Решение за AUX за коли с DSP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Решение за AUX за коли с DSP
След четене и проби как да изкарам AUX на кола с DSP (колата ми е с DSP) не се получи. Искам да питам ако има някой колега да е намерил решение да сподели.
п.с. Пробвах с analog to digital устройство, като го откачих CD чейнджера и го закачих това устройство на местото му. Звук изкарах, но беше много тих и много размазан, дори не можеx да позная коя песън свири.
п.с. Пробвах с analog to digital устройство, като го откачих CD чейнджера и го закачих това устройство на местото му. Звук изкарах, но беше много тих и много размазан, дори не можеx да позная коя песън свири.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Решение за AUX за коли с DSP
Какъв вариант за вадене на AUX си пробвал?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Аз съм с гром и съответния му преобразувател и няма проблеми.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
turbo написа:Какъв вариант за вадене на AUX си пробвал?
Ами слагах на пиновете отзат на МD-ка (мини диск) на 3,4 и 10 пин джакче с спротиставлениe от 300к ohm и конденсатори (DIY aux кабел), Пробвах да пуснам музика от обикновен мп3 плеър и от гсм-а ми - нищо. Пробвах да запоям кабъли директно на платката и пак нищо. Гледах тази тема viewtopic.php?f=35&t=121018 и питах, но там повечето както разбрах се с обикновена музика, и нямаше помош от там. Пробвах и с това analog to digital устройство, четох някаде че трябвало да се пусне цифров (дигитален) сигнал на усилвателя за да стане, и пак не стана.
п.с. Музиката ми е М-audio, с MD (mini disk), незнам дали има значение.
Последна промяна tazzboy на 23 Окт 2014, 1:20, променена общо 1 път
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
TheFreeRider написа:Аз съм с гром и съответния му преобразувател и няма проблеми.
Колко време си с грома? От каде го взема? За грома четох че след някой ъпдеит, нещо му ставало лошо. Не ги четел сичките песни...

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В тази тема която си дал по горе, един колега беше писал че е изкарал вход от радиомодула. Но неговия беше бм24, твоя какъв е?
viewtopic.php?f=35&t=121018&start=375
Мнението на колегата jivakula.
viewtopic.php?f=35&t=121018&start=375
Мнението на колегата jivakula.

