Проблем с автоматична скоростна кутия на Е39 525i /5HP19/

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F10 m550d

Проблем с автоматична скоростна кутия на Е39 525i /5HP19/

Мнение от t.todorov » 03 Яну 2015, 12:58

Здравейте колеги !! Честита нова година,пожелавам ви една успешна и без аварийна година.Извинявам се предварително ако има публикувана тема от моето естество,но аз след доста търсене не можах да открия и затова пускам тази.Та става въпрос за следното..Карам Е39 525i автомат и от няколко седмици имам проблем със скоростната кутия на която и изчезна задната :mhihi: без абсолютно никакви признаци или симптоми преди това.Сега като мина на задна няма никакви признаци че съм на нея.Няма го онзи ритник и надигането на задницата,няма смяна на обороти,а стой все едно съм на неутрална скорост.Има моменти когато съм на задна и с подаване на повече газ към 3000-3500 оборота колата леко потегля назад но много бавно и минава около 1метър и спира,но това не е винаги и понякога изобщо не тръгва.Ходих при няколко майстори на автомати но все различни отговори.Единия казва че искала смяна на маслото в кутията,другия казва че имало някакъв барабан на задната който е за смяна.Вчера реших да почна от по малкото зло и смених маслото,промяната беше почти никаква,е има лека разлика сега тръгва бавно назад но това е почти нищо с което трябва да е.Майстори който ми сменяха маслото ми казаха че най-вероятно са се запалили дисковете за задната предавка и може да е в това проблема..Не знам май докато не се отвори няма нищо да се разбере,но се чудя дали направо да не сменям цялата кутия..Един авер има кутия която ми дава за смешни пари ,но тука идва и най-важното което искам да попитам и да разбера дали скоростната кутия от 523i 170к.с автоматик / 5HP18/ е същата като тази на 525i 192к.с /5HP19/ като съвместимост и може ли да се монтира на 525i.Ако някой е правил такава интервенция или е запознат с детайлите ще съм му много благодарен :bowdown: До колкото разбрах от разни четива и колеги,разлика почти нямало но какво означава почти :dunno: Колеги ако може ПОМАГАЙТЕ.. Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с автоматична скоростна кутия на Е39 525i /5HP19

Мнение от meha » 04 Яну 2015, 13:48

Търсиш си кутия 5hP19 ,18-ката незнам дали може да се подкара ,тя се слага на единични ваноси двигатели.Има доста такива кутии втора употреба,взимай и сменях. Според мен твоята е приключила,дори да решиш да я ремонтира като я отвориш вероятността и другите пакети да са към края е голяма.Има шанс за 1000-1500лв да я направиш-но заслужава ли си ?Ти сам трябва да прецениш. Има хора които могат да ремонтират скоростите ти тук.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F10 m550d

Мнение от t.todorov » 05 Яну 2015, 17:49

Колега можеш ли да ме насочиш към някого който ги ремонтира и чува нещата,защото тука при нас специалистите нещо са малко,а от други колеги са ми казва ли че не са и доволни от тях :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Яну 2015, 14:34

Свържи се с колегата аnzak ,в твоя район е и мисля ще ти свърши работа
Изображение

Назад към E39