Политика на доверените сервизи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Политика на доверените сервизи
Такаа имах леко птп преди около месец. Единият ми фар (хелла фейс) е със спукан корпус отзад и спукано стъкло. Трябва да се смени.
Имам право на един ремонт в доверен сервиз от каското. Та въпросче към хората правили подобен ремонт.
Дали доверения сервиз ще сменят фара със същия дори втора ръка,
ако решат да ми сложат тайванска или китайска тояга по - добре да знам от рано и да взема пари вместо доверен сервиз и да си взема нов хелла фар
.
Та като цяло, имате ли отзиви от доверените сервизи как се работи какви части се слагат конкретно за Е39.
Моята е на 9000 застрахована. Ясно че на новите лъскачки работят качествено.
Но на нашите колици ?
Имам право на един ремонт в доверен сервиз от каското. Та въпросче към хората правили подобен ремонт.
Дали доверения сервиз ще сменят фара със същия дори втора ръка,
ако решат да ми сложат тайванска или китайска тояга по - добре да знам от рано и да взема пари вместо доверен сервиз и да си взема нов хелла фар

Та като цяло, имате ли отзиви от доверените сервизи как се работи какви части се слагат конкретно за Е39.
Моята е на 9000 застрахована. Ясно че на новите лъскачки работят качествено.
Но на нашите колици ?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Политика на доверените сервизи
Най-вероятно ще ти сложат нов китайски или тайвански, което е по лошо от втора ръка оригинал!
За нов оригинал дори не си мечтай.
Аз лично бих взел пари и бих взел втора ръка оригинал.

vas33 написа:Ясно че на новите лъскачки работят качествено.
Mне, даже и на тях си оставят ръцете

Ако наистина нямаш друга щета освен фара и аз съм "ЗА" парично обезщетение, вместо доверен сервиз.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
да, най-добре по експертна оценка да вземеш пара, оригиналдЪ няма да сложат 100%
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Проблема при слагането на НОВО ( фар / стоп и подобни ) е , че ще има сериозна разлика с другия и от там идва момента дето ще трябва дадеш още толкова за да смениш и другия :Р
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Всичко, касаещо подмяната зависи от общите условия на застрахователя и методологията за обезщетяване. Но най- вероятно, след като автомобилът е е39, ще търсят заместваща част- втора ръка. Ако такава не може да бъде намерена, ще ти предложат вариант да бъде закупена нова, оригинална, със самоучастие от твоя страна. Обикновено е 40% самоучастието. Ако не се съгласиш и на това, ще бъде търсен неоригинален вариант на увредената част.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
barty написа:Най-вероятно ще ти сложат нов китайски или тайвански, което е по лошо от втора ръка оригинал!
Колега,
Аз също съм на мнение, че ОЕМ частите са по-добри от алтернативните им.
Но бих искал да споделя опит относно фейсовите фарове...
Предната ми е39-ка беше с DJAUTO, поставени в Германия(аз си купих колата директно от немеца). Съпоставяйки колата с други е39-ки, моите фарове бяха в пъти в по-добро техническо и визуално състояние от оригиналните. В последствие се загледах и видях, че не са Hella, а DJAUTO. Стъклото не матира, енджълите светят по-добре, осветяването на пътя е по-добро.

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Тонката написа:barty написа:Най-вероятно ще ти сложат нов китайски или тайвански, което е по лошо от втора ръка оригинал!
Колега,
Аз също съм на мнение, че ОЕМ частите са по-добри от алтернативните им.
Но бих искал да споделя опит относно фейсовите фарове...
Предната ми е39-ка беше с DJAUTO, поставени в Германия(аз си купих колата директно от немеца). Съпоставяйки колата с други е39-ки, моите фарове бяха в пъти в по-добро техническо и визуално състояние от оригиналните. В последствие се загледах и видях, че не са Hella, а DJAUTO. Стъклото не матира, енджълите светят по-добре, осветяването на пътя е по-добро.
Мдам и аз нещо не съм доволен от оригиналните ангели. Преди бях с преди фейсовите фарове + ксенон ( оригинално всичко ) и светеха по-добре от сегашните ( пак оригинални ). И преди и след фейсовите са отваряни и почиствани + полирани , така че не е от неизрядни фарове

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Доколкото помня, от личен опит, но доста отдавна, при ремонт в доверен сервиз собственика на ремонтирания автомобил подписва протокол, че няма забележки по ремонта.
Не зная какви са процедурите, ако имаш забележки и не подпишеш протокола, но едва ли в сервиза имат интерес от това - предполагам, че няма да си получат парите от застрахователя.
Можеш да го използваш като психоатака!
Не зная какви са процедурите, ако имаш забележки и не подпишеш протокола, но едва ли в сервиза имат интерес от това - предполагам, че няма да си получат парите от застрахователя.
Можеш да го използваш като психоатака!

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Вземай пари колега, след оценката. Може да може да си вземеш после 2 оригинални(втора употреба) фара, зависи колко пари ще ти дадат. Оригинален фар с ксенон е от порядъка на 800 лв.(малко по спомени). Никой няма да ти сложи такъв фар, а пък и даже да ти сложат, как ще изглежда колата с един нов, другия вече поамортизиран.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Преди време гледах новите фарове и за съжаление оригинален с ксенон в дарукар е 2000 лв.
11 мнения
• Страница 1 от 1