спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава

Мнение от Ico_881 » 26 Яну 2015, 19:33

колеги колата е Е39 2.0 150кс. бензин смених и спирачната помпа но няма обезвъздушаване цял ден се мъча и нищо самата помпа единият кръг няма спирачна течност и надува само въздух не знам кои кръг е но е тръбата от към предната броня казанчето е пълно до горе и помпата работи със сигурност но не иска да засмуче течност от казанчето ако има нещо специфично което не е като на др. коли и някои знае ще съм благодарен да сподели ................ извинявам се ако съм в грешен раздел моля темата да бъде преместена благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Re: спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава

Мнение от Дидо ди » 26 Яну 2015, 21:25

може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност...поне на помпа за съединител метода проработи :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 26 Яну 2015, 21:45

Компресора през капачката на казанчето и надувай :D
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Яну 2015, 10:34

Дидо ди написа:може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност...поне на помпа за съединител метода проработи :!:

Идейно е със спринцовка- аз го правя с уред за обезвъздушаване, но принципа е същият. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Ico_881 » 27 Яну 2015, 18:00

колеги не разполагам със компресор кажете какъв е номера със спринцовката идеята ми е да се напълни самата помпа а на колелата мисля че трябва да стане и със помпане на педала или греша

Потребител
Аватар

Мнение от Ico_881 » 29 Яну 2015, 10:14

никои ли няма идея как точно става номера със спринцовката или поне какво мога да направя с подръчни матеряли на паркинга не да ходя във сервиз че аз вече я смених помпата

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 29 Яну 2015, 10:45

Ico_881 написа:никои ли няма идея как точно става номера със спринцовката или поне какво мога да направя с подръчни матеряли на паркинга не да ходя във сервиз че аз вече я смених помпата

То колегата го е написал ..

" може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Яну 2015, 10:59

Помпата няма да засмуче течност, докато има въздух в системата и не се направи обезвъздушаване по стандартния начин от спирачните апарати - тоя въздух трябва да излезе отнякъде, а от едната страна е затворено, докато от другата го бута налягането на помпата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 29 Яну 2015, 11:28

Вдигаш едно по едно подред колелата на колата.Сваляш колелото и отвиваш нацяло пробката на спирачния цилиндър.Слагаш един лехен под колелото и отвиваш капачката на казанчето за спирачна течност.Следи се казанчето да е постоянно пълно и доливаш ако нивото падне.И така докато това,което излиза от дупката на пробката е точно това,което наливаш като бистрота и цвят и не се появяват балончета.Вземи чиста спирачна течност,а тази от лехена изхвърли.Завиваш пробката без хамалско пристягане,че ако я превъртиш ще сменяш и цилиндъра.Избърсваш каквото е оляло,слагаш колелото и почваш следващото.Като направиш процедурата за всичките четири колела,затваряш казанчето и се мяташ на колата и пробваш при рязко спиране на асфалт дали следите са еднакви.После само се навеждаш да провериш дали няма капка някъде по цилиндрите и ...честито!!!Това е!

Потребител
Аватар

Мнение от Ico_881 » 01 Фев 2015, 18:21

благодаря за отговорите проблема е решен със помоща на капачка от туба която навих на казанчето и ръчна помпа с която надувах при отворени пробки на колелата едно по едно и загасен двигател направи ми впечатление че не трябва да се пали колата или натиска педала преди да са обезвъздушени и двете предни или и двете задни ако е само едно без значение предно или задно нищо не става

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 03 Фев 2015, 2:07

Ico_881 написа:благодаря за отговорите проблема е решен със помоща на капачка от туба която навих на казанчето и ръчна помпа с която надувах при отворени пробки на колелата едно по едно и загасен двигател направи ми впечатление че не трябва да се пали колата или натиска педала преди да са обезвъздушени и двете предни или и двете задни ако е само едно без значение предно или задно нищо не става

Честито! Диаметъра на тръбичките е малък,а са и дълги.То пак си е ставало ама не ти се е чакало.Масло си е пак! Но пробай,все пак на асфалт ,дали са еднакви чертите.

Назад към E39