Гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гуми
Здравейте колеги,имам едно запитване към вас.Ще има ли проблем да карам колата с предни гуми 245/45/17 и задни 235/55/17 говорим за летни,и дали ще се бърка ABS-a?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Гуми
Колега намерих от тези калкулатори,но там е за стар размер и за нов,а аз се интересувам дали ще проблем с различни гуми отпред и отзад.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
krasimir! написа:Колега намерих от тези калкулатори,но там е за стар размер и за нов,а аз се интересувам дали ще проблем с различни гуми отпред и отзад.
Направо ще пръснеш глупомера !! Ама честно !!!

И като въведе в калкулатора двата размера, и ти даде разлика от близо 6 см в двата диаметъра в комплект с червен надпис НЕСЪВМЕСТИМИ - ти какво реши ??? Че ще всичко ще е наред ???
П.С. малко по надолу има тема - "БМВ 525 ТДС (1998г.)-Форсира се сама?" може да я прочетеш, не е дълга...
- ares2
- старши ентусиаст
-
Ти пък като си много умен невидя ли,че пише стар и нов размер не предна и задна ос,но както и да е.Прочетох темата затова пуснах тази ако някой е пробвал да каже.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...

Ама наистина успя да ме разсмееш, ще пия една ракия на обяд с голям кеф..

Пишело стар размер и нов размер

При 6 (шест) сантиметра разлика в диаметъра на гумите, между предната и задната ос едва ли ще минеш без проблеми.
Много е вероятно да стигнеш до "БМВ 525 ТДС (1998г.)-Форсира се сама?"
п.с. Шест сантиметра са като два цола - все едно отпред да си със 15" а отзад със 17"
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
larry_boy написа::mhihi:![]()
![]()
Ама наистина успя да ме разсмееш, ще пия една ракия на обяд с голям кеф..![]()
Пишело стар размер и нов размер![]()
![]()
, а не предна и задна ос...чакай да си поема въздух, ще ме умориш от смях.
При 6 (шест) сантиметра разлика в диаметъра на гумите, между предната и задната ос едва ли ще минеш без проблеми.
Много е вероятно да стигнеш до "БМВ 525 ТДС (1998г.)-Форсира се сама?"
п.с. Шест сантиметра са като два цола - все едно отпред да си със 15" а отзад със 17"
interesna tema

Наздраве!Радвам се,че съм те разсмял щом затебе нешто което ти е ясно а на друг не е много смешно здраве да е. Интересно ми е нали от 45мм до 55мм разликата е 10мм от каде идват тези 6см разлика?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
krasimir! написа:Наздраве!Радвам се,че съм те разсмял щом затебе нешто което ти е ясно а на друг не е много смешно здраве да е. Интересно ми е нали от 45мм до 55мм разликата е 10мм от каде идват тези 6см разлика?
45 и 55 не означават милиметри, а отношение на височината на гумата към ширината в проценти, затова разликата е 6 см.

- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
krasimir! написа:Наздраве!Радвам се,че съм те разсмял щом затебе нешто което ти е ясно а на друг не е много смешно здраве да е. Интересно ми е нали от 45мм до 55мм разликата е 10мм от каде идват тези 6см разлика?
Колега, нещата са доста прости, но явно не си си изпил кафето все още.

Дали пише нови/стари или предни/задни, нещата са едни и същи. Фабрично колата ти излиза то завода с 4 гуми с еднакъв диаметър.
При споменатите от теб размери, разликата в диаметъра между предните и задните е 5.5% / 19 мм височина / 12 см обиколка.
До тук говорим само за общия диаметър, съвсем друг е въпроса, че искаш да сложиш по-тесни гуми отзад

- ares2
- старши ентусиаст
-
това са проценти от ширината на гумата колега. прочети какво пишат хората
ако пък желаеш си ги монтираи.. като ти изхвръкант подкалниците отзад ще ме разбереш какво исках да кажа с това че за 17 ка 55 височина е за джип
ако пък желаеш си ги монтираи.. като ти изхвръкант подкалниците отзад ще ме разбереш какво исках да кажа с това че за 17 ка 55 височина е за джип
Сега горе доло разбрах закакво става на вапрос и колко малко знам за гумите.Няма да рискувам да ги слагам и после да трябва да ги махам,благодаря ви за компетентните отговори и за отделеното време.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
krasimir! написа:Сега горе доло разбрах закакво става на вапрос и колко малко знам за гумите.Няма да рискувам да ги слагам и после да трябва да ги махам,благодаря ви за компетентните отговори и за отделеното време.
Аз ти гарантирам че с 235-55 отзад няма да имаш проблеми. Нито ще ти опира, нито ще ти се счупи нещо друго по колата. Вече е друг въпроса, че с такива широки гуми отпред и не много високи, а отзад с по тесни и много високи гуми ще е супер грозно.
BT9028BA написа:krasimir! написа:Сега горе доло разбрах закакво става на вапрос и колко малко знам за гумите.Няма да рискувам да ги слагам и после да трябва да ги махам,благодаря ви за компетентните отговори и за отделеното време.
Аз ти гарантирам че с 235-55 отзад няма да имаш проблеми. Нито ще ти опира, нито ще ти се счупи нещо друго по колата. Вече е друг въпроса, че с такива широки гуми отпред и не много високи, а отзад с по тесни и много високи гуми ще е супер грозно.
Аз си мислех първо да ги сложа отпред,но си мисля,че много ще се вирне предницата.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2