Въпроси за BMW E39 2001 година

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Въпроси за BMW E39 2001 година

Мнение от Е.Димитров » 24 Сеп 2014, 19:49

Здравейте колеги,
накратко историята.
Приятел преди 2 години замина за Германия,това лято си взе и жената и децата там и съответно се установява да живее и работи там.
Купи си един пасат 2003 година някакъв но вече и жена му е там,пък си намери и чудесен повод да се качи на по-класна кола,като остави паратора на жена си.
Би искал да си закупи BMW E 39 година 2001 задължително бензин ,но да не е голям мотор.
И понеже няма по-правилно от мястото ,където да задам въпросите си,та затова питам тук:
Кой мотор е най-здрав от тази серия,като коне.
Какви проблеми може да очаква
Моля,ако е възможно за обективни мнения,колата ще си я купува от там (Германия),която ще си има техните сертификати,освен това ще и слага и газова уредба,но тази операция ще се извърши тук,в България.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Въпроси за BMW E39 2001 година

Мнение от acho.rs » 24 Сеп 2014, 21:36

Е.Димитров написа:Здравейте колеги,
накратко историята.
Приятел преди 2 години замина за Германия,това лято си взе и жената и децата там и съответно се установява да живее и работи там.
Купи си един пасат 2003 година някакъв но вече и жена му е там,пък си намери и чудесен повод да се качи на по-класна кола,като остави паратора на жена си.
Би искал да си закупи BMW E 39 година 2001 задължително бензин ,но да не е голям мотор.
И понеже няма по-правилно от мястото ,където да задам въпросите си,та затова питам тук:
Кой мотор е най-здрав от тази серия,като коне.
Какви проблеми може да очаква
Моля,ако е възможно за обективни мнения,колата ще си я купува от там (Германия),която ще си има техните сертификати,освен това ще и слага и газова уредба,но тази операция ще се извърши тук,в България.

Е39ка ако вземе по-малко от 2.5/2.8 ще реве . *20и няма торг като за Е36, да не говорим за Е39 . След 2001ва Е39ките са със М54 - 520и е 2.2 170кс но пак си е 215НМ , 525и са 192кс и 245НМ , 530и е 231кс и 300НМ . Аз съм с 2 ръце за 530и а ми се струва и че колата ще се газифицира, когато разхода играе още по-малка роля ... макар че всъщност по каталог всички 6таци горят еднакво .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Сеп 2014, 22:13

528i за нисък бюджет или 540i за по-сериозен. Други бензинови мотори няма читави освен 5.0
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Сеп 2014, 23:32

успех с намирането на 28-ца 2001 година... :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Сеп 2014, 0:06

Моята 520i (М54В22) е произведена август 2000-та и е от първите с фейслифт (модел 2001-а). Докараха ми я от Германия пролетта на 2007-а на 113000км (имах всички документи за предишни собственици и никакъв повод да се съмнявам за пробега).
Онзи ден километрите станаха 200 хиляди и за тези 7+ години съм се сблъскал с някои от стандартните проблеми (Детски болести в е39 раздела), като всичките са електронни/електрически - датчици на мотора, модул на абс, пиксели на таблото. Леки течове на скоростната кутия и диференциала, коригирани със смяна на семеринг/гарнитура. Не съм имал никакви сериозни механични проблеми, а за пробега, който вече има колата, бих ги приел за нещо нормално ако се появят.
Не мисля, че има някакви огромни разлики в М54 моторите и на базата на собствения си опит ги смятам за надеждни. V8 сигурно си имат свои особености, но те така или иначе са извън групата на търсене.
Това, което на мен ми липсва в моята кола е 6-та скорост, за да може на магистралата да е с малко по-ниски обороти. Като се има предвид, че ще се кара в Германия, може би е по-добре да потърси по-голям мотор, за да има 6 степенна скоростна кутия или автоматик. 520-ката не е състезателна кола, но и няма никакъв проблем да поддържа 180км/ч на магистралата и не е мъртвец като малолитражка, натоварена с 4 човека и с включен климатроник.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Сеп 2014, 2:23

zazomazo написа:успех с намирането на 28-ца 2001 година... :mhihi:

Бе и 2000 да е, кво са 6 месеца.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 25 Сеп 2014, 3:07

На всички, които са притежавали повече от едно BMW им е ясно, че между 520, 523, 528 най-удачният избор е 528 от гледна точка на това, че ще върви много повече и разхода ще е г/д като на 520-ката, но данъка+застраховката при 28цата ще са по-големи. Другото, което е - всяка е39ка страда от почти еднакви симптоми и е въпрос на късмет на какво ще попадне. Нека поне като гледа - да е фейслифт. :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Сеп 2014, 20:52

Благодаря сърдечно за насоките,тази вечер си тръгва за Германия с идеята за 525i поне 2001 година.
Ще я тързи задължително от човек там,да е със всички сертификати и прегледи,защото там ще си я кара.
Още един път Ви Благодаря за ценните съвети.

Назад към E39