Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!

Мнение от bili1 » 23 Май 2014, 22:14

Здравейте колеги,купиx си фейслифт фарове с ксенон,фарчетата са xубави и запазени но има праxуляк и разни дребни боклуци вътре зад стъклата...въпроса ми е,ако маxна всички крушки и ксенона и пусна топла вода през дупката на дългия фар да раздрусам xубаво и пак от там да я изкарам и така няколко процедури и после да оставя фаровете един два дена да изсъxнат xубаво има ли вероятност да повредя нещо,някой правил ли е тази процедура?
Ако това не е варянта има ли друг без да се нагрява това стъкло и да се сваля?
Имам и друг въпрос,но той ще бъде придружен със снимки и зададен малко по-късно!
Последна промяна bili1 на 04 Окт 2014, 0:04, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Re: Въпрос за почистване на фейсови фарове!

Мнение от joffri » 23 Май 2014, 23:22

Колега слагаш ги във фурната за 5 минути и след това се отлепват много лесно.Начина който си описал няма да помогне.Пробвал съм и не става нищо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 23 Май 2014, 23:29

joffri написа:Колега слагаш ги във фурната за 5 минути и след това се отлепват много лесно.Начина който си описал няма да помогне.Пробвал съм и не става нищо.

Колега,как ще ги слагам в фурната няма ли да се разтопят?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от strik3rs » 24 Май 2014, 0:31

ето колега http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=179156 в този сайт има 2 линка ,свали ги и и прегледай как е направил чуждестранния ни колега :) описал е "готвенето" във фурната :) само гледай да не загорят :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от joffri » 24 Май 2014, 10:14

Най добре става с пистолет за горещ въздух по принцип.Нагряваш много внимателно по ръба точно където се срещат -черната пластмаса и стъклото.В същото време с отверката с малък натиск отлепяш едната пластмаса от другата.Фурната действа също,но аз си прецаках едното стъкло,защото го оставих малко по-дълго от колкото трябваше и едната щипка ми се разтопи :lol: :banghead:
Успех с начинанието

П.П ако ги слагаш във фурната,трябва да свалиш всички компоненти-баласти на ксенона,моторчетата за регулиране на фаровете,всички крушки,гумички и пластмасовите лайсни отдолу и отгоре на фара

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 24 Май 2014, 10:36

Ааааа не,не видях ги,свалих снимките от линковете...как ще сложа фаровете на 200 градуса :kuku: 3 седмици ги търся тия фарове накрая да ги сложа на 200 градуса в фурната :mhihi: по-добре да търся пистолет с горещ въздух от някъде!
Значи фаровете ги взех на много хубава цена с фирмен ксенон,но с една забележка ето каква е - http://www.snimka.bg/?album;aid=820038 на десния фар рефлектора на дългия му е леко изместен назад и леко в страни...как мога да го поправя това нещо? :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 24 Май 2014, 11:26

Най добре не ги пипай.слагай ги така и спи спокойно.Като сипеш вода вътре,първо има голяма вероятност да съсипеш никела и да корозират винтовете за реглаж.В печката заради някакъв прашец ще разкачиш фаровете след това омазани в силикон и не е 100%,че ще държат без да правят конденз след това/освен,ако нямаш за смяна водачи за реглажа,тази процедура е безмислена за това/.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 24 Май 2014, 11:53

kalingk написа:Най добре не ги пипай.слагай ги така и спи спокойно.Като сипеш вода вътре,първо има голяма вероятност да съсипеш никела и да корозират винтовете за реглаж.В печката заради някакъв прашец ще разкачиш фаровете след това омазани в силикон и не е 100%,че ще държат без да правят конденз след това/освен,ако нямаш за смяна водачи за реглажа,тази процедура е безмислена за това/.

Напълно съгласен съм колега :yes: ,и аз се разубедих да ги отварям зарад някакъв прахуляк вътре това с печката е доста екстремно :mhihi: ,но май ще трябва да се отваря единия зарад изместения рефлектор на дългия (дадох линк по-нагоре в отговорите ми)! :(
Много гадно са направени тези фейсови фарове,преди фейса се разделят на две части без никакви нагрявания,печки :mhihi: и пистолети с горещ въздух и спокойно си миеш стъклото с топла вода после го оставяш да изсъхне няколко дена и си ги сглобяваш,а тия са ебаси разправията!
P.S. Само ако може някой да ме информира този изместен рефлектор какво значи...чупен водач ли...или нещо друго :dunno: незнам не разбирам или просто се е разкачил и се е изместил? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 24 Май 2014, 12:11

Аз го правя по друг начин:

1. Сваляш фара
2. Махаш от него всички неща, който НЕ СА пластмасови.
3. Слагаш го в един леген с хладка сапунена вода
4. Вадиш от легена и друсаш хубаво и така няколко пъти
5. Изплакваш хубаво на чешмата/под душа/на двора
6. Промиваш с дейонизирана вода + малко спирт (за да може след изсъхване да не останат следи, аз си правя около 30% разтвор)
7. Подсушаваш с кърпи/салфетки каквото можеш
8. Хващаш сешоара на жена ти или някоя печка духалка и на първа степен го оставяш пред нея до пълно изсъхване.

