Мнение за филтър картерни газове и К&Н - 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Мнение за филтър картерни газове и К&Н - 530д
Здравейте колеги, скоро ми престои обслужване на колата та затова искам малко мнения и съвети.
Първия ми въпрос е свърза с филтъра на картерните газове. Той ще бъде сменен при всички случаи, но има два модела на този филтър. Единия е стандартния, който се монтира оригинално на колите а другия е някакъв нов модел на който му дават по дълъг живот и е пластмасов. Тъй като чета мнения във форума, че именно този пласмасовия не пасва на всеки М57 мотор. За моя мотор дали ще стане като е 12.2002г. 530д 193к.с.
Другия ми въпрос е следния. Какъв е по добре да бъде въздушния филтър на дизеловия мотор. Обикновен или К&Н който може да се пере и е вечен. Аз лично съм се ориентирал към К&Н, защото не е много скъп и се избива за 2-3 смени.
Първия ми въпрос е свърза с филтъра на картерните газове. Той ще бъде сменен при всички случаи, но има два модела на този филтър. Единия е стандартния, който се монтира оригинално на колите а другия е някакъв нов модел на който му дават по дълъг живот и е пластмасов. Тъй като чета мнения във форума, че именно този пласмасовия не пасва на всеки М57 мотор. За моя мотор дали ще стане като е 12.2002г. 530д 193к.с.
Другия ми въпрос е следния. Какъв е по добре да бъде въздушния филтър на дизеловия мотор. Обикновен или К&Н който може да се пере и е вечен. Аз лично съм се ориентирал към К&Н, защото не е много скъп и се избива за 2-3 смени.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Мнение за филтър картерни газове и К&Н - 530д
За дизел си слагай обикновен въздушен филтър.
Говоря от опит с М57 и К&Н.. "няма файда"
Говоря от опит с М57 и К&Н.. "няма файда"

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Пластмасовия картерен, при мен заспа- но 184к.с. За въздушния и аз съм за обикновените.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
mi6obmw написа:Пластмасовия картерен, при мен заспа- но 184к.с. За въздушния и аз съм за обикновените.
А има ли някой с пластмасов филтър на 193коня. Навсякъде където го продават този филтър пише че става за Е46 Е60 Е90 и т.н. но не и за Е39. А доколкото знам моторите са едни и същи.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
въздушен слагай оригинален, а за картерните газове ще стане от е60 но на мене лично един механик ми каза ,че има разлика в потока на картерни казове на е60 и е39 и е по-добре да се слага на е39 оригиналният който го дават с кичето вътре
K&N,вече 20к километра/2 смени на филтъра,ако ги сменяте на всяко масло/ още 10к и съм си му върнал парите.За оригинален ми искат 40-50лева,тоя с отстъпка ми излезе 140лева.дават му чистене на 80к мили,така,че никога няма да го и чистя.А дали има файда от к.с. и да няма и така съм доволен,но ако има...е добре дошло.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:K&N,вече 20к километра/2 смени на филтъра,ако ги сменяте на всяко масло/ още 10к и съм си му върнал парите.За оригинален ми искат 40-50лева,тоя с отстъпка ми излезе 140лева.дават му чистене на 80к мили,така,че никога няма да го и чистя.А дали има файда от к.с. и да няма и така съм доволен,но ако има...е добре дошло.
Едва ли ще има повече коне с обикновен или КН филтър. Просто искам да е вечен и да не го мисля на всеки 10 000км.
Иначе те съветвам да го переш на 8000-10 000км. На старата кола имах КН и на 7000-8000км се зацапваше доста.
Е то в упътването си му пише 80к мили.Не си го измислям аз.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Добре де, то може да пише 80к мили ама я помисли в къв прахоляк и мизерия караш.... То може и никога да не го чистиш, въпроса е до колко това ще е хубаво за двигателя
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:Е то в упътването си му пише 80к мили.Не си го измислям аз.
За Германия, Австрия и др. може би са дали този пробег, но в България ако чакаш 80 000км

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
BT9028BA написа:kalingk написа:Е то в упътването си му пише 80к мили.Не си го измислям аз.
За Германия, Австрия и др. може би са дали този пробег, но в България ако чакаш 80 000км

На е36-цата имах панелен филтър и го чистех на 5-6000км. Ужасна мърсотия падаше, не си представям на над 15хил, как ще изглежда...
Аз имам спортен панелен филтър на моята. Реално разлика не мога да усетя във вървежа с предната ми 530-ка, но в звука има...

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Аз съм с м57д25 и сложих КН и не знам дали си внушавам,но първия ден я усещах малко по-жива в ниските,разлика в шума не усетих.
Единствения недостатък е че ако се зацапа много вътре няма преграда като оригиналния и се сгъва,но от оригинален извадих пластмасовата решетка и си я сложих в КН-а.
Не съм сменял още филтър на картерните газове и нямам мнение по въпроса.Дано не е смешно но къде се намира той?
Единствения недостатък е че ако се зацапа много вътре няма преграда като оригиналния и се сгъва,но от оригинален извадих пластмасовата решетка и си я сложих в КН-а.
Не съм сменял още филтър на картерните газове и нямам мнение по въпроса.Дано не е смешно но къде се намира той?
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
dicho0o написа:Аз съм с м57д25 и сложих КН и не знам дали си внушавам,но първия ден я усещах малко по-жива в ниските,разлика в шума не усетих.
Точно до въздушния филтър се намира, стои на 4 болта мисля. Моя го сменях преди 10 000км. с нормалния, сега ще си търся пластмасов.
Ето къде се намира

Ето го самия филтър

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
А на какви километри се сменя и има ли някакви признаци когато дойде време за смяната му?
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Когато сменях моя филтър на картерните газове си купих само филтриращия елемент (дунапренчето) мембраната беше здрава и почистих всичко. И аз мислех да си слагам от този вечния но се отказах.
Въздушния ми е обикновенен.
Въздушния ми е обикновенен.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3