Въпрос относно тресене

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос относно тресене

Мнение от Tsankov89 » 22 Яну 2015, 14:01

Здравейте, значи наскоро си взех е39 525 тдс 98г. обслужих я, и преди няколко дни сутринта като запалих, съвсем леко почна да тресе, дадох съвсем малко газ и се оправи, тва ми го направи два пъти за седмица и половина, после както карах като изкл. от скорост пак почва да тресе и то доста стабилно като дам съвсем леко газ и исе оправя, викам да не е да губи обороти, ама оборотомера си стой не пада стрелката.. четох във няколко теми във форума за подобен проблем и малко се уплаших, казаха ми че е вероятно признак за заминаваща глава или дюза, моля дайте съвет или предположение от какво може да е, понеже не съм запознат с марката бмв за пръв път карам бмв. Ще се радвам ако ми дадете съвет :)

Потребител
Аватар

Re: Въпрос относно тресене

Мнение от 193hp » 26 Яну 2015, 2:37

Колега имах проблем със леко тресене което го усетих веднага, и също като теб се притесних за дюзи итн.Рискувах слагах му добавки , нищо.В скритото меню забелязах , че оборотите играят от 745 до 765 или нещо такова не помня абсолютно точно, после във форума попаднах на една тема че просто заради прекалено каране на ниски обороти се е позадръстила от нагар и след това ми се наложи да направя около 2000 км магистрала, без много гонене, но на 4 отсечки ги направих и след това заспа, държи към 745 оборота и варира максиму до 750.Не е професионален съвет , но искренно се надявам че може и твойта да се е позадръстила.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Яну 2015, 12:48

виж тампоните на скоростната кутия щом го прави на свободна, както и на двигателя :yes: тръгни от по-евтиното към по-скъпото :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tsankov89 » 28 Яну 2015, 13:10

Благодаря за отговорите колеги :) Ще видя тия тампони, поне се успокоявам, че няма да е дюза :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 28 Яну 2015, 15:25

пиши като достигнеш до решение на проблема, за да знаят и други колеги, ако имат подобен проблем от какво може да е :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към E39