Трябва да се внимава с печката и сешоара да не е прекалено близо за да не се стопи нещо. В допълнение последната стъпка можеш да я направиш и във фурната на не повече от 70-80 градуса ако е такава с вентилатор най-добре. По принцип варианта с фурната е по-добър защото е по-малък шанса да се набият нови прашинки от околната среда докато сушиш съ сешоара/духалката.

Сега е топло времето и можеш и на слънце да го оставиш за през деня да изсъхне хубаво

Тая процедура съм я правил 2 пъти до момента и резултата е отличен, само трябва да се внимава при плакненето с дейонизираната вода да не остане нещо непромито и на края с температурата за да не се разтопят пластмасите

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 24 Май 2014, 13:39

Cyberloner написа:Аз го правя по друг начин:

1. Сваляш фара
2. Махаш от него всички неща, който НЕ СА пластмасови.
3. Слагаш го в един леген с хладка сапунена вода
4. Вадиш от легена и друсаш хубаво и така няколко пъти
5. Изплакваш хубаво на чешмата/под душа/на двора
6. Промиваш с дейонизирана вода + малко спирт (за да може след изсъхване да не останат следи, аз си правя около 30% разтвор)
7. Подсушаваш с кърпи/салфетки каквото можеш
8. Хващаш сешоара на жена ти или някоя печка духалка и на първа степен го оставяш пред нея до пълно изсъхване.

Трябва да се внимава с печката и сешоара да не е прекалено близо за да не се стопи нещо. В допълнение последната стъпка можеш да я направиш и във фурната на не повече от 70-80 градуса ако е такава с вентилатор най-добре. По принцип варианта с фурната е по-добър защото е по-малък шанса да се набият нови прашинки от околната среда докато сушиш съ сешоара/духалката.

Сега е топло времето и можеш и на слънце да го оставиш за през деня да изсъхне хубаво

Тая процедура съм я правил 2 пъти до момента и резултата е отличен, само трябва да се внимава при плакненето с дейонизираната вода да не остане нещо непромито и на края с температурата за да не се разтопят пластмасите

Тая рецепта ми хареса много повече сега...от къде пускаш водата във фара,през дупката на дългите нали? :roll:
И тоя спирт според мен ще навреди на никела на рефлектора,не питай от къде знам :mhihi: сигурен ли си че няма да навреди колега? :roll:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Май 2014, 19:27

и после като ти падне никела от рефлектора на десет годишния фар щеш нещеш ще печеш в фурната :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 24 Май 2014, 21:35

Bavarcho написа:и после като ти падне никела от рефлектора на десет годишния фар щеш нещеш ще печеш в фурната :mhihi:

Отказаx се и от тоя варянт колега погледнаx спирта размислиx и решиx нека си седят с праxуляка едно време едни фарове на една 3-ка майката им разкатаxме със спирт окапа всичко от рефлектора уж да ги почистим стана беля голяма,тоя рефлектор незнам какво му е само но щипки ли се закрепва как е,дразни ме щото седи сега въгре и се клати напред и назад долу е закрепен,но отгоре няма никой виждат се иначе две "ушенца" ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 24 Май 2014, 21:59

Ако фаровете са със стария силикон- един пистолет и ги разглобяваш, но резултата няма да ти хареса, аз мойте отворих- бяха тотал, рефлектори, водачи, стъкла- и ги пратих да ги оправят :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 24 Май 2014, 23:17

racing_team_vidin написа:Ако фаровете са със стария силикон- един пистолет и ги разглобяваш, но резултата няма да ти хареса, аз мойте отворих- бяха тотал, рефлектори, водачи, стъкла- и ги пратих да ги оправят :lol:

Ами от кола 2001-ва година са стъклата са перфектни водачете са здрави всичко им работи само тоя рефлектор е така разлюлян! :-(

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 25 Май 2014, 19:05

Колеги какви са тия малоумни фарове :banghead: :banghead: ,взех пистолет с горещ въздух започнах първо да нагрявам на 2-ра степен от разстояние равномерно нагрявах навсякъде по ръбовете пробвах с отверката да отворя стъклото...НЕмърда отделно че където напъна с отверката челното стъкло веднага тръгва да се пука/чупи тогава приближих пистолета започнах по отблизо да нагрявам пак равномерно навсякъде пак пробвах да отворя фара НЕмърда включих пистолета на 3-та степен и започнах да нагрявам от разстояние равномерно навсякъде и замириса на изгоряла пластмаса спрях и пак пробвах да го отворя НЕмърда :banghead: :banghead: :banghead: пак започнах да нагрявам от разстояние и една от щипките побеля и се изкриви и спрях за да ненаправя по-големи поразии!
Какви са тия "глупости" с пистолети с горещ въздух и печки и незнам си какво тия фарове се топят като шоколад :banghead: :banghead: отделно че немогат да се отворят отделно че където напънеш с отверката тръгва веднага да се пука :ranting: съжалявам вече че си продадох DEPO-то чесно колкото и да си мислите че са грозни поне винаги можеш да ги ремонтираш и почистиш както трябва,тия сега фейсови "кукли" ще трябва да ги карам с раздрънкан рефлектор на дългия...купих ги с тоя дефект с мисълта че ще се свали това стъкло и ще се оправят нещата ама то било "мисия невъзможна" много съм разочарован от тия фарове!

Следваща

Назад към E39