Вибрации при спиране?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Вибрации при спиране?
Здравейте колеги!
Имам следния проблем - след едно малко по бързо каране - като по хронометър до морето, ми се появиха много неприятни вибрации във волана при спиране. Предполагам че съм изкривил дискове. Все пак имам въпрос дали някой от вас се е срещал с подобен проблем. Чувал съм че и рейка може да е, а и нещо друго има варианти да е. Вибрациите са само при по-енергично натискане на спирачката, и след 70-80 км/ч.
10х предварително
Имам следния проблем - след едно малко по бързо каране - като по хронометър до морето, ми се появиха много неприятни вибрации във волана при спиране. Предполагам че съм изкривил дискове. Все пак имам въпрос дали някой от вас се е срещал с подобен проблем. Чувал съм че и рейка може да е, а и нещо друго има варианти да е. Вибрациите са само при по-енергично натискане на спирачката, и след 70-80 км/ч.
10х предварително
посетете фен групата на БМВ БГ във Facebook - http://www.facebook.com/group.php?gid=44647763964 намерете нови приятели фенове на марката
Общо взето, всички (или почти всички) имаме тези вибраций след по-енергично каране, съответно и спиране. След известно време се оправя. Вече го смятам за нещо нормално. Дори със Брембо Дрилд (надупчено) се получава. Караме и със Текстар накладки. Няма оправия, освен с Биг Брейк Кит, но тогава отиваш на друг цолаж джанти и ...................
Но, все пак си провери и дисковете да не са ти изтъняли вече.
Но, все пак си провери и дисковете да не са ти изтъняли вече.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
може да не са криви дисковете а само да има неравномерни наслагвания от накладката по спирачния диск. По разни USA форуми масово ревът от това. Има шанс да се пооправи по следния начин-
от 100 до 10 км/ч спираш рязко но без да се включва АБС караш 10-15 мин да се охладят дисковете и пак от 100-10 км/ч така 10-15 пъти. Тази процедура я препоръчват и при смяна на дисковете с нови.
Ако това не помогне трябва да си сложиш по спортни накладки т.е. по-твърди и пак същата процедура. Ако и това не помогне нови дискове.
Всичко това е при положение че проблема е от спирачките. Ако имаш проблем в окачването това е друга бира.
от 100 до 10 км/ч спираш рязко но без да се включва АБС караш 10-15 мин да се охладят дисковете и пак от 100-10 км/ч така 10-15 пъти. Тази процедура я препоръчват и при смяна на дисковете с нови.
Ако това не помогне трябва да си сложиш по спортни накладки т.е. по-твърди и пак същата процедура. Ако и това не помогне нови дискове.
Всичко това е при положение че проблема е от спирачките. Ако имаш проблем в окачването това е друга бира.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
спасение няма от този проблем. Предните дискове просто са много слаби за това купе и това е известно на господата от БМВ. Дори с нови дискове след време се появява това тресене ...
Хубаво е да се отбележи, че ако си купиш нови гуми след около 4000 км. трябва да ги балансираш отново! При мене отклонението беше умопомрачаващо
Хубаво е да се отбележи, че ако си купиш нови гуми след около 4000 км. трябва да ги балансираш отново! При мене отклонението беше умопомрачаващо

- Гост
-
А кво ше кажете за свирене при спиране?!!
Смених преди 600км дискове и накладки - Текстар!Казаха ми ,че е хубаво дисковете и накладките да са една марка ,за да няма ядове!Да ,ама си свиркат при всяко спиране-няма тресене и отклонения,но звука е неприятен!
Преди със старите дискове и секакви накладки го нямаше тоя проблем!!!
Смених преди 600км дискове и накладки - Текстар!Казаха ми ,че е хубаво дисковете и накладките да са една марка ,за да няма ядове!Да ,ама си свиркат при всяко спиране-няма тресене и отклонения,но звука е неприятен!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
SKISABMW написа:А кво ше кажете за свирене при спиране?!!
Не знам дали ти е известно, но TEXTAR се предлагат първо, второ и трето качество.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
SKISABMW написа:Явно мойто качество е некво!
Знам ли как да ги позная и кво да зема!!!
Писал съм го няколко пъти, но пак ще кажа как се познава хубавата накладка:
-още при отваряне на кутията трябва да те лъхне много неприятна миризма нещо подобно на развалена риба
-при докосване на накладката с пръст трябва да се изцапаш, не с търкане а с докосване
-на вид феродото стои малко мазно, а лошите е едно сухо.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
SKISABMW написа:Явно мойто качество е некво!
Знам ли как да ги позная и кво да зема!!!
при смяна на накладкита се слага паста против свирене и този проблем го няма независимо от накладките. Пастата струва 1 ЕУР за 4 бр. накладки.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ето още вероятни причини за тресенето тук:
Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!!
или тук:
Волана тресе, колата също
Успех!
Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!!
или тук:
Волана тресе, колата също
Успех!

10 мнения
• Страница 1 от 1