Блокирала задна врата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Блокирала задна врата

Мнение от RossenVlad » 31 Авг 2014, 22:35

Търсих в търсачката, но не можах да открия решение на проблема.
Блокира ми задната лява врата на е39-ката. Нито с копчето на централното се отключва, нито с ключа в ключалката.
Изключих акумулатора за малко, но не се оправи. Свалих кората така, както е затворена врата. Жилата са ок и лостчетата си се движат.
Как мога да демонтирам заключващият се механизъм без да отварям вратата??
Има ли някое лостче на машинката, с която мога да я отблокирам?
Въобще има ли опция без да намесвам флекса?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Re: Блокирала задна врата

Мнение от SteveSR » 01 Сеп 2014, 0:57

Ако вече си свалил кората, би трябвало да можеш да видиш каде е буксата за централното.
Тя влиза в една черна кутийка, която е самата машинка за централното. Дърпаш цялата кутийка на горе, държи се на 2 щифта от страните, и без много усилие би трябвало да излезе.
След това си отключваш вратата през вътрешната дръжка и сменяваш или ремонтираш машинката за централното.
Успех.
SteveSR
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Мнение от RossenVlad » 01 Сеп 2014, 8:23

Ще пробвам. Благодаря!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 01 Сеп 2014, 9:43

SteveSR написа:Ако вече си свалил кората, би трябвало да можеш да видиш каде е буксата за централното.
Тя влиза в една черна кутийка, която е самата машинка за централното. Дърпаш цялата кутийка на горе, държи се на 2 щифта от страните, и без много усилие би трябвало да излезе.
След това си отключваш вратата през вътрешната дръжка и сменяваш или ремонтираш машинката за централното.
Успех.

Точно така. Машинката не работи и за това е блокирала на заключена врата и дори да дърпаш вътрешната дръжка не се отваря. Сваляш я с издърпване и ще можеш да отвориш вратата като дръпнеш вътрешната дръжка два пати.
Има случай да се оправят от нищо, наскоро имаше колега с проблемна шофьорска врата и на него му се оправи сама, но по-добре я смени за да не се вкарваш пак в филма с сваляне на кора на затворена врата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 02 Сеп 2014, 16:04

И при мен беше проблемна точно тази врата,ту отключва ту не,и накрая разглобих букса по букса що има във вратата и леко с едно спрейче ВЗЕМИИИИ...за сега никакви проблеми...
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 07 Сеп 2014, 8:21

колеги на мен ми блокираха и двете задни врати и не виждам как може да се махне кора без да и се разкаже играта ? Иначе ако махна седалката и облегалката дали 6те имам достъп да сваля корите според вас ? И някои от колегите дали изобщо знае къде му се намира управлението на това централно ?
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Сеп 2014, 10:10

И двете врати да са блокирали е по-гадно.
Маха се кората без да има щети, не се притеснявай. Само трябва да си по-внимателен.
Според мен започти от демонтирането на една от предните седалки (примерно пасажерската) за да имаш по-лесен достъп до отзад. Долната част на задната седалка се маха лесно, само се издърпва нагоре и се маха. Облегалката не е нужно да я махаш. След което няма какво да пречи на кората. Трябва да махнеш вътрешната дръжка (едно винтче в центъра) след което самата кора е на щипки. С тънка отвертка почваш от някъде да откачаш кората. В центъра на кората зад дръжката има нещо подобно на щипка която е по-голяма и държи здраво, хващаш дръжката и дърпаш смело.
Изображение

Назад към E39