Осветление заден номер

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Осветление заден номер

Мнение от Ivo.Ganchew » 15 Май 2014, 16:03

Колеги, как се сменят крушките на задният номер? Снощи ми казаха, че не светят, днес разглобих кората и видях само кабелите къде влизат до плафоните. Махнах номера, ама не искат да излизат. Някой информация може ли да даде? Също и какви са крушките?
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Осветление заден номер

Мнение от dbanchev » 15 Май 2014, 16:08

Има прорез във самите плафони, пъхаш права отверка и буташ лявата надясно, дясната на ляво и излизат. Крушките са пурички, мисля че бяха 5w.
Последна промяна dbanchev на 15 Май 2014, 17:27, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo.Ganchew » 15 Май 2014, 16:13

Пробвах и това по-рано, но не стана. Явно или трябва по-силно да напъна или са залепени. Вече заваля и ще го оставя за утре, най-много да ги строша и да си търся други. :D Мерси, колега! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Мнение от speedaddict » 15 Май 2014, 16:52

Здрасти колега :) Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo.Ganchew » 15 Май 2014, 17:15

Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 15 Май 2014, 17:49

Нямаше ли с led гадости ??
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo.Ganchew » 15 Май 2014, 18:18

Имаше, взех да пробвам ама примигват, а не ми се занимава да им слагам резистори, транзистори и др. подобни елементи. :) За сега ще са така докато изгорят пак, после може да си взема направо LED плафони.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 15 Май 2014, 18:37

Мойте карат 4та година и не са изгоряли още колега,така че не се притеснявай като ги сменях крушките позачистих със шкурка от окисите леглата на пуричките, мойте бяха леко окислени.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 15 Май 2014, 20:49

Ivo.Ganchew написа:Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.

Аз съм изрязал с макетно ножче горния ръб на пластмасовата рамка на номера точно под всеки плафон. Изисква се известно търпение, но се измъкват без сваляне на номера. И бутона за багажника съм сменял по същия начин. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 20 Май 2014, 23:12

TheFreeRider написа:
Ivo.Ganchew написа:Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.

Аз съм изрязал с макетно ножче горния ръб на пластмасовата рамка на номера точно под всеки плафон. Изисква се известно търпение, но се измъкват без сваляне на номера. И бутона за багажника съм сменял по същия начин. :yes:

И аз съм направил същото, без последното нещо... не ми се е налагало...
Поздрави!
Николай Кадийски

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 вече и е39
Мечтае да кара: х6 ама има време

Мнение от jorfii » 18 Фев 2016, 19:52

speedaddict написа:Здрасти колега :) Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих. :lol:

Колеги и при комбито ли на е39 се свалят като на клипчето че онзи ден свалих всички кори отзад изпочупих половината щипки свалих лайстната на която са самите плафони и на края ми се видя че е нещо като цяла отливка заедно с лайстната и сглобих всичко обратно без да сложа лед плафоните :banghead: ако се окаже че е толкова просто направо ще се :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 19 Фев 2016, 18:07

jorfii написа:
speedaddict написа:Здрасти колега :) Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих. :lol:

Колеги и при комбито ли на е39 се свалят като на клипчето че онзи ден свалих всички кори отзад изпочупих половината щипки свалих лайстната на която са самите плафони и на края ми се видя че е нещо като цяла отливка заедно с лайстната и сглобих всичко обратно без да сложа лед плафоните :banghead: ако се окаже че е толкова просто направо ще се :bang:

Не се :bang: , но да, идентичен е начина.
За да не счупиш плафоните, като сложиш отвертката, с едната ръка я придържай с долната част (дръжката) да е перпендикулярна на плафона, през цялото време, а с другата дръка я хвани през средата и приложи натиск в желаната посока (на дясно) - само да спомена, че при е60, и двата плафона се бутат в една и съща посока - надясно - че гледам горе беше посал някой единия надясно, другия наляво. Не съм пробвал на е39, но мисля, че на всички е в едната посока - но само мисля ;)
Та ако не са вадени/местени дълго време, може да са позапекли, но като цяло няма проблем, натискаш - иска да се поместят 3-4 милиметра и ще се освободят, после буташ същия край надолу, и връщаш пак целия плафон на ляво, за да излезне десния му край .. ( и да понякога номера пречи, че нашите хора в КАТ, слагат номерата както им падне ... )

Надявам се да съм успял да обясня и да се изразя разбираемо :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 вече и е39
Мечтае да кара: х6 ама има време

Мнение от jorfii » 19 Фев 2016, 18:33

Благодаря за отделеното време колега но при мен явно не е така днес го гледах и продължавам да мисля че е цяла отливка заедно с лайстната дупки за отверката въобще няма утре ще снимам и ще кача снимки най късно в другиден защото утре май ще пътувам в прованса и следователно няма да имам интернет иначе ще е добре да разнищим случая за да може темата да е полезна и на други като мен в бъдеще. При мен се вижда добре всичко тъй като ми липсва едното стъкълце за това и купих тези лед плафоните реших направо да ги сменя вместо да търся само стъкло ама греда с монтажа :wave:
Изображение

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 21 Фев 2016, 18:00

Аз смених само лед крушки и стана добре
DSC_0485.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 21 Фев 2016, 20:41

Не премигват ли ЛЕД крушките, колега? Какви си купил ти, дай линк някакъв? Благодаря!
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E39