Датчик температура на двигателя+ проблем с ГИ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Датчик температура на двигателя+ проблем с ГИ

Мнение от didite_bg » 14 Яну 2015, 16:27

Къде точно се намира този датчик? Интересувам се, защото имам проблем с газовото. Малко подробносто: е39 520и 1998г, газ. инж AG нагласен да прехвърля на газ на 45градуса. При първо прехвърляне сутрин от бенз. на газ колата глъхне и направо изгасва. Когато гледам температурата по борд компютър през скритите менюта ми прави впечатление, че колата иска да прехвърля на газ когата по борд ми показва около 40 градуса. Изключвам газта и я включвам чак след 50 градуса(по борд) и нямам проблем. Това го прави само сутрин, след това вече колкото и пъти да паля няма проблем с прехвърлянето. Смених датчика за температурата на изпарителя, но все е същото. Има и друго- ако изгася колата преди да е прехвърлила за първи път на газ и после запаля, прехвърлянето става към 60градуса и безпроблемно. От къде може да е проблема? Газаджията ми казва просто: много е лакома колата и не може първоначално изпарителя да изпари газта и я вкарва още течна и затова се дави, но аз съм карал и други е39 без проблем.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Датчик температура на двигателя+ проблем с ГИ

Мнение от omegaart » 14 Яну 2015, 16:34

didite_bg написа:Къде точно се намира този датчик? Интересувам се, защото имам проблем с газовото. Малко подробносто: е39 520и 1998г, газ. инж AG нагласен да прехвърля на газ на 45градуса. При първо прехвърляне сутрин от бенз. на газ колата глъхне и направо изгасва. Когато гледам температурата по борд компютър през скритите менюта ми прави впечатление, че колата иска да прехвърля на газ когата по борд ми показва около 40 градуса. Изключвам газта и я включвам чак след 50 градуса(по борд) и нямам проблем. Това го прави само сутрин, след това вече колкото и пъти да паля няма проблем с прехвърлянето. Смених датчика за температурата на изпарителя, но все е същото. Има и друго- ако изгася колата преди да е прехвърлила за първи път на газ и после запаля, прехвърлянето става към 60градуса и безпроблемно. От къде може да е проблема? Газаджията ми казва просто: много е лакома колата и не може първоначално изпарителя да изпари газта и я вкарва още течна и затова се дави, но аз съм карал и други е39 без проблем.

Е как откъде ... ти сам си казал причината. На 40 градуса при прехвърляне не сработва , но при 50 всичко е ОК.

Газаджията да настрои газовата с няколко градуса нагоре 5-10 и това е , защото той трябва да знае къде е сложен датчика за темп на газта + откъде минават и са вързани маркучите.
Температура на антифриза колата взима от 2 месета , едното е от датчика на радиатора и другото не помня къде беше. Газовата я интересува само от нейния датчик , така че и да гледаш и да не газовата трябва се настрои по нейния датчик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 14 Яну 2015, 16:47

Колега с кое АГ си,дали е от Холанския модел или Чешкия.
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 15 Яну 2015, 13:47

gsi_leo написа:Колега с кое АГ си,дали е от Холанския модел или Чешкия.

Мисля, че е чешкия
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 15 Яну 2015, 16:42

Тогава колега не би трябвало да има проблем да се настрой инжекциона,ела да видиш какъв филм е при мен /Аг Холандия/
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

Назад към E39