Въпрос за АБС датчик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Въпрос за АБС датчик

Мнение от Mamar4o » 16 Апр 2015, 1:23

Здравейте пак колеги ! Днес отново светнаха лампите абс и асц :lol: Само,че този път не е от модула.Както вече знаете си имам 2 модула 001, пробвах ги и 2та и пак светят.Викнах 1 приятел с лаптопа,закачихме колата и показа заден десен.Сложихме левия от дясно,а десния от ляво и после показа заден ляв.Дори сложихме модула на друга кола и всичко си е наред.Датчиците са ми със сива букса,а колата е 2000година в края и днес ходих до колегата Laviatan и по неговия каталог ми излизат,че са ми със синя букса :shock: Консултирах се с него,както и с други хора и ми казаха,че след септември 98ма година се слага синята букса,както и че при модул 001 датчиците били само СИНИ.Та въпроса ми е има ли някакъв вариант някой преди мен да си е слагал каквото му падне(не знам дали буксите са им еднавки на 2та датчика)и също така ако си търся нов или 2ра употреба има ли значение дали колата е седан или комби ? Извинявам се за тъпия въпрос,но предпочитам да се консултирам с вас преди да се вкарвам в някакви филми. Благодаря ви предварително :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпрос за АБС датчик

Мнение от zvetiko » 16 Апр 2015, 9:24

Колега, важен е партномера на датчика по VIN. Също така си вземи марков датчик, за да приключиш с проблема завинаги. По отношение на цвета за 001- и аз не съм виждал букси с цвят различен от син.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Re: Въпрос за АБС датчик

Мнение от Mamar4o » 16 Апр 2015, 14:47

Оказа се,че някой преди мен нещо е рязал кабели и е сложил сиви датчици,защото явно така му е изнасяло.Днес отидох при майстора ми и оправихме всичко(иначе отпред съм бил със сини :mhihi: ) .... някой е направил страшно мазало,но вече всичко е 6 :bchug:

Назад към E39