Събира ми вода под резервната гума
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Събира ми вода под резервната гума
Здравейте колеги,
днеска останах неприятно изненадан от това, като надигнах кората над резервната гума и видях, че отдолу е събрало 1 пръст вода..Колата е седан, но се чудя от къде може да е станало това? Няма кърпенки, няма нищо..на какво може да се дължи?

днеска останах неприятно изненадан от това, като надигнах кората над резервната гума и видях, че отдолу е събрало 1 пръст вода..Колата е седан, но се чудя от къде може да е станало това? Няма кърпенки, няма нищо..на какво може да се дължи?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: Събира ми вода под резервната гума
doomy525 написа:Здравейте колеги,
Най често от стоповете тече в багажника
Сменял съм стоповете с такива от фейслифта, но не съм слагал силикон покрай тях..да взема ли един и да уплътня както трябва около тях? Притеснявам се най-вече от това, че ако някое реле изгори няма да може да ги сваля..

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BT9028BA написа:Най често от стоповете тече в багажника

Аз съм виждал 39-ка седан дето около стоповете беше яко омазано със силиконец

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ако ще е силикон да е акрилен че да може да се маха стопа ако се наложи.
Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? Този материал е идеален и за стоповете.
Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? Този материал е идеален и за стоповете.
И аз го търся тоя материал, който е около вратите (по друг повод), но никой не може да ми каже какво е..някво лепило е по скоро..
Утре ще минавам преглед и без това, както и разни консумативи ще сменям и ще взема един "акрилен" да запълня мястото, от което евентуално може да минава водата.
Благодаря за мнениеята
Утре ще минавам преглед и без това, както и разни консумативи ще сменям и ще взема един "акрилен" да запълня мястото, от което евентуално може да минава водата.
Благодаря за мнениеята

gentata написа:... Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? ...
83190429522 УПЛЪТНИТЕЛ TEROSTAT 2460 1M (бутилшнур)
Продава се на линеен метър
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
tsb_bg написа:gentata написа:... Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? ...
83190429522 УПЛЪТНИТЕЛ TEROSTAT 2460 1M (бутилшнур)
Продава се на линеен метър
Мерси колега

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където има
Отзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо.
Ясно е, че няма как да влезе от другаде, но как при положение, че няма абсолютно никакви следи от вода?
Ако приемем факта, че след автомивка се събира вода в багажника отгоре в улея, при тръгване тя се изсипва и заобикаля и изтича покрай/под пластмасата на стопа?

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
doomy525 написа:Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където имаОтзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо.
Ясно е, че няма как да влезе от другаде, но как при положение, че няма абсолютно никакви следи от вода?
Ако приемем факта, че след автомивка се събира вода в багажника отгоре в улея, при тръгване тя се изсипва и заобикаля и изтича покрай/под пластмасата на стопа?
![]()
Облей хубаво багажника с вода и след това провери къде е мокро. И аз имах вода в багажника, и колкото да опипвам отзад стоповете си бяха сухи, докато не я облях стабилно с вода и веднага потече единия стоп
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
doomy525 написа:Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където имаОтзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо.
![]()
колега разгледаи от страна на акумулатора нагоре в ъгълчето на отвора за багажника.. после нагоре към стъклото и дори си махни лаистната за ски багажника и виж там как е където се съединиява тавана с купето на ръба на стъклото.. то е под гуменото уплътнение и някои Е39 протичат така.. минах през този проблем.. водата идва от горе и си се стича и ням акак да се сетиш че е от високо..
махаш колонката с плафона и гледаш докато някои облива колата..
друго е че като мият на мивките понякога набиват много силна стуя под подкалника и бронята и пълнят хрилете и водата влиза в багажника..
при мен се случи на едно място и ми намокри навигационния отсег.. после си направих един дренаж с една трабичка та случаино ако влиза вода да я изкара.. то си го има фабрично.. само беше залепен с едно тиксо отдолу..
12 мнения
• Страница 1 от 1