Спирачна система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- windmaster
- Потребител
-
Спирачна система
Здравейте колеги,
Едно питане за мойта 528и-ца. При натискане на спирачния педал(автоматик съм) се чува едно бълбукане. Чува се даже и само като е на контакт. Въпроса е от какво може да е? Трима майстори казват да карам и да не се шашкам след като колата си спира и педала не е корав и няма промяна въобще в усилието за спиране. Но недай си боже спирачките откажат ... Автоматик съм.. Докато премина с тоя тип троник на по- ниска предавака и ще се пребия някъде
.
Sent from my V8 using Tapatalk
Едно питане за мойта 528и-ца. При натискане на спирачния педал(автоматик съм) се чува едно бълбукане. Чува се даже и само като е на контакт. Въпроса е от какво може да е? Трима майстори казват да карам и да не се шашкам след като колата си спира и педала не е корав и няма промяна въобще в усилието за спиране. Но недай си боже спирачките откажат ... Автоматик съм.. Докато премина с тоя тип троник на по- ниска предавака и ще се пребия някъде

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Re: Спирачна система
Хубаво е да не слушаш майсторите,защото зимата ще имаш изненада.Най-вероятно сервото поглъща вода.Откъм шофъорската страна под филтъра на климатика го разглабяш има кухина където е сервото.Там се събира вода и най-вероятно е запушен отвора за отичане който е много малък.Сега нямаш проблем със спирането,но зимата е възможно да ти стане твърд педала или да замръзне сервото и да скове спирачките.Също си провери и спирачната течност,хубаво е да е смениш и да провериш системата за да не влиза въздух 

- windmaster
- Потребител
-
Мерси мниго за инфото ще видя какво ще направя по въпроса таз седмица. Под проверка на течноста какво имаш предвит. Гледал съм я и е на макс,но не знам как се тества за качество. Знам че колата е при мен от две години и не съм я барал,но колата е все пак 98-ма... Сигурно никоой не я е поглеждал 

- windmaster
- Потребител
-
Проблема остава!извадих вода от сервоусилвстеля около 200мл. Клапана за вакуум държи. Бълбукането от сервото остава,но по големият въпрос е... От къде се е появила тази вода там. Явно е там от много време защото беше много кална! Не е ръжда... А кал! Не е спирачна течност,а вода! Коша в който стои не задържа вода и се оттича! Ако някои има идеи моля споделете!
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Коша на сервото може да се отича,но щом е имало кал,значи отвора на отичането не функцинира нормало,отделно листа и боклуци от предния прозорец отиват право там.Хубава профилактика на кухината,сервото и спирачната система и смяна на течност за спирачки,ако незнаеш кога е сменяна.
5 мнения
• Страница 1 от 1