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
Не знам колега къв е модула. Не знам каде да го гледам. В багажника е само усилвателя и CD чейнджера. В купето ето снимки каква ми е музиката. MD-то е с плоските пинове отзад, CD чейнджера има само цифров вход.
Колегата jivakula показва как да се изкара aux на TDA7310 процесор, при мен е TDA7402.
По vin кода дава ми:
S651A MD PLAYER MD player
S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)
S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS CD changer for 6 CDs
S752A INDIVIDUAL AUDIO SYSTEM Individual audio system
Колегата jivakula показва как да се изкара aux на TDA7310 процесор, при мен е TDA7402.
По vin кода дава ми:
S651A MD PLAYER MD player
S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)
S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS CD changer for 6 CDs
S752A INDIVIDUAL AUDIO SYSTEM Individual audio system
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тези пинове за стандартен аукс ако са от малката секция отдолу в дясно може и да не заработят..
май го включват това във фърм уеара на последните радиа слагани в Е39 след 2002.. но като ти гледам радиото може и да стане при теб. изглежда от доста по новите модели
аз съм пробвал на БМ24 и нищо не стана
май го включват това във фърм уеара на последните радиа слагани в Е39 след 2002.. но като ти гледам радиото може и да стане при теб. изглежда от доста по новите модели
аз съм пробвал на БМ24 и нищо не стана
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Радиото при колегата е в MD-то, няма отделен модул (няма навигация). До колкото си спомням някога му е излизало като опция AUX но поради някаква причина тази опция е "изчезнала". Другия вариант беше да се намери на кой от входовете на звуковия процесор (в случая TDA7402) се подава аналоговия аудио-сигнал от MD, да се прекъсне и там да бъде "афтърмаркет" AUX-a. Но при този вариант имаше проблем с липсата на боднато MD и плеара неще да си включи този вход че да се чува звука, трябва да се излъже някак си но тези плеъри са доста редки и няма много информация как. Аз с писане не успях да помогна 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
това с излъгването че вътре има нещо ще да е сложно..
аз за да накарам малката навигация да си помисли, че има касета се филмирах...
оказа се, че един чип мери и работи с някакво съпротивление на едно от моторчетата на касетата.. идеята е ако забере лента или друг проблем да изключи веднага...
ефекта е, че ако няма касета за 4 сек. маха канала и пуска следващия от МОД.. сега съм с празна касета без ролки и мотора си върти когато съм на аукс.. много гадно но..
аз за да накарам малката навигация да си помисли, че има касета се филмирах...
оказа се, че един чип мери и работи с някакво съпротивление на едно от моторчетата на касетата.. идеята е ако забере лента или друг проблем да изключи веднага...
ефекта е, че ако няма касета за 4 сек. маха канала и пуска следващия от МОД.. сега съм с празна касета без ролки и мотора си върти когато съм на аукс.. много гадно но..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Е то инсталация на кола с DSP, няма ли AUX "по подразбиране"? Понеже и аз съм с DSP и отпред ми виси един AUX кабел, на който закачам телефона понякога. Не съм правил нищо по колата, освен че едно време смених цялата инсталация заради това DSP.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
@ ares2: колега писал съм че пробвах с кабел (diy) на пиновете 3,4 и 10.. и не стана
Всички тези работи дето си писал е точно така, и поздравление дето паметиш всичко това.
Когато се появи AUX, опитвах с кабел без спротиставлениe и конденсатори. Значи само кабел с джак от другата страна дето боднах в гсм-а (звук нямаше). След малко се изгуби AUX-a и никога вече не се появи.
Прекодирах радиото с NCS expert, с понови фалове (от 2007) и не стана. След четене ама многу четене (толко не четох на училище) и 2-3 опити с кабел с спротиставлениe и конденсатори на пин 3,4 и 10, с проба да изкарам директно от процесора, и с това analog to digital устройство, не се получи нищо.
Намерих фаил от процесора (TDA7402) ако може някои да го види и да помогне...
А с "устройството" се съмнявам че проблема е в това че е със стойност: "Supports 48kHz output sampling frequency", a DSP-то работи с 42kHz фрекфенция. С него изкарах звук но както казах е много зле.

gentata написа:Радиото при колегата е в MD-то, ... някога му е излизало като опция AUX... проблем с липсата на боднато MD...
Всички тези работи дето си писал е точно така, и поздравление дето паметиш всичко това.
Когато се появи AUX, опитвах с кабел без спротиставлениe и конденсатори. Значи само кабел с джак от другата страна дето боднах в гсм-а (звук нямаше). След малко се изгуби AUX-a и никога вече не се появи.
Прекодирах радиото с NCS expert, с понови фалове (от 2007) и не стана. След четене ама многу четене (толко не четох на училище) и 2-3 опити с кабел с спротиставлениe и конденсатори на пин 3,4 и 10, с проба да изкарам директно от процесора, и с това analog to digital устройство, не се получи нищо.
Намерих фаил от процесора (TDA7402) ако може някои да го види и да помогне...
А с "устройството" се съмнявам че проблема е в това че е със стойност: "Supports 48kHz output sampling frequency", a DSP-то работи с 42kHz фрекфенция. С него изкарах звук но както казах е много зле.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Аз съм си извел стерео жак по описаната снимка някъде из темите /не мога да я намеря/ и съм откачил моторчето и главата /механиката/на касетката да не ми брамчат. Имаше 2-3 защити които трябва да се залъжат че има касетка и работата става. Ако искате направете няколко детайлни снимки на механиката за да ви покажа.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Vladocbr написа:....
Става въпрос за минидиск не е касетка.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2