Странно прищракване откъм таблото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Странно прищракване откъм таблото

Мнение от Cyberloner » 26 Авг 2014, 10:17

Като карам и вдигна около 120-130 се чува някакво като прищракване/припукване откъм таблото сякаш иззад климатроника. Прщракването е на пластмаса. Един път като го направи после каквото и да правя не се чува втори път докато не изгася колата и не тръгна пак.
Не знам дали има нещо общо но скоро сменях спирачни маркучи.

Някакви идеи какво може да е?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странно прищракване откъм таблото

Мнение от Cyberloner » 27 Авг 2014, 23:50

Добре, вече има развитие по въпроса :)
След смяната на маркучите и обезвъздушаването на спирачките, проклетия въздуховод на филтъра за купето, който е над казанчето за спирачната течност не е бил поставен правилно и резултата е, че се беше измъкнал. Нагласих го с порядъчно псуване но в крайна сметка сега е ок.

Сега стана още по-зле обаче :) Вдигнах пак към 120 пак прищрака нещо и после вентилатора започна едно хубаво боботене на средна скорост, при ниска скорост е просто вибрация, а на макс скорост вибрацията почти я няма но пък се чува боботене подобно на това при карането с отворено задно стъкло.

На сутринта паля - всичко е наред. Не съм се пробвал днес да стигна заветната скорост, но предполагам че историята ще се повтори.

В главата ми се мота следния сценарий: докато не е бил добре закачен въздуховодът нещо се е завряло при вентилатора и сега прави белите. Ама е по-скоро нещо като листо/найлон/вестник - плоско и елстично. От друга страна тия неща не тропат по никакъв начин....

Понеже знам колко е "приятна" процедурата по достигнато до вентилатора ми се иска да е краен вариант това. Някой да има друго обяснения на проблема?
Някой да си е купил ендоскоп и да услужи за 5 минути че да погледна какво е става там? :)

Варианта с разбити втулки на вентилатора го изключих тази сутрин след като запалих и всичко беше наред в целия диапазон от сила на духане...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 29 Авг 2014, 8:05

Незнам какъв е звука,но най вероятно е листо.Да не би някоя клапа на парното де се е откачила,и като вдигнеш по голяма скорост да вибрира.Засили се,и пробвай на различни вариянти.С парно,без парно,да духа на различни места в купето и виж дали ще има разлика.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 29 Авг 2014, 9:48

пробвах го това със скоростта топло/студено, включен/изключен климатик както и всичките скорости - все си го имаше проблема. За засилване - довечера ще е че да се опразни околомръсното. И аз си мисля за листо, ама... в понеделник ще имам ендоскоп на разположение ако до тогава не съм решил проблема :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 29 Авг 2014, 19:41

зд.колега и аз имам долу горе същия проблем само че при мене е когато минавам по неравности някъде по средата на таблото чува се някакво цъгъркане ще кажеш че има някоя мишка вътре баси побърквам се имаш ли това цъгъркане по неравности или някой колега ако може да ме светне от къде може да е проблема и какво да направя ще сам ви мн.благодарен :bchug:

Назад към E39