Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Здравейте колеги,купиx си фейслифт фарове с ксенон,фарчетата са xубави и запазени но има праxуляк и разни дребни боклуци вътре зад стъклата...въпроса ми е,ако маxна всички крушки и ксенона и пусна топла вода през дупката на дългия фар да раздрусам xубаво и пак от там да я изкарам и така няколко процедури и после да оставя фаровете един два дена да изсъxнат xубаво има ли вероятност да повредя нещо,някой правил ли е тази процедура?
Ако това не е варянта има ли друг без да се нагрява това стъкло и да се сваля?
Имам и друг въпрос,но той ще бъде придружен със снимки и зададен малко по-късно!
Ако това не е варянта има ли друг без да се нагрява това стъкло и да се сваля?
Имам и друг въпрос,но той ще бъде придружен със снимки и зададен малко по-късно!
Последна промяна bili1 на 04 Окт 2014, 0:04, променена общо 2 пъти
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Въпрос за почистване на фейсови фарове!
Колега слагаш ги във фурната за 5 минути и след това се отлепват много лесно.Начина който си описал няма да помогне.Пробвал съм и не става нищо.
- bili1
- ентусиаст
-
joffri написа:Колега слагаш ги във фурната за 5 минути и след това се отлепват много лесно.Начина който си описал няма да помогне.Пробвал съм и не става нищо.
Колега,как ще ги слагам в фурната няма ли да се разтопят?
- strik3rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
ето колега http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=179156 в този сайт има 2 линка ,свали ги и и прегледай как е направил чуждестранния ни колега
описал е "готвенето" във фурната
само гледай да не загорят 

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Най добре става с пистолет за горещ въздух по принцип.Нагряваш много внимателно по ръба точно където се срещат -черната пластмаса и стъклото.В същото време с отверката с малък натиск отлепяш едната пластмаса от другата.Фурната действа също,но аз си прецаках едното стъкло,защото го оставих малко по-дълго от колкото трябваше и едната щипка ми се разтопи
Успех с начинанието
П.П ако ги слагаш във фурната,трябва да свалиш всички компоненти-баласти на ксенона,моторчетата за регулиране на фаровете,всички крушки,гумички и пластмасовите лайсни отдолу и отгоре на фара

Успех с начинанието
П.П ако ги слагаш във фурната,трябва да свалиш всички компоненти-баласти на ксенона,моторчетата за регулиране на фаровете,всички крушки,гумички и пластмасовите лайсни отдолу и отгоре на фара
- bili1
- ентусиаст
-
Ааааа не,не видях ги,свалих снимките от линковете...как ще сложа фаровете на 200 градуса
3 седмици ги търся тия фарове накрая да ги сложа на 200 градуса в фурната
по-добре да търся пистолет с горещ въздух от някъде!
Значи фаровете ги взех на много хубава цена с фирмен ксенон,но с една забележка ето каква е - http://www.snimka.bg/?album;aid=820038 на десния фар рефлектора на дългия му е леко изместен назад и леко в страни...как мога да го поправя това нещо?

Значи фаровете ги взех на много хубава цена с фирмен ксенон,но с една забележка ето каква е - http://www.snimka.bg/?album;aid=820038 на десния фар рефлектора на дългия му е леко изместен назад и леко в страни...как мога да го поправя това нещо?

Най добре не ги пипай.слагай ги така и спи спокойно.Като сипеш вода вътре,първо има голяма вероятност да съсипеш никела и да корозират винтовете за реглаж.В печката заради някакъв прашец ще разкачиш фаровете след това омазани в силикон и не е 100%,че ще държат без да правят конденз след това/освен,ако нямаш за смяна водачи за реглажа,тази процедура е безмислена за това/.
- bili1
- ентусиаст
-
kalingk написа:Най добре не ги пипай.слагай ги така и спи спокойно.Като сипеш вода вътре,първо има голяма вероятност да съсипеш никела и да корозират винтовете за реглаж.В печката заради някакъв прашец ще разкачиш фаровете след това омазани в силикон и не е 100%,че ще държат без да правят конденз след това/освен,ако нямаш за смяна водачи за реглажа,тази процедура е безмислена за това/.
Напълно съгласен съм колега

Много гадно са направени тези фейсови фарове,преди фейса се разделят на две части без никакви нагрявания,печки

P.S. Само ако може някой да ме информира този изместен рефлектор какво значи...чупен водач ли...или нещо друго

