Запитване за зимни гуми.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525D

Запитване за зимни гуми.

Мнение от Traian » 28 Окт 2014, 17:45

Здравейте , дойде време да сменям гумите и съм се спрял на нови. Конкретните които съм харесал са Lassa snoways era и Maxxis - мисля че модела беше Press snow и някакви инициали с букви. Като 3-ти варянт е Гуудрич. Мисля да избягам от размера 225/55/16 с който карам лятото и да сложа 205/60/16 - дали е удачно ? Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Запитване за зимни гуми.

Мнение от ивчо » 28 Окт 2014, 18:42

Размера на гумите е съвместим ! :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Traian » 28 Окт 2014, 19:38

Размерът е уточнен :D :yes: сега остава марката :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 28 Окт 2014, 20:17

Карам три зими с LASSA в снега вървят много яко,но са много шумни ,макар и шумни бих си купил пак
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 28 Окт 2014, 20:47

и аз съм с ласа ера и наистина са шумни :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Traian » 28 Окт 2014, 20:52

Може би защото самата гума е по-твърда , съответно по-здрава и подходяща за нашите пътища :) Много ми е било интересно какво значи шумна гума - досега на колите си никога не съм чувал гумите :D немога да дефинирам самото понятие .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 28 Окт 2014, 20:58

Хвърли едно око на Kumho.Перфектно качество на средна цена.Корейска е, ама се прави и като другите в Китай.Ще ти споделя само,че друга марка няма място на каран от мен автомобил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 28 Окт 2014, 21:08

Traian написа:Може би защото самата гума е по-твърда , съответно по-здрава и подходяща за нашите пътища :) Много ми е било интересно какво значи шумна гума - досега на колите си никога не съм чувал гумите :D немога да дефинирам самото понятие .

Летните ми бяха като сликове , нарочно ги износвах знаейки ,че следващото лято няма да карам пак с тях и изведнъж като сложих зимните нови на ласа и наистина си личи ,че има шум

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2014, 21:42

Benord написа:Хвърли едно око на Kumho.Перфектно качество на средна цена.Корейска е, ама се прави и като другите в Китай.Ще ти споделя само,че друга марка няма място на каран от мен автомобил.

Глас за Kumho-то. Имах такива на Golf-и нямаха спиране, а зимата 2007/2008 тука имаше 70 см. сняг и нагоре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 29 Окт 2014, 1:50

Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?
Гледам продават хората разни 2 ръка с ДОТ 07-09-10
Този каучук не се ли прецаква с времето .. те гумаджийте казват, че се гледа да е мек, ама нали има и някаква годност все пак.
Той мек,мек, ама на някой завой може да си остане по асфалта :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Traian » 29 Окт 2014, 5:13

По принцип голямо значение има как е използвана ( в какво време е карана ) гумата и как е съхранявана . Каучукът трябва да е мек и еластичен най-вече .А гумаджията винаги ще ти каже - " внос са от Германия , не са от Гърция , държани са в склад ,,,," абе набавил си е "информация" човека хаха. И като се върнеш да кажеш ,че гумата не е стока ще ти кажат - еми тва е втора ръка , има и нови ако искаш си купи.Всеки си "рани" магарето както си знае .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 29 Окт 2014, 15:09

bam-bam написа:Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?
Този каучук не се ли прецаква с времето .. те гумаджийте казват, че се гледа да е мек, ама нали има и някаква годност все пак.

Четох една реклама на Мишелин,и там хората се хвалеха,че гумата им издържа два сезона,демек две зими.Говорим за нови гуми и нова технология.Изводите са за теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Окт 2014, 15:43

bam-bam написа:Да използвам темата, някой знае ли колко време може да изкара една зимна гума преди да се хвърли, дори да има някакви грайфери ?

Сега имам зимни с ДОТ 2007. Като ги сложа и тествам, ще ти кажа. А в това с гумите има голяма доза маркетинг, както във всяко нещо. Само ще кажа, че в момента съм с летни Континентал отзад, с нисък грайфер, но по-важно, че са ДОТ 2003. Значи аз обичам да тествам и с тия гуми съм се опитвал да въртя колата на сухо, на мокро, да я поднеса и общо взето, не можах, даже DSC-то не реагира въобще. Изводите са за лична консумация.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Окт 2014, 16:27

Гаранционният срок на новите гуми, които аз съм карал, е бил винаги 2 години - експлоатационният е по-дълъг. Доколкото съм чел, за зимните пределът е 5 години. И не се опитвайте, моля, да убеждавате другите , че е по-добре да се кара със стари гуми, произведени преди десетилетие...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 29 Окт 2014, 17:00

Препоръчвам nokian XL :yes: На четири сезона са вече и има поне за още един в тях. Драпа навсякъде бабата :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Следваща

Назад към E39