Загуба на мощност.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Загуба на мощност.
Здравейти колеги.
Вчера на тръгване от морето до Сф имах уникално гаден проблем.Колата в ниските обороти я нямаше никаква.. набира едвам едвам,като натисна по рязко педала на газта изрежда 2 предавки надолу и вкарва двигателя в червените обороти.И изведнъж все едно някой ме удря отзад..така изрежда предавките кутията.Преди време на диагностика ми беше дала грешка Рейл датчик (за високото налягане) но ми казаха че е наред.Четох в един англ.форум на един пичага колата му е правила същите номера.И са му сменили МАФ(?) и МАП сензори,вакум резервоар и колата му се оправила.
Дали може от развален Рейл датчик да работи така?
Вие какво мислите?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Вчера на тръгване от морето до Сф имах уникално гаден проблем.Колата в ниските обороти я нямаше никаква.. набира едвам едвам,като натисна по рязко педала на газта изрежда 2 предавки надолу и вкарва двигателя в червените обороти.И изведнъж все едно някой ме удря отзад..така изрежда предавките кутията.Преди време на диагностика ми беше дала грешка Рейл датчик (за високото налягане) но ми казаха че е наред.Четох в един англ.форум на един пичага колата му е правила същите номера.И са му сменили МАФ(?) и МАП сензори,вакум резервоар и колата му се оправила.
Дали може от развален Рейл датчик да работи така?
Вие какво мислите?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Загуба на мощност.
А каква е колата няма никакво значение сигурно
Проблемът ти е за сервиз! Така можем само боб да хвърляме от къде ти идва проблема, защото както и ти си написал, може да е от много неща, които без диагностика и проверка на място, няма как да се разбере

Проблемът ти е за сервиз! Така можем само боб да хвърляме от къде ти идва проблема, защото както и ти си написал, може да е от много неща, които без диагностика и проверка на място, няма как да се разбере

Колата е 530d 12.2001г.
Автоматик.Наистина съм пропуснал да го впиша.
Беше на диагностика 2 седмици преди да тръгна на почивка за смяна на въздушен и горивен филтър.Бензиновите двигатели имат ли Рейл датчици?
Автоматик.Наистина съм пропуснал да го впиша.
Беше на диагностика 2 седмици преди да тръгна на почивка за смяна на въздушен и горивен филтър.Бензиновите двигатели имат ли Рейл датчици?
Така написано излиза ,че си автоматик .
Тези симптоми приличат на проблем в кутията.
Ако си с голям борд ще ти изпише грешка.
Без диагностика трудно .... а и фасула свърши
Тези симптоми приличат на проблем в кутията.
Ако си с голям борд ще ти изпише грешка.
Без диагностика трудно .... а и фасула свърши

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
stefkodan написа:Колата е 530d 12.2001г.
Бензиновите двигатели имат ли Рейл датчици?
Има и такива дето имат,но не са в Е39

5 мнения
• Страница 1 от 1