Няма мигачи + дълги светлини!е39 530D'99та!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Няма мигачи + дълги светлини!е39 530D'99та!

Мнение от red bulll » 18 Окт 2014, 13:22

Здравейте колеги,мн странно нещо се случи...изчезнаха мигачи + дълги светлини!Бушони здрави,подмених 2 лостчета за мигачи+2 различни лайт модула..проблема си остана!:(
Колата не се закача към никаква диагностика,нещо не работи цокъла...вързани сами ръцете :ranting: писна ми с тая кола вече,всеки ден нещо ново трябва да правя :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: Няма мигачи + дълги светлини!е39 530D'99та!

Мнение от turbonetic » 18 Окт 2014, 14:14

Ми продай я колега :mhihi: Като се взима кола се гледа не се взима най-евтиното на пазара :).Явно си я взел евтино и е някоя талига и сега се почват ремонтите по-нея.Закарай я на майстор да я погледне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Окт 2014, 16:17

Лайт-модул, който е от друга кола не го чакай да подкара мигачи и дълги на твоята, докато не бъде кодиран към нея... Но ти пък казваш, че нищо и никой не може да се върже към колата, което вече си е проблем...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 18 Окт 2014, 16:29

Тая талига съм я плащал 7500 лв,дали е евтина според тебе ???Работеше всичко,вечерта я оставям всичко фунционира ... сутринта няма,пробвахме да я закачим на диагностика...и това не ще..
Подмених лоста,проблема остана...викам си лайтмодула нещо се прецакал,ходих в морга взех със същия номер ...сложих но уви...няма резултат..
Явно трябва ел.майстор да следи по кабелите,нямам си идея ....
А що се отнася до продаване,не мисля че е решение след като ми е харесала и искам да я имам тая кола!

Най-големия проблем е ,че не се връзва ... явно има нещо по трасето от кабели и прекъсва връзката..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 18 Окт 2014, 16:55

всеки лаит модул ще си заработи и без настройки..
слагал съм няколко пъти и тръгват...
и до днес си карам с версия 3 която си е с чуждите данни и няма проблеми.
явно проблема ти е по сериозен..
а сигурен ли си че тези модули които си пробвал са ок?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 21 Окт 2014, 10:37

Според мен колега проблема ти идва от лайт модула,дори и да сложиш друг от същата версия,трябва да му се вкара вин-а на колата и километрите за да тръгне на твойта кола,лошото е обаче че не се свързва с модула,около модула/долу в дясно в краката на пасажера /има ли влага,смисъл да ти изглежда мокро.Опитай с почистване на пиновете на буксите или контактен спрей
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Окт 2014, 11:42

колегата е прав че LCM може да се намокри много лесно
има много теми по чуждите форуми.. дори на един му се беше запалила колата някъде в германия..

ще го напиша пак за да няма заблуди...
до сега не ми се е случвало да сложа лаит модул от една кола на друга и да не работи нещо..
може да има някои дребни несъответствия но основните функции ще ги има..
не вярвам някои да си е изключил преди това дългите и мигачите и да си е кодирал модула така...
това за вина и километрите ако не си го направил няма да стане нищо отново. модула си работи и колата си е ок. идва една точка на таблото долу при километрите само.
карам така от много време и до сега не ми се е случвало да имам проблеми със светлините..
онзи ден извадих един лаит модул 3 и го сложих само за проба.. всичко си тръгна на момента.. слагал съм и 2.. и 1 . никога не е имало проблем с това..
добре е да се кодира, но не ефатално
прегледаи буксите за корозирали пинове..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 29 Окт 2014, 23:06

ares2 написа:колегата е прав че LCM може да се намокри много лесно
има много теми по чуждите форуми.. дори на един му се беше запалила колата някъде в германия..

ще го напиша пак за да няма заблуди...
до сега не ми се е случвало да сложа лаит модул от една кола на друга и да не работи нещо..
може да има някои дребни несъответствия но основните функции ще ги има..
не вярвам някои да си е изключил преди това дългите и мигачите и да си е кодирал модула така...
това за вина и километрите ако не си го направил няма да стане нищо отново. модула си работи и колата си е ок. идва една точка на таблото долу при километрите само.
карам така от много време и до сега не ми се е случвало да имам проблеми със светлините..
онзи ден извадих един лаит модул 3 и го сложих само за проба.. всичко си тръгна на момента.. слагал съм и 2.. и 1 . никога не е имало проблем с това..
добре е да се кодира, но не ефатално
прегледаи буксите за корозирали пинове..

Малко извън темата , стана ми интересно каква е тази точка до километрите ?
Има я и при мен , слагах табло с голям борд , но чек контрола го няма , като натисна десния бутон
на таблото нищо не се случва , също и показанията за среден разход са ужасно високи.
Закачахме я с ИНПА и БМВ скенер но неможахме да активираме чек-а.
Моля някой ако е наясно да помага :)
Изображение

Назад към E39