Проблем със стрелките на таблото след смяна на лентов кабел
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Проблем със стрелките на таблото след смяна на лентов кабел
Здравейте,
проблема не е свързан точно със смяната на кабела. След като го смених, проверих всичко- беше ОК (запалих колата, стрелките си бяха добре и пикселите също). При сглобяването обаче(бях в колата) един гаден мангал ме запуши
и докато се разправях с него държах в ръце разглобеното табло. След това видях, че имам проблем със стрелките. Преди това, като ги бутнех се връщаха доста бързо, а сега седят на едно място все едно нещо им пречи. Трябва малко да се повдигне отдолу и след това тръгват. Дори като включа на конткат и стрелката на водата се забива почти на 7 часа. Може би нещо съм ги натиснал навътре, но ме е страх да ги дръпна силно. Като запаля колата и нищо не работи добре(оборотите първо седят на около 200 и след като подам газ спират където им падне) Някой знае ли защо става така?
https://www.youtube.com/watch?v=5edBeHQ ... e=youtu.be
проблема не е свързан точно със смяната на кабела. След като го смених, проверих всичко- беше ОК (запалих колата, стрелките си бяха добре и пикселите също). При сглобяването обаче(бях в колата) един гаден мангал ме запуши

https://www.youtube.com/watch?v=5edBeHQ ... e=youtu.be
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна didite_bg на 05 Май 2014, 23:21, променена общо 1 път
- Стилиян 200
- Потребител
-
- Кара: e39-530d-Комби 2000г.
- Мечтае да кара: 530d-2007г.
- Детайли за колата: е39 530d комби с M пакет
Re: Проблем със стрелките на таблото след смяна на лентов ка
Един килограм брашно да имаш, дай го на хлебар! Хляб да ти направи, пръстите да си оближеш! 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ако си разместил стрелките в осите им си им разказал играта.По добре търси друго и прочети как се свалят.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Специално това табло си има начин за сваляне на стрелките, на самите оси е пружинката която ги връща ако си ги дърпал да ги вадиш си им разказал играта и както каза колегата по горе или търси друго табло да сменяш моторчетата или сменяй направо таблото.
За това на някой му се вижда скъпо смяната на този лентов кабел, но като се стигне до този момент излиза двойно вече.
За това на някой му се вижда скъпо смяната на този лентов кабел, но като се стигне до този момент излиза двойно вече.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Не колеги, не съм ги пробвал въобще да ги свалям. Разпробих си скритите болтчета и си смених кабела. След това обаче се получи проблема от клипа. Мисля, че съм натиснал по-силно стрелките или закачил някъде, а не издърпал . Не съм пробвал въобще да ги вадя, защото съм чел, че е голям филм.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
А ако хвана стрелките с клещи (оста) и ги повдигна малко с отверка (не да ги вадя, а само леко да ги повдигна) дали няма да се оправят 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се!
Мисля, че го оправих и вече е обществен.
Мисля, че го оправих и вече е обществен.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Може и ти да си ги прецакал, може и този, който е връщал километрите в километража. Така или иначе, моторчето е стъпково и движението на стрелките може да става и без пружинките, но ще е насечено. Пробвай първо да покараш така и виж дали ще имаш насичане. Тази за температурата няма да има проблеми (стига да е позиционирана на точното място и при загряла кола да е в средата), тази на оборотомера ще е по-проблемна, но ще разбереш, като я тестваш.
Другия вариант е да се сменят моторчетата от табло донор, но пак стрелките трябва да се извадят от човек, който знае как.
Другия вариант е да се сменят моторчетата от табло донор, но пак стрелките трябва да се извадят от човек, който знае как.
8 мнения
• Страница 1 от 1