Шум при натискане на спирачният педал до край
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- gmmaster
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW e38 730D
Шум при натискане на спирачният педал до край
Здравейте колеги имам следният проблем: Колата е39 540 1997г седан ( автомат ) проблема е следният : Когато спираш и обираш леко спирачките няма никакъв шум, когато натиснеш педала до край за да спреш ( или включиш на скорост ) се чува едно пукане от предно дясно колело като пукане на ламарини . Мислех че е от ламаринката зад диска махнах я да беше в лошо състояние и тя биеше една идея е по-тиха но проблема си остава. Помислих че са пластинките които държат накладките да не дрънкат - купих ги от Ауто Бавария още една идея по-тиха ОК но проблема си остава. Заслушах се при ниска скорост и завиване го има това паразитно дрънкане. При подробно заглеждане установихме че като се натисне спирачката накладките мърдат доста повече от тази страна от лявата има лек луфт но тук луфта е доста по-голям . Проверихме водачите те са добре и са стегнати хубаво имаме следната хипотеза с майстора ( тези дни бяха празници не се работи затова не сме ръчкали повече ) 1ви вариант Накладки нищо че накладките и дисковете са сменяни миналата година с хубави ( има доста хляб в тези накладки ) да са дефектирали нещо . 2ри вариант Проблем апаратче .. самото спирачно апаратче да е някак дефектирало и 3ти вариант който ми го каза един "много даващ акъл човек" който висеше над нас непрекъснато някакъв проблем в окачването. Мислим да завъртим левият и десен диск и съответно левият и десният комплект накладки - Мислим че ако е накладки този шум ще отиде от ляво и ако са те ще закупя нови. Ако е апаратче този паразитен шум ще си отстане на дясното колело и ще трябва да търся апаратче (ако се окаже апаратче може ли някой да ми пише ако има такова,поне да не се лутам с търсенето ) . Искам да попитам някой имал ли е такъв проблем как се реши и да ме ориентирате добре ли мислим по пътя на логиката .
1 мнение
• Страница 1 от 1