Гасне в движение - 523i SE 1998 - решен - дебитомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гасне в движение - 523i SE 1998 - решен - дебитомер
Проблемът е решен със смяна на дебитомера.
Дойде време и аз да помоля за помощ.
Така или иначе ще закарам колата на диагностика, но ако някои е срещал същия проблем, нека сподели.
В четвъртък врътнах 600-700км без никакви грижи.
В петък следобед пообиколих още 40-50км, като преди да се прибера заредих догоре V Power бензин.
Прибирайки се към вкъщи още едно 10-тина км от бензиностанцията, настъпих по един баир и докато цедях четвърта колата прехълца веднъж ама яката, чак подскочи.
Преди ми е прехълцвала така на трета, на около 5500 оборота, но рядко и не му обръщах много внимание.
В събота направих едно пътуване сутринта по хладното без никакви проблеми, но навръщане, колата почна да гасне веднага след палене, както и в движение. Както си карам на пета и умира, паля с ключа в движение и продължава. Няма загуба на мощност, върви си.
Предполагам или на някой датчик или бобина му е дошло времето, но до сега не съм срещал такъв проблем, а колата е доволно сложна, за да бъзикам сам.
Свещите са сменяни преди няколко месеца, още не съм ги проверил, но довечера мога да ги отвия и прегледам.
Някой ако има идеи, нека сподели.

Колата няма газ и никога не е имала. Горивния филтър е сменян миналата година, въздушният е нов.
Двигателят е с единия ванос.

Дойде време и аз да помоля за помощ.
Така или иначе ще закарам колата на диагностика, но ако някои е срещал същия проблем, нека сподели.
В четвъртък врътнах 600-700км без никакви грижи.
В петък следобед пообиколих още 40-50км, като преди да се прибера заредих догоре V Power бензин.
Прибирайки се към вкъщи още едно 10-тина км от бензиностанцията, настъпих по един баир и докато цедях четвърта колата прехълца веднъж ама яката, чак подскочи.
Преди ми е прехълцвала така на трета, на около 5500 оборота, но рядко и не му обръщах много внимание.
В събота направих едно пътуване сутринта по хладното без никакви проблеми, но навръщане, колата почна да гасне веднага след палене, както и в движение. Както си карам на пета и умира, паля с ключа в движение и продължава. Няма загуба на мощност, върви си.
Предполагам или на някой датчик или бобина му е дошло времето, но до сега не съм срещал такъв проблем, а колата е доволно сложна, за да бъзикам сам.
Свещите са сменяни преди няколко месеца, още не съм ги проверил, но довечера мога да ги отвия и прегледам.
Някой ако има идеи, нека сподели.

Колата няма газ и никога не е имала. Горивния филтър е сменян миналата година, въздушният е нов.
Двигателят е с единия ванос.

Последна промяна CuMo на 31 Юли 2015, 14:17, променена общо 3 пъти

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Гасне в движение - 523i SE 1998
Момент, гасне в движение или "хълца"/ претриса ?
Опиши малко по-подробно какво се случи? На М50Б25 имам сходен проблем, твоят е М52Б25 и може би имаме една и съща болка.
докато цедях четвърта колата прехълца веднъж ама яката, чак подскочи.
Опиши малко по-подробно какво се случи? На М50Б25 имам сходен проблем, твоят е М52Б25 и може би имаме една и съща болка.
Както съм го описал. В единия ден просто прехълца веднъж докато давах газ до долу, а на другия ден взе да гасне в движение. На моменти също така хълцаше и тресеше. Гаснеше и на първа, веднъж угасна и на празен ход, докато бях спрял на една отбивка. 

- u`F`o
- ентусиаст
-
CuMo написа:Както съм го описал. В единия ден просто прехълца веднъж докато давах газ до долу, а на другия ден взе да гасне в движение. На моменти също така хълцаше и тресеше. Гаснеше и на първа, веднъж угасна и на празен ход, докато бях спрял на една отбивка.
Закачи я на диагностика, твоята поне е по-нова и ще си каже какво я боли.
За гасненето в движение, ако е бубина, както ти сам предположи, ще изгуби цилиндър-два-три. Даже и на 2 цилиндъра, 6-така може да си работи (неравномерно) - т.е. ме съмнява да е от свещи/бубини.
И аз така си мисля, ако беше един цилиндър, щеше да губи мощност и да върви, но тя просто решава и гасне в движение.
Ще я закачим, но в края на седмицата.

- u`F`o
- ентусиаст
-
CuMo написа:И аз така си мисля, ако беше един цилиндър, щеше да губи мощност и да върви, но тя просто решава и гасне в движение.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ръчка ли е колата? Ако е с ръчни скорости, хвърли един поглед на клемите на акумулатора. Върви и я вържи на диагностика да видим кой датчик е опаткал, препоръчително е да се гледа с някаква диагностика специално от/за БМВ, а не разните му там скенери, бошове и други подобни..
Колата е ръчка, да.
Непременно ще споделя какво е, само да го открием.
Непременно ще споделя какво е, само да го открием.

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Датчик колнов вал, елементарен проблем, често срещан 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Плюс датчика, мога да издекламирам ПОНЕ още две неща от които ще има същия ефект, но без диагностика не бих хвърли ей така 200 кинта за датчик. Много е вероятно да е той, но не е сигурно.
Тоя датчик го сменяхме преди 15 хиляди километра и то уж с БМВ оригинален.
Предишния като се скапа, колата загуби мощност, въртеше по-дълго преди да пали, звукът стана един гърлест и разходът се вдигна, но не гаснеше.
Предишния като се скапа, колата загуби мощност, въртеше по-дълго преди да пали, звукът стана един гърлест и разходът се вдигна, но не гаснеше.

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
От моя пък имаше точно изброените от вас симптоми.
И само луд би купил част преди доагностика
И само луд би купил част преди доагностика

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
също така не забравяй бензиновата помпа!
аз на Е34-ката преди време имах такъв проблем - гаснеше в движение, по споменатия от теб начин (без прихълцването), а в последствие почна да пали трудно и накрая вече спря да пали.
аз на Е34-ката преди време имах такъв проблем - гаснеше в движение, по споменатия от теб начин (без прихълцването), а в последствие почна да пали трудно и накрая вече спря да пали.

Закачиха я на диагностика, но няма записани грешки.
Според специалиста на база опит е датчик разпределителен вал, та ще го сменим в петък и ще пиша как е.
Според специалиста на база опит е датчик разпределителен вал, та ще го сменим в петък и ще пиша как е.

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
според мен по-вероятно е да е датчика на коляновия....
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2