e39 530d 2003 или е46 330д 2003 (204 hp)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
e39 530d 2003 или е46 330д 2003 (204 hp)
Здравейте колеги,
Колебая се между е39 530д 193 HP от 2003-та и е46 330д 204 HP след 2003та. Собственик на е36 318ис 1995 м42 и искам да мина на дизел. Клоня повече към е39, защото в очите ми е по-красива, луксозна, комфортна и като цяло приятна на външен вид.
Искам да мина на дизелов двигател заради "чувството", когато натиснеш педала за газта да те залепя за седалката. От няколко дни търся какво е това нещо (torque) след доста четене и тотално побъркване, се оказа, че има доста видове и не ми влиза в употреба за моя казус.
В крайна сметка открих, че това, което ме интересува се казва "throttle response" - колко бързо ускорява колата и колко се чувства ускорението ако натиснеш педала и колата тръгне.
Въпросът е насочен към хора които са карали и/или са се возили в 2те коли или подобни на тях да кажат: има ли разлика в "чувството" за ускорение между 530д и 330д (facelift и 2та)?
По показатели 2те коли са много близки по коне, много близки по ускорение 7.8 и 7.4 съответно и имат по 410 нютона.
Причината да се замисля за това са 200 килограма разлика между колите, както и разликата в окачването - е39 не е направена с единствената цел да бъде бегачка - също така се търси и комфорт.
Благодаря за прочита, очаквам хора с опит да пишат, но и ако се намесят някакви хора да се карат кое е по-хубаво и кое харчи по-малко заповядайте интересно ми е какво ще има да каже всеки един от вас.
Колебая се между е39 530д 193 HP от 2003-та и е46 330д 204 HP след 2003та. Собственик на е36 318ис 1995 м42 и искам да мина на дизел. Клоня повече към е39, защото в очите ми е по-красива, луксозна, комфортна и като цяло приятна на външен вид.
Искам да мина на дизелов двигател заради "чувството", когато натиснеш педала за газта да те залепя за седалката. От няколко дни търся какво е това нещо (torque) след доста четене и тотално побъркване, се оказа, че има доста видове и не ми влиза в употреба за моя казус.
В крайна сметка открих, че това, което ме интересува се казва "throttle response" - колко бързо ускорява колата и колко се чувства ускорението ако натиснеш педала и колата тръгне.
Въпросът е насочен към хора които са карали и/или са се возили в 2те коли или подобни на тях да кажат: има ли разлика в "чувството" за ускорение между 530д и 330д (facelift и 2та)?
По показатели 2те коли са много близки по коне, много близки по ускорение 7.8 и 7.4 съответно и имат по 410 нютона.
Причината да се замисля за това са 200 килограма разлика между колите, както и разликата в окачването - е39 не е направена с единствената цел да бъде бегачка - също така се търси и комфорт.
Благодаря за прочита, очаквам хора с опит да пишат, но и ако се намесят някакви хора да се карат кое е по-хубаво и кое харчи по-малко заповядайте интересно ми е какво ще има да каже всеки един от вас.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: e39 530d 2003 или е46 330д 2003 (204 hp)
Искам да мина на дизелов двигател заради "чувството", когато натиснеш педала за газта да те залепя за седалката.
Колега, това чувство ще е определено по-ясно изразено при е46 330д 204 HP в сравнение с е39 530д 193 HP.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Аз лично съм за Е 39,193 к.с.

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
The 5th element написа:Аз лично съм за Е 39,193 к.с.![]()
![]()

Нямам идея на колко години сте, но за мен 5-цата. Тройката е като лагерна количка.... твърда и гадна за возене. Да не говори и колко е зле с ходова част /в частност задница/. Това все пак си е мое мнение, не ангажирам никого с него. И все пак, ако сте около 20-те годишна възраст, то може 3-ката да Ви хареса повече.

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега, явно виждаш в тези коли единствено това, което те залепя на седалките. Говориш за 3-та и 5-та серия еднакво, но истината е, че между тях няма много общо. Явно си падаш по бързото каране, затова 330D е твоят вариант.
И щом си пуснал питане, на тема "чувства", не мислиш ли, че тук всеки има различни чувства и усещания, които няма как да са същите като твоите? Не може субективните впечатления на някого да са мотив за избор на автомобил. Колите си имат технически данни от производителя, вече текущото състояние на автомобили на над 10 г. зависи от конкретната кола. Очаквам тук да се появят съответните линкове с въпросите, какво мислите за тази или онази.
И щом си пуснал питане, на тема "чувства", не мислиш ли, че тук всеки има различни чувства и усещания, които няма как да са същите като твоите? Не може субективните впечатления на някого да са мотив за избор на автомобил. Колите си имат технически данни от производителя, вече текущото състояние на автомобили на над 10 г. зависи от конкретната кола. Очаквам тук да се появят съответните линкове с въпросите, какво мислите за тази или онази.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- VisionOfMind
- Потребител
-
- Кара: 540iA
Колегите Elesar74 и predel са много прави.
Пък и още един съвет от мен. С ускорението на колата ще свикнеш толкова бързо, че скоро след това ще искаш по-мощна кола.
Моя съвет е да заложиш на Е39 именно заради нещата, които изброиха колегите.
Пък и още един съвет от мен. С ускорението на колата ще свикнеш толкова бързо, че скоро след това ще искаш по-мощна кола.
Моя съвет е да заложиш на Е39 именно заради нещата, които изброиха колегите.
Elesar74 написа:Колега, явно виждаш в тези коли единствено това, което те залепя на седалките. Говориш за 3-та и 5-та серия еднакво, но истината е, че между тях няма много общо. Явно си падаш по бързото каране, затова 330D е твоят вариант.
Много правилно напълно съгласен съм. Аз съм хлапак на 21 години и си падам по бързото каране, но не всичко е "чувства" и високата скорост, като се има предвид, че карам 90% от времето си градско . е39 ми е повече на сърце, защото търся комфорт, сигурност и искам на пасажерите да им е удобно. Плюс това като седя в софийско задръстване на връщане от работа, предпочитам да не е в малка кутийка- всеки ще се съгласи, че е39 е по-широка и просторна от е46.
Смисъла от темате следния: човек, който се е возил и в 2те намира ли огромна разлика във вървежа или не, защото по технически характеристики са много сходни, по впечатления на хората и 2те "много вървят" така че няма грешен отговор просто искам да чуя от вас, хората с опит, дали има някаква драматична разлика в начина, по който колата ускорява и се държи на пътя (дали е мудна). Е39 може да е кораб в сравнение с е46, но 0.4 разлика от 0-100 е незабележимо за "повечето", което получавам от е39.
Иначе "какво мислите за тази" е добро предложение ще пусна 2 за да дадете мнения
http://www.cars.bg/c1129909
http://www.cars.bg/c1027221
Избрах тези 2те защото разликата в парите е голяма а не изглеждат толкова различни на снимките. Даже 2рата изглежда по-гола от първата като изключим трилъчевия волан, а по цена се доближава до пари за е60 от начални години, вече ги пускат по 10 11 000 като не обръщаме внимание на лошото им състояние и светещите лампи за airbag ...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
8 мнения
• Страница 1 от 1