bmw е 39 525 д пуши бяло и мирише на нафта
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
bmw е 39 525 д пуши бяло и мирише на нафта
здравейте колеги нов съм във форума имам проблем с моето bmw е 39 525d.от както сипах добавка протек за почистване на горивната система и по точно за почистване на дюзи колата започна да пуши бяло без значение дали е загряла или студена и мирише на неизгоряла нафта.ходих на диагностика в супер дизел център бош и на нея показва че всички дюзи са в норма.какво да правя помагайте.
- neron525
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е39
Re: bmw е 39 525 д пуши бяло и мирише на нафта
А да разбираме ли че след добавката си сипвал нафта ? И какво правеше за да сипеш добавка?
Колата имали разлика в работата или само си пуши?
Колата имали разлика в работата или само си пуши?
След добавката съм минал поне 300 км.и съм сипал поне 2пъти допълнително нафта.тая добавка я сложих защото турбото не ми включваше веднага слет запалване на колата а се включваше като я исфурсирам-явно беше позацепила геометрията и реших за прочистване на горивната система и на околовръсното.След 100 км.турбото си заработи както трябва ама колата почна да пуши.За работата на мотора може и да си внушавам ама лееко и притриса.Иначе колата върви без проблем.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
tu4ka написа:здравейте колеги нов съм във форума имам проблем с моето bmw е 39 525d.от както сипах добавка протек за почистване на горивната система и по точно за почистване на дюзи колата започна да пуши бяло без значение дали е загряла или студена и мирише на неизгоряла нафта.ходих на диагностика в супер дизел център бош и на нея показва че всички дюзи са в норма.какво да правя помагайте.
Колега, когато си слагал тази добавка, най-вероятно не си си задал въпроса къде ще отиде разтворената мръсотия от резервоара и горивният филтър. За мен вероятността да е възникнал проблем с дюзите, след използване на добавката, е голяма- след като според супер дизел център бош те са в норма, на какво се дължи проблема?
Колата съм оставил на един мой майстор защото в супер дизел център ми искат 300 лева за да ми качат дюзите на стент и да се види със сигурност.Няма как да прежаля 300 лева само за да ми кажат със сигорност дали има проблем с дюзи,като на диагностика излизат в норма.Сегасъм сменил горивния филтър и се чудя дали да не си пия по голяма концентрация на добавка за изчистване.
- neron525
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е39
tu4ka написа:Колата съм оставил на един мой майстор защото в супер дизел център ми искат 300 лева за да ми качат дюзите на стент и да се види със сигурност.Няма как да прежаля 300 лева само за да ми кажат със сигорност дали има проблем с дюзи,като на диагностика излизат в норма.Сегасъм сменил горивния филтър и се чудя дали да не си пия по голяма концентрация на добавка за изчистване.
Колега какво измисли?
След първата доавка почна да пуши бяло .А сега??????
Имало филтър на картерните газове що не пробваш с него?
А масло или антифриз изчезва ли по малко?
Може ли да не мирише на неизгоряла нафта?
Или да си отпушил турото за ремонт?
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Едва ли добавката има нещо общо с проблема ! Какво е правено по колата от както я имаш ? Обслужвана ли е ? Какво е сменяно ?
П.П. Турбото няма положение включено и изключено !
П.П. Турбото няма положение включено и изключено !
Сложих още една добавка и нищо.Вече незнам какво да правя.При всички майстори които съм посетил всеки вика че меришело на неизгоряла нафта.Няма загоба на антифриз и масло,поне видимо.Колата съм я обслужвал преди 6 месеца.И доколкото си спомнял тоя филтър за картерните газове съм го сменял като си купих колата през 2010 г.но не съм навартял повече от 50 хиляди км.за 5 години.Ако е турбо нетрябва ли да мерише на масло и колата да не върви като луда.Иначе нищо сериозно не е сменяно.
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Имаш три неща за правене в следващите 5-10 дни.
1. Следиш нивото на антифриза
2. Нивото на маслото
3. Гледаш си разхода на гориво
Забелязал ли си повишен разход на гориво?
Ако е така наистина може да се насочиш за проверка на горивната система, но 300 лв 6 дюзи...
Преди 2-3 години ми взеха 20 лв на дюза в дизел попм благоевград (лицензиран сервиз на бош) на бош стенд, ама 300 лв
А за дабавките на про-тек няма какво лошо да се каже, всички майстори пазаруват само от тях а са най-скъпите...
1. Следиш нивото на антифриза
2. Нивото на маслото
3. Гледаш си разхода на гориво
Забелязал ли си повишен разход на гориво?
Ако е така наистина може да се насочиш за проверка на горивната система, но 300 лв 6 дюзи...
Преди 2-3 години ми взеха 20 лв на дюза в дизел попм благоевград (лицензиран сервиз на бош) на бош стенд, ама 300 лв

А за дабавките на про-тек няма какво лошо да се каже, всички майстори пазаруват само от тях а са най-скъпите...
- lacidomakina
- Потребител
-
Здравей колега имах подобен проблем и се оказа че геометрията на турбото не работи .Сваляш турбината почистваш и даваш газ.УСПЕХ.
- oxi1
- Потребител
-
- Кара: bmw e46
имаш ли развитие колега че и моята се разпуши по същия начин.Аз д
зите ги проверих по метода с колбите и са перфектни няма течаща дюза.Ама не знам къде е проблема на инпата всичко е перфектно.
зите ги проверих по метода с колбите и са перфектни няма течаща дюза.Ама не знам къде е проблема на инпата всичко е перфектно.
С мако закъснение към колегата .За съжаление колата все още не съм я оправил и продължава да си пуши лекичко и да мирише гадно.Дюзите ги свалях пак за сигорно и оак на стенд,но се оказаха в много добро състояние.незнам май ми писна да я мисля.Ако има някакво развитие при някой колега с подобен проблем нека каже развитието,ще му бъда благодарен.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Поинтересувах се и мой майстори ми казаха че най вероятно е защото нямам катализатор или е чипосана.моята пуши докато не направя 10м. каране и ако седи дълго на едно място.
13 мнения
• Страница 1 от 1