Тракане от предна (дясна страна)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Comrade
- Потребител
-
- Кара: E39 525d Touring
Тракане от предна (дясна страна)
Да уточня че прегледах темата с детските болести и въпросните теми за дрънченето от предпазните ламарини зад диска.
При мен въпросното тракане се чува по-скоро като чукане на желязо в желязо и то само когато минавам през дупчици с малка скорост ( из кварталните уличките ). С по-висока скорост >40-50км/ч не се чува чукането когато мина през неравности и дупки.
Тъй като ми се чува че е от дясната страна , свалях диска и проверих все пак въпросните ламарини , дори подложих и лепенка макар нитовете да са си здрави все още но няма промяна.
При мен въпросното тракане се чува по-скоро като чукане на желязо в желязо и то само когато минавам през дупчици с малка скорост ( из кварталните уличките ). С по-висока скорост >40-50км/ч не се чува чукането когато мина през неравности и дупки.
Тъй като ми се чува че е от дясната страна , свалях диска и проверих все пак въпросните ламарини , дори подложих и лепенка макар нитовете да са си здрави все още но няма промяна.
Re: Тракане от предна (дясна страна)
Колега и при мен бяха здрави тия ламарини ама между тях и шенкела беше попаднало камъче и то дрънчеше!!! така че пробвай да ги свалиш да си сигурен че отзад няма нищо 
като свалиш диска не се вижда... трябва и ламарината да свалиш...
дано да съм помогнал...

като свалиш диска не се вижда... трябва и ламарината да свалиш...

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
и моята кола дръчни така.. като гърмяща змия трака..
не знам от какво е ..
когато я вдигна на подемника и урдям колелата няма нищо..
мояето е ламарина но не знам коя и къде
не знам от какво е ..
когато я вдигна на подемника и урдям колелата няма нищо..
мояето е ламарина но не знам коя и къде

- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
Comrade написа:Да уточня че прегледах темата с детските болести и въпросните теми за дрънченето от предпазните ламарини зад диска.
Колега, като караш и се чува това тракане пробвай леко да натиснеш спирачките и ако спре значи е или накладки или супорти.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
тая ламарина не се вижда докато не свалиш диска
нитована е за голямата която се вижда и не дрънчи
нитована е за голямата която се вижда и не дрънчи
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
При мен се оказаха биалетки, така че проверете и тях за всеки случай 

- Comrade
- Потребител
-
Вчера смених биалетките и десния накрайник. Идеята е че при мен пак да уточня не е дрънчене а тракане/чукане като на желязо.
Това със спирачките съм го пробвал не е от накладките.
Това с прословутата ламарина го проверихме , и двете са здрави, плътни една до друга със здрави заварки - учудващо нали
Лошото е, че и майстора се изчерпа от към идеи и май ще минавам на алтернативно решение - волумето на мах ..
Всъщност единственото което не е сваляно е щангата, но видимо не изглеждаше да има нещо не редно по нея ..
Това със спирачките съм го пробвал не е от накладките.
Това с прословутата ламарина го проверихме , и двете са здрави, плътни една до друга със здрави заварки - учудващо нали

Лошото е, че и майстора се изчерпа от към идеи и май ще минавам на алтернативно решение - волумето на мах ..
Всъщност единственото което не е сваляно е щангата, но видимо не изглеждаше да има нещо не редно по нея ..
- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
Също може да се погледнат пружината (подложките на пружината) и амортисьора ако не сте ги гледали.
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
Колега колата има ли автоматичен реглаж на светлините? При мен преди време издаваше звук от машинката за реглажа на светлините (по-скоро свиркащ но що да не може и дрънкащ..) която ако не се лъжа стоеше някъде там от дясно. Майстора я хвана след много търсене и след като смаза, както ми каза, проблема спря.
След като си изчерпал другите варианти и шума го локализираш найстина там и съответно колата е оборудвана с такова чудо хвърли му едно око.
След като си изчерпал другите варианти и шума го локализираш найстина там и съответно колата е оборудвана с такова чудо хвърли му едно око.
- Comrade
- Потребител
-
Ъмм, ако говориш за автоматичното регулиране при неравности, да има такова, проверено е и е ок. Амортисьорите бяха на тръскачка и са на 80% като съм им сменил прашниците и шок тампоните преди месец. И пак да уточня
Не е е дрънчене, шумене и бръмчене, а си се чува като чукане на плътно желязо в друго такова 

трябвало е да свалиш ламарините зад дисковете
не четеш внимателно... пълни се отзад в долната част с камъни и дрънчи яко... така и така си свалял диска трябвало е да ги развиеш и тях...

12 мнения
• Страница 1 от 1