Трептене под таблото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Трептене под таблото

Мнение от valeri_ignatov » 29 Сеп 2014, 10:01

Зд.колеги искам да ви попитам за следния проблем колата като се движи по равен път всичко е ОК но като влезна някъде с леки неравности и почва да трепти не точно трептене а по скоро нещо като цъгъркане се едно има някаква мишка под таблото и гризе нещо баси дразнещото нещо дет е и въпросното цъгъркане се чува някъде точно в средата на таблото и е неоткриваемо разглобил сам жапката навигацията сам я изкарал и нея търсих рових с фенера под таблото до където мога да бръкна да видя но всичко изглеждаше стабилно закрепено даже я карах така разглобена да видя от къде ще дойде шума но трептенето пак си се чуваше и не знам вече от къде може да е ще съм ви много благодарен някой ако са е сблъсквал с такава гат нетърпима и да ми кажете къде може да сее скрила тая мишка мисля че няма значение но колата е 530д благодаря ви предварително :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Re: Трептене под таблото

Мнение от mmc » 29 Сеп 2014, 10:49

И аз имам подобно , как да го нарека , църкане. При мене се получава над 80км/ч, при сравнително гладък път. Мисля, че при мене се получи след като на няколко пъти си изкарвах таблото, явно съм разместил нещо или закрепил не особено добре. Прави ми впечатление, че докато го има този звук, ако натисна леко таблото в различни части, изчезва. Което подсказва, че нещо не е добре уплътнено, но не съм се занимавал повече защото точно този "проблем" го лекувам с малко по-силна музика :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Сеп 2014, 12:57

Аз имах подобни шумове на два пъти - първият път се оказа, че идват от хлабава ръчка за предния капак. После проблемът беше в аптечката под пасажерската седалка - това прискърцване не съм го отстранил още.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 29 Сеп 2014, 21:42

Z3Ro* написа:Аз имах подобни шумове на два пъти - първият път се оказа, че идват от хлабава ръчка за предния капак. После проблемът беше в аптечката под пасажерската седалка - това прискърцване не съм го отстранил още.

Не знам колега много ме дразни това скърцане и не знам как да я хвана тая мишка само да не се налага да се демонтира цялото табло че съм чувал че е голям х..й

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 29 Сеп 2014, 21:55

mmc написа:И аз имам подобно , как да го нарека , църкане. При мене се получава над 80км/ч, при сравнително гладък път. Мисля, че при мене се получи след като на няколко пъти си изкарвах таблото, явно съм разместил нещо или закрепил не особено добре. Прави ми впечатление, че докато го има този звук, ако натисна леко таблото в различни части, изчезва. Което подсказва, че нещо не е добре уплътнено, но не съм се занимавал повече защото точно този "проблем" го лекувам с малко по-силна музика :)

пробвах колега натисках го бутах какво ли не но няма ефект явно е нещо дълбоко под таблото съмнявам се че има нещо около перката на парното дето не наред нещо се е откачило явно но не знам не съм сигурен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 03 Окт 2014, 10:42

Никой ли не може да ми даде съвет какво да направя или да пробвам колеги

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 04 Окт 2014, 13:11

Сваляш таблото колега и ще разбереш, ако искаш свирни тази седмица, мога да ти ударя едно рамо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 08 Окт 2014, 11:33

Чакам из тия дни да се пооправи малко времето и я мятам колега,нямам гараж иначе до сега да бях я разхвърлил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailo0 » 08 Окт 2014, 16:37

Не ти трябва никакъв гараж, само времето може да те спре. За 20 мин таблото е долу от там нататък..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 08 Окт 2014, 19:40

ivailo0 написа:Не ти трябва никакъв гараж, само времето може да те спре. За 20 мин таблото е долу от там нататък..

утре сутринта я мятам колега времето го дават да е добро,ако нямаш ангажименти или нещо друго ако искаш можеш да дойдеш да дадеш някой съвети идеи ще съм ти мн.благодарен и естествено :bchug:аз
съм разглабял таблото на старата ми е36 ца но тука нещата са малко по сложни навигации глупости но ще я оправя няма де да иде имам цял ден на разположение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 13 Окт 2014, 10:24

Проблема не е решен разглобих таблото и всичко си беше на място и стабилно закрепено карах я така 2 дена разглобена гледах слушах да видя от къде се чува но няма братче дрънчи си и не мога да разбера от къде се чува,то няма вече от къде другаде да е освен от мястото където се намира радиатора на парното но там вече не ми се бара нищо че голямо разглобяване ще падне.Монтирах всичко по обратния ред и това е ще трябва да се примиря с това нещо е малко повече ще се усилва музиката и така

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailo0 » 18 Окт 2014, 21:52

Колега, можеше да драснеш едно лс, щеше да отворим да видим за какво иде реч, дразнещо е особенно като си знаеш и все се ослушваш да чуеш това което те дразни..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 21 Окт 2014, 20:03

ivailo0 написа:Колега, можеше да драснеш едно лс, щеше да отворим да видим за какво иде реч, дразнещо е особенно като си знаеш и все се ослушваш да чуеш това което те дразни..

Честно казано не исках да занимавам никого колега,щото знаех че ще се справя с разглобяването на таблото но не очаквах че няма да открия дразнителя баси и филма честно но да си призная трябва ми някой който знае от къде може да е някой който се занимава с табла и чаркулите от долу аз се видях в чудо даже мислих да я продам скъпата ми е39 ка само заради това цъгъркане.Колега някои ако знаеш от Варна които може да отгатне от къде е ще съм ти мн.благодарен или пък ти ако можеш да решиш проблема естествено с заплащане и :bchug: че аз нямам повече нерви даже неща и да я карам вече отвратих са

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailo0 » 22 Окт 2014, 11:40

Колега така, като чета взимам да си мисля, че шума ти май не идва точно от 'под таблото'. Ако искаш може дда се чуем или видим ако не да те насоча, поне да кажа мнение.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 22 Окт 2014, 12:24

на мен така ми тропаше една метална тръба на хидравликата . Просто чукаше по корпуса за купето точно под таблото се чуваше. виж да не е от нея. ама това само на празен ход се чува
Изображение

Следваща

Назад към E39