите?Също така бизнес сдто не искам да го сменям. Така заводски да си остане.
Не разбирам от говорители и не знам колко Ома трябва да са ,честота о т.н.
Ако може да ми препоръчате едни добри говорители ще съм много благодарен.
Лек ден!
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: въпрос относно смяна на заводска музика
Херца е отличен избор за цена и качество.говорителите са по 4ома за пищялките не знам.Но помисли за един добър усилвател и буфер.
Имам от високата серия на херц и не влизат нито отпред нито отзад!!! магнита е много назад и опира в края на обема... това което направих аз е да пдоменя кондензатора който колегата е описал отгоре с доста по качествен такъв за аудифилски цели (настроих нивото му със съпротивления) както и замених пищялките с фокал
звука стана в пъти по добър и за сега не смятам да сменям заводските говорители защото ги напастнах перфектно и звука е доста задоволителен... все пак обемите са смятани именно за тези говорители а тези които ще купиш на 99 процента са предвидени да свирят в цяла врата или с две обем клонящ към безкрайност... съответно като го псотавиш в 10 литрова кутийка и нещата загрубяват много бързо! та пробвай първо да смениш само високите и смятам че ще останеш доволен 

верно че не беше 10 литра но съм сигурен че е и повече от 2 както и да е това е без занчение... идеята е именно това че т/с параметрите на афтермаркет говрителите са за много повече литри и като ги сложиш в тоя обем нещата не се получават по добре ами по зле спрямо оригинала... затова и не смятам да ги бутам тях ... според мен има идея ако ще се сменя говорител то да се направи подоходяща стойка и да се сложи 6,5 инчов говорител... за да си струва галиамцията и да е по сигурен положителния ефект...
Но пак повтарям започни от пищялките защото те са най-салбото звено в цялата аудио система на колата... и от там реши дали искаш да подменяш нещо друго.... аз си исакрах аукс на зводския касетофон(от където трябва) и съм предоволен от звука...(а по принцип съм аудиофил и съм много взискателен към звука както в колите ми така и в къщи) освен това източника от който пускаш музика също е много важен за цялостното звучене на уредбата...
и още нещо ако ще сменяш пищялките задължително премахни дунапренчето което е зад решетките защото то първо че ще е разложено най-вероятно от годините и второ деградира звука допълнително....(най-добрия вариянт е да се направят отливки на заводските места и да няма нищо пред купола на пищялакта)
Но пак повтарям започни от пищялките защото те са най-салбото звено в цялата аудио система на колата... и от там реши дали искаш да подменяш нещо друго.... аз си исакрах аукс на зводския касетофон(от където трябва) и съм предоволен от звука...(а по принцип съм аудиофил и съм много взискателен към звука както в колите ми така и в къщи) освен това източника от който пускаш музика също е много важен за цялостното звучене на уредбата...
и още нещо ако ще сменяш пищялките задължително премахни дунапренчето което е зад решетките защото то първо че ще е разложено най-вероятно от годините и второ деградира звука допълнително....(най-добрия вариянт е да се направят отливки на заводските места и да няма нищо пред купола на пищялакта)
да не говроя за оригиналните а за една дъска пригодена да се хване на заводските захвати и към нея говорителя... след това изолиране на вратата с подходящи материяли и така използва цялата врата за обем... това е най-доброто решение! Само че вратата се изолира отвсякъде и така...
5 мнения
• Страница 1 от 1