ПРОБЛЕМ С ТРАНСМИСИЯТА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
ПРОБЛЕМ С ТРАНСМИСИЯТА
Здравейте колеги,колата ми е Е39 530д автоматик...Въпроса ми е следния....Когато съм в движение и кутията при преминаване от 4та към 5та предавка понякога блокира и влиза в някакъв режим и ми изписва Transmishan failseif program след което предавките не могат да се сменят, като изгася двигателя грешката изчезва,всичко се нормализира и така до следващия път...МОЛЯ ЗА СЪВЕТ...БЛАГОДАРЯ...
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: ПРОБЛЕМ С ТРАНСМИСИЯТА
По някаква причина кутията ти влиза в сервизен режим - отиди в сервиз за автоматици, но ако те почнат от вратата с някакви суми от рода на 3000 лева, отиди и на още едно място поне да я погледнат.
Щом го прави между 4 и 5 предавка винаги, вероятно имаш износен/и фрикционни дискове, но може и друг да е проблемът - ако оборотите се менят без да подаваш газ и скоростта на движение е около 90-100 когато се проявява проблемът, може и причината да е хидротрансформаторът...
Щом го прави между 4 и 5 предавка винаги, вероятно имаш износен/и фрикционни дискове, но може и друг да е проблемът - ако оборотите се менят без да подаваш газ и скоростта на движение е около 90-100 когато се проявява проблемът, може и причината да е хидротрансформаторът...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
agro09 написа:Здравейте колеги,колата ми е Е39 530д автоматик...Въпроса ми е следния....Когато съм в движение и кутията при преминаване от 4та към 5та предавка понякога блокира и влиза в някакъв режим и ми изписва Transmishan failseif program след което предавките не могат да се сменят, като изгася двигателя грешката изчезва,всичко се нормализира и така до следващия път...МОЛЯ ЗА СЪВЕТ...БЛАГОДАРЯ...
Може да е и управляващият клапан за превключване на съответната степен. Най-добре е да се направи диагностика на кутията- да се видят записаните грешки, как превключват клапаните. Идеята е да се уточни дали проблема е в износени фрикционни дискове или в управлението на кутията.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon

има изписано с "тонове".Той се е регистрирал и без да си направи труда да потърси или
да прочете е пуснал нова тема.Това е несериозно
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Добре колеги пиша тук защото имам и аз един такъв странен проблем с моята 3,0Д автомат, сутрин след като запаля леко позагряла сменям на D-директна и колата не потегля по никакъв начин, за да тръгне трябва да я сменя на 1-ва типтроник да я изфорсирам няколко пъти и тогава тръгва и превкючва без проблем. И така до следващия път когато я загася за повече от 30мин. и филма се повтаря !!??. Някой има ли идея от какво би могло да се получава това нещо, П.С. при работа и движение на автомобила не дава никакви индикации или претрисания или проблем с превключването на скоростите, просто ей така го прави все едно е с характер??? 

0895600722
6 мнения
• Страница 1 от 1