Придърпване-на газ и на бензин
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Придърпване-на газ и на бензин
Здравейте колеги.Колата е 520 бензин с газов инж.Въпроса е следния:Колата започна да придърпва и на газ и на бензин.Сутрин като я запаля и тръгна на бензин не придърпва но е някак си доста спъната (даваш и газ тя само бучи и вдига бавно оборотите) - това е докато достигне 45 градуса,след което минава на газ.На газ се държи прилично докато стрелката на температурата подмине първото отделение след синьото.След това започва едно дърпане в рамките на 2000 до 3000 оборота след което тръгва до към 4000 и после забива муцуната.Това го прави и на газ и на бензин след като загрее.Да тръгнеш да изпреварваш в диапазона на до 3000 оборота си е направо самоубийство...Имам чуството че когато не я натисна веднага а я задържа няколко секунди на 2500 оборота не го прави...Някакви предложения?
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Re: Придърпване-на газ и на бензин
Забравих да кажа,че когато придърпва се чува някакво припукване отвън
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
bstenlipk написа:Здравейте колеги.Колата е 520 бензин с газов инж.Въпроса е следния:Колата започна да придърпва и на газ и на бензин.Сутрин като я запаля и тръгна на бензин не придърпва но е някак си доста спъната (даваш и газ тя само бучи и вдига бавно оборотите) - това е докато достигне 45 градуса,след което минава на газ.На газ се държи прилично докато стрелката на температурата подмине първото отделение след синьото.След това започва едно дърпане в рамките на 2000 до 3000 оборота след което тръгва до към 4000 и после забива муцуната.Това го прави и на газ и на бензин след като загрее.Да тръгнеш да изпреварваш в диапазона на до 3000 оборота си е направо самоубийство...Имам чуството че когато не я натисна веднага а я задържа няколко секунди на 2500 оборота не го прави...Някакви предложения?
Двадесет кинта за диагностика...
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
stenlipk написа:Забравих да кажа,че когато придърпва се чува някакво припукване отвън
Провери си свещи,лули,бубини или както ти каза колегата най добре диагностика

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Ще направя една диагностика и ще пиша 

- scorpion77
- Потребител
-
Колега.решили проблема?при мен беше същото положение...два месеца карах така,даже я бях пуснал за продан,но благодарение на този форум донякъде си реших проблема.прегледах си бобините и свещите,имах избила свещ,смених бобината и свеща,сега колата не дава да се бутни.остана ми да сменя датчика на коляновия вал(излезе ми като грешйа) трудно пали и на ниски обороти прекъсва.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Проблема със забиването към 4 хил. обората е решен...След смяна на датчик на разпр. вал се оправи...Проблема със забиването на газ в ниските остана,но утре ще сменям филтрите на газта че не са сменяни вече 12 хил. км. а преди това колко време нз...Ще пиша да кажа на къде вървят нещата.Иначе както съм написал по нагоре свещите са сменени нямаше избили....
7 мнения
• Страница 1 от 1