Турбо от Х5 на е39 3.0д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Турбо от Х5 на е39 3.0д
Колеги здравеите,
въпросът ми е, може ли да стане турбо от Х5 е70 3.0д 235 кс на е39 530д 2003г ?
Или по точно средната част на турбото с перката има ли начин да стане с охлювите от тези на Е39, защото не вярвам да са 1 към 1 ...
Има ли някои които го е правил, ще се радвам на отговорите.
Ако ме питате защо - защото съм намерим турбина на много малко километри от Х5, това е причината
Поздрави
въпросът ми е, може ли да стане турбо от Х5 е70 3.0д 235 кс на е39 530д 2003г ?
Или по точно средната част на турбото с перката има ли начин да стане с охлювите от тези на Е39, защото не вярвам да са 1 към 1 ...
Има ли някои които го е правил, ще се радвам на отговорите.
Ако ме питате защо - защото съм намерим турбина на много малко километри от Х5, това е причината
Поздрави
Re: Турбо от Х5 на е39 3.0д
Не става , нищо .А цялото турбо , управлението е друго , пак не става. Що не си оправиш твоето ?
vladobate написа:Не става , нищо .А цялото турбо , управлението е друго , пак не става. Що не си оправиш твоето ?
Един приятел има такова турбо което е почти ново за това, а едва ли може да се намери ново турбо за 12-3 годишна е39ка ?
А турбо от 525д става ли на 530д ?
Сигурен ли си че няма никакъв начин да стане това от Х5
Това от 525d не ти върши работа, мънинко е . За Х5 съм сигурен дотолкова ,че трябва цялото турбо да прехвърлиш ( отделно само ядрото да ползваш на твоите охлюви не става ) , но управлението на геометрията не е вакумно , а с отделен електромеханичен изпълнителен механизъм . А дали ще можеш да бочнеш твоя вакум актуатор и как ще се настрои не мога да гадая , но надали ще ти го направи някой за здравей здрасти . Само не мога да разбера защо търсиш толкова упорито втора ръка "уж" прекрасно турбо ( на външен вид не можеш го позна , не е руса мадама с минижуп да го оцениш
) като вече рециклиране или замяна направо на ново ядро не е кой знае колко по-скъпо от секънд хенд , да не кажа че и по-евтино може да излезе . С най-добри чувства и успех .
ПС: Към колекторите и на моя тдс турбината да ти дам ще пасне , но след това.....
....тъй че понякога не е толкова просто .

Благодаря ти за отговора колега.
Би било наистина прекрасно да стане това турбо от Х5, но явно трябва човек които разбира много да го прави.
Турбини 2ра ръка за е39 има много, но читава ли е как може да се разбере, не се ли гледа само луфта на перката?
При моята като я гледам под колата, е омаслена отдолу и ми казаха че не е нормално? Макар че карам с 5х30, дали не е тънко това масло за кола на 237 хиляди?
И за София кои сервиз препоръчваш за рециклиране на турбо ако не намеря..?
Би било наистина прекрасно да стане това турбо от Х5, но явно трябва човек които разбира много да го прави.
Турбини 2ра ръка за е39 има много, но читава ли е как може да се разбере, не се ли гледа само луфта на перката?
При моята като я гледам под колата, е омаслена отдолу и ми казаха че не е нормално? Макар че карам с 5х30, дали не е тънко това масло за кола на 237 хиляди?
Ама аз това ти казвам какво ги гледаш втора ръка пък и да са читави , не може се познае само по луфт. Причината за пропуск на масло дали от топлата или студената страна са два сегмента и не можеш да ги диагностицираш . Масло се кара предписаното от производителя и съобразено с региона в който се кара колата ( температурно ) , те са имали предвид какво и как за да е добре и за двг и за турбина. Тънко дебело , няма такива спецификации , има писано тонове . Сервиз не мога да препоръчам , само по техниката която съм виждал ,да . Иначе и добри и лоши отзиви много .
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
fikifiki написа:Благодаря ти за отговора колега.
Може омасляването да е от маслени пари от отдушника. Не е задължително да е турбото. Зависи и къде е омасляването. Това, за което говоря е на входа на студената перка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
7 мнения
• Страница 1 от 1