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Аз го правя по друг начин:
1. Сваляш фара
2. Махаш от него всички неща, който НЕ СА пластмасови.
3. Слагаш го в един леген с хладка сапунена вода
4. Вадиш от легена и друсаш хубаво и така няколко пъти
5. Изплакваш хубаво на чешмата/под душа/на двора
6. Промиваш с дейонизирана вода + малко спирт (за да може след изсъхване да не останат следи, аз си правя около 30% разтвор)
7. Подсушаваш с кърпи/салфетки каквото можеш
8. Хващаш сешоара на жена ти или някоя печка духалка и на първа степен го оставяш пред нея до пълно изсъхване.
Трябва да се внимава с печката и сешоара да не е прекалено близо за да не се стопи нещо. В допълнение последната стъпка можеш да я направиш и във фурната на не повече от 70-80 градуса ако е такава с вентилатор най-добре. По принцип варианта с фурната е по-добър защото е по-малък шанса да се набият нови прашинки от околната среда докато сушиш съ сешоара/духалката.
Сега е топло времето и можеш и на слънце да го оставиш за през деня да изсъхне хубаво
Тая процедура съм я правил 2 пъти до момента и резултата е отличен, само трябва да се внимава при плакненето с дейонизираната вода да не остане нещо непромито и на края с температурата за да не се разтопят пластмасите
1. Сваляш фара
6. Промиваш с дейонизирана вода + малко спирт (за да може след изсъхване да не останат следи, аз си правя около 30% разтвор)
8. Хващаш сешоара на жена ти или някоя печка духалка и на първа степен го оставяш пред нея до пълно изсъхване.
Трябва да се внимава с печката и сешоара да не е прекалено близо за да не се стопи нещо. В допълнение последната стъпка можеш да я направиш и във фурната на не повече от 70-80 градуса ако е такава с вентилатор най-добре. По принцип варианта с фурната е по-добър защото е по-малък шанса да се набият нови прашинки от околната среда докато сушиш съ сешоара/духалката.
Сега е топло времето и можеш и на слънце да го оставиш за през деня да изсъхне хубаво
Тая процедура съм я правил 2 пъти до момента и резултата е отличен, само трябва да се внимава при плакненето с дейонизираната вода да не остане нещо непромито и на края с температурата за да не се разтопят пластмасите
- bili1
- ентусиаст
-
Cyberloner написа:Аз го правя по друг начин:
1. Сваляш фара
Тая рецепта ми хареса много повече сега...от къде пускаш водата във фара,през дупката на дългите нали?

И тоя спирт според мен ще навреди на никела на рефлектора,не питай от къде знам

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
и после като ти падне никела от рефлектора на десет годишния фар щеш нещеш ще печеш в фурната 

- bili1
- ентусиаст
-
Bavarcho написа:и после като ти падне никела от рефлектора на десет годишния фар щеш нещеш ще печеш в фурната
Отказаx се и от тоя варянт колега погледнаx спирта размислиx и решиx нека си седят с праxуляка едно време едни фарове на една 3-ка майката им разкатаxме със спирт окапа всичко от рефлектора уж да ги почистим стана беля голяма,тоя рефлектор незнам какво му е само но щипки ли се закрепва как е,дразни ме щото седи сега въгре и се клати напред и назад долу е закрепен,но отгоре няма никой виждат се иначе две "ушенца" ?
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Ако фаровете са със стария силикон- един пистолет и ги разглобяваш, но резултата няма да ти хареса, аз мойте отворих- бяха тотал, рефлектори, водачи, стъкла- и ги пратих да ги оправят 

- bili1
- ентусиаст
-
racing_team_vidin написа:Ако фаровете са със стария силикон- един пистолет и ги разглобяваш, но резултата няма да ти хареса, аз мойте отворих- бяха тотал, рефлектори, водачи, стъкла- и ги пратих да ги оправят
Ами от кола 2001-ва година са стъклата са перфектни водачете са здрави всичко им работи само тоя рефлектор е така разлюлян! :-(
- bili1
- ентусиаст
-
Колеги какви са тия малоумни фарове
,взех пистолет с горещ въздух започнах първо да нагрявам на 2-ра степен от разстояние равномерно нагрявах навсякъде по ръбовете пробвах с отверката да отворя стъклото...НЕмърда отделно че където напъна с отверката челното стъкло веднага тръгва да се пука/чупи тогава приближих пистолета започнах по отблизо да нагрявам пак равномерно навсякъде пак пробвах да отворя фара НЕмърда включих пистолета на 3-та степен и започнах да нагрявам от разстояние равномерно навсякъде и замириса на изгоряла пластмаса спрях и пак пробвах да го отворя НЕмърда
пак започнах да нагрявам от разстояние и една от щипките побеля и се изкриви и спрях за да ненаправя по-големи поразии!
Какви са тия "глупости" с пистолети с горещ въздух и печки и незнам си какво тия фарове се топят като шоколад
отделно че немогат да се отворят отделно че където напънеш с отверката тръгва веднага да се пука
съжалявам вече че си продадох DEPO-то чесно колкото и да си мислите че са грозни поне винаги можеш да ги ремонтираш и почистиш както трябва,тия сега фейсови "кукли" ще трябва да ги карам с раздрънкан рефлектор на дългия...купих ги с тоя дефект с мисълта че ще се свали това стъкло и ще се оправят нещата ама то било "мисия невъзможна" много съм разочарован от тия фарове!

Какви са тия "глупости" с пистолети с горещ въздух и печки и незнам си какво тия фарове се топят като шоколад

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5