540i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
540i
Добър вечер колеги ! Мисля,че темата не е за този раздел,но не съм на 100% затова моля модераторите да ме извинят и ако трябва моля да я преместят в правилният раздел.Така предлагат ми чист бартер за мойто 525д -540и,2000г е няма чак толкова екстри като мойто,но както и да е.Като цяло е доста запазено и двигателя работи много гладко и плътно.За мотора няма да питам дали си струва,защото от тази генерация БМВ почти нямат лоши двигатели,но моля някой компетентен да ме "светне" малко заслужава ли си сделката ? Чух някои неща,че на 250-60к се сменяла ангренажна верига,колата в момента е на 220 и нещо хил(в което силно се съмнявам,че е така).Също така бих искал да попитам поддръжката как е (масла,филтри,ходова част,дискове,накладки и др.) също така данък,граждаска и т.н. г-д ориентировъчни цени ми дайте.Причината е ,че досега съм карал само дизелови коли и като цяло кракът ми е доста тежък,а дизела не е за ръчкане и искам да пробвам как е с бензинов автомобил с V8.Като цяло невярвам поддръжката да ми е тегава,както и разхода на гориво,но в крайна сметка не си заслужава и не е рентабилно да се набиват луди пари в една кола.Вярно,че кефа цена няма,но понякога не е точно така
Благодаря Ви предварително колеги,лека и приятна вечер

- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
Re: 540i
Поддръжката няма да е кой знае колко по-различна от на твоята кола. Данъка ще е 50-тина % отгоре, а разхода ще е поне двоен на сегашния ти.
ASC off -> FUN on
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
и най важното оставяш кофичката и лопатката и излизаш от пясъчника и почваш да си играеш със големите батковци със такава кола 

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Карал съм такъв мотор, автоматът малко му убиваше динамиката, но въпреки това си личеше че е доста силен и "потентен". Звукът също е добър. Извънградският разход е поносим, но градско харчи ЯКО, особено ако е автомат. Все пак от осмак нисък разход не може да се очаква. Поддръжката ще е малко по-солена, най-малкото заради повечето цилиндри. Но за мен сделката си заслужава.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
в8 с една генерация = усмивка на лицето постоянно 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
surfboard написа:Карал съм такъв мотор, автоматът малко му убиваше динамиката, но въпреки това си личеше че е доста силен и "потентен". Звукът също е добър. Извънградският разход е поносим, но градско харчи ЯКО, особено ако е автомат. Все пак от осмак нисък разход не може да се очаква. Поддръжката ще е малко по-солена, най-малкото заради повечето цилиндри. Но за мен сделката си заслужава.
20 на 100 минимум, да не казвам и 22-23. Всичко под това е форумен фолклор и блян...
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Според мен разходите за поддръжка ще бъдат сходни като при твоята(разбира се, в случай че колата не е пълен таралясник).
Относно вървежа и динамиката няма смисъл да говорим...

Аз имах е38 и с м60 - 4.0 и разходът беше, както по-горе е споменат. Но е39 и м62 100% е много по-приятна комбинация. А мисля, че ако се сложи газ, то разходите за гориво ще бъдат близки със сегашната ти кола.
PS Внимавай с бартерите, защото много често може човек да гризне дръвцето...
Поздрави!
Относно вървежа и динамиката няма смисъл да говорим...

Аз имах е38 и с м60 - 4.0 и разходът беше, както по-горе е споменат. Но е39 и м62 100% е много по-приятна комбинация. А мисля, че ако се сложи газ, то разходите за гориво ще бъдат близки със сегашната ти кола.

PS Внимавай с бартерите, защото много често може човек да гризне дръвцето...
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Колата е с ръчни скорости,никога не е карана на газ,няма кои знае какви екстри,кожен салон с памет и подгрев,климатроник и е с новия 3лъчев волан,м-пакет и това е
. Външно изглежда по-добре от мойта.Трябвало му комби дизел и това била причината да си търси комби
Някой собственик на 540и може ли да каже колко му е данъка на това чудо г/д за София,защото тази кола дори не се води в данъчното, имал си познат нотариус и хора за преглед,а аз обичам всичко да си е точно
Благодаря 

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Щом е ръчка не бих мислил дълго. Прегледай двигателя за течове и като цяло колата за скрити проблеми. Тази кола е по-скъпа от 2.5 комби и чист бартер ми е съмнителен. Ако се пусне в продажба колата и наистна си заслужава, с парите човек би взел дизел комби и ще му останат. Иначе на мен данъка в София ми е 307 лева с отстъпката 5% при по-ранно плащане и възраст над 14г.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Абе аз май скритата екстра я "хванах". Само да не изръся някоя глупост...
Ако тая кола е регистрирана в кат преди пет години (примерно), ти да речем, че я вземеш. И като отидеш да я прехвърляш на твое име, като лъснат тези 5*307лв данъчни задължения, кой ще ги плати...Може и да не я прехвърляш, но как ще минаваш преглед...Те в такава насока са ми мислите. Може и да греша.
Ако тая кола е регистрирана в кат преди пет години (примерно), ти да речем, че я вземеш. И като отидеш да я прехвърляш на твое име, като лъснат тези 5*307лв данъчни задължения, кой ще ги плати...Може и да не я прехвърляш, но как ще минаваш преглед...Те в такава насока са ми мислите. Може и да греша.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
данъците са на името на собственика не на колата,трябва бележка за платен данък при правенето на договора от там нататък нович собственик тези стари данъци не го интересуват
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
TheFreeRider написа:Щом е ръчка не бих мислил дълго. Прегледай двигателя за течове и като цяло колата за скрити проблеми. Тази кола е по-скъпа от 2.5 комби и чист бартер ми е съмнителен. Ако се пусне в продажба колата и наистна си заслужава, с парите човек би взел дизел комби и ще му останат. Иначе на мен данъка в София ми е 307 лева с отстъпката 5% при по-ранно плащане и възраст над 14г.
Не би се замислял дълго ? А замислял ли си се да провериш колко струва съединител + маховик и че се сменят на около 60 000км ? Защо мислиш , че се продават за по 4000-5000лв тия с ръчките ?

Отделно тази кутия НЯМА никакви части за нея + не е от най-здравите. Има доста писано за 6-степенната ръчка , малко търсене и се разбира за кво иде реч. Да кеф е ама смяната на консумативите му е колкото още 1 540-ка

маховик и к-т съединител има само 1-2 модела освен оригиналния от дарукар и цените пак са почти като в дарукар

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
larry_boy написа:Абе аз май скритата екстра я "хванах". Само да не изръся някоя глупост...
мда колега бягай далече оня едва ли ще си плати данаците
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4