Теглене на авто-платформа с е39 530 DA
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Теглене на авто-платформа с е39 530 DA
Колеги,
Как ви звучи теглене на платформа с автомобил на нея от порядъка на 1700км. с 530D е39 автоматик 184к.с. седан? По мой изчисления товара ще влиза в препоръчителните от производителя 2000кг. /1500кг. колата + 500 кг. платформата/. Дали ще скъси живота на двигател, скорости и т.н. или двигателя и скоростите са ОК за тази цел. Идеята е тези километри да се вземат почти без почивка /спирки само за кафе, зареждане и тоалетна/ както и нямам впредвид за еднократно пътуване, а за 1 път месечно или 1 път на 2 месеца най-много. Обслужването на автомата и двигателя ще трябва ли да се прави на по-кратки интервали? Приемам всякакви мнения и критики...
Как ви звучи теглене на платформа с автомобил на нея от порядъка на 1700км. с 530D е39 автоматик 184к.с. седан? По мой изчисления товара ще влиза в препоръчителните от производителя 2000кг. /1500кг. колата + 500 кг. платформата/. Дали ще скъси живота на двигател, скорости и т.н. или двигателя и скоростите са ОК за тази цел. Идеята е тези километри да се вземат почти без почивка /спирки само за кафе, зареждане и тоалетна/ както и нямам впредвид за еднократно пътуване, а за 1 път месечно или 1 път на 2 месеца най-много. Обслужването на автомата и двигателя ще трябва ли да се прави на по-кратки интервали? Приемам всякакви мнения и критики...

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Re: Теглене на авто-платформа с е39 530 DA
Според мен, ще се скъси живота им. Със същия мотор при мен, ми гръмна малкия термостат при теглене на каравана от Гърция. Беше и адска жега. Наложи се да го закърпвам с подръчни материали т.к. изхвърли водата. Така че със сигурност нещо ще се развали, особено като ще го правиш честичко.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Това че колата е била с тръгнал термостат или не сменен навреме си е проблем на колата.
3.0д без проблем може да тегли каравани и колесари , тия коли да не са направени да седят в гаража и само да се бърше прахта от тях. Ако колата е ок и си е гледана няма да има никакви проблеми , теглил съм от Кулата до София кола без никви ядове , също бая пъти ми се е налагало да помагам на познати поради една или друга причина.
Ако е ръчка проблем би било износването на феродовия диск , но при автомат няма никви проблеми.
п.с.
Тия пътни помощи дето са напред назад с е34-ките да не би да са по-различни
Просто една кола си иска поддръжка и ако е се поддържа като хората няма да създава проблеми.
3.0д без проблем може да тегли каравани и колесари , тия коли да не са направени да седят в гаража и само да се бърше прахта от тях. Ако колата е ок и си е гледана няма да има никакви проблеми , теглил съм от Кулата до София кола без никви ядове , също бая пъти ми се е налагало да помагам на познати поради една или друга причина.
Ако е ръчка проблем би било износването на феродовия диск , но при автомат няма никви проблеми.
п.с.
Тия пътни помощи дето са напред назад с е34-ките да не би да са по-различни

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Един приятел с е65-ца верно, обаче като теглеше колесара почти не докосваше земята
, това си е голяма стабилна кола не вярвам да и скъси живота, аз ако бях щях да влача яко.

Tires are evil - destroy them all ...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
omegaart написа:Това че колата е била с тръгнал термостат или не сменен навреме си е проблем на колата.
Абсолютно.
Нямаш никакъв проблем да дърпаш платформа с кола с Е39-ката.
Мен ме е яд, че не си оставих един комплект теглич за на бащата 39-ката и да си дърпаме платформата с нея, която е по комфортна за дълъг път от джипа с който принципно я теглим. Но следващия който ми изпадне задължително ще го монтирам.
Единствено всеки път преди да тръгнеш трябва да си проверяваш колата и платформата за неща които може да създадът ядове на път. Естествено не може да предвидиш всичко, но поне да имаш някаква подготовка. Е ние онзи ден (в понеделник) излезнахме неподготвени когато гръмнахме две гуми на ремаркето на магистралата 20-тина километра преди Пазарджик. И се оказа че втора гума няма от къде да намерим с джанта (10" цола за рекарке) и си взехме поука, как не погледнехме налягането на четирите гуми преди да тръгнем. (понеже вероятната причина да гръмнат две гуме е била че едната е била доста по-мека от фругата)
Както и на ЛС си говорихме ти препръчвам теглич да търсиш само оригинален, защото съм виждал и някакви смешни афтърмаркет тегличи които се захващат доста неподходящо при положение че ще теглиш два и нагоре тона.

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
Естестествено, че ще тегли. И с 1000 кубика ще може. Въпроса беше, че ще се скъси живота на основни компоненти от колата.
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Благодаря за коментарите
Общо взето си отговорих. Знам че за теглене автоматика и по-голямата кубатура са в плюс, но все пак исках да го чуя. Общо взето като километри колата ше минава до 50000 годишно което не е кой знае колко но ще са накуп по 3000-4000 като 50/50 ще е с празен/пълен колесар. Естествено БМВ'то е поддържано без компромис до момента, така ще е и за напред ако нещата потръганат /засега събирам мнения/
Нещо друго за което ми хрумна е че доколкото знам автомата с който съм аз по-бързо загрява... така съм чувал дали това няма да е проблем, а и също ще се наложи ли обсужването да е на по малък пробег следствие от товара например смяна масло /имам впредвид на ск. кутия/ и т.н. през по-кратки интервали?

Общо взето си отговорих. Знам че за теглене автоматика и по-голямата кубатура са в плюс, но все пак исках да го чуя. Общо взето като километри колата ше минава до 50000 годишно което не е кой знае колко но ще са накуп по 3000-4000 като 50/50 ще е с празен/пълен колесар. Естествено БМВ'то е поддържано без компромис до момента, така ще е и за напред ако нещата потръганат /засега събирам мнения/

Нещо друго за което ми хрумна е че доколкото знам автомата с който съм аз по-бързо загрява... така съм чувал дали това няма да е проблем, а и също ще се наложи ли обсужването да е на по малък пробег следствие от товара например смяна масло /имам впредвид на ск. кутия/ и т.н. през по-кратки интервали?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Да се скъси живота на основни компоненти - кои са тези основни компоненти? Ако колата е в добро състояние и е подържана с правилните части не виждам никакъв проблем.
Платформа може да се тегли и с кола хиляда кубика (един кубик
) и тегло един тон, въпроса е че е трудно и опасно. Теглещата кола не трябва да е доста по-лека от платформата с товара дето ще тегли, защото управлението става трудно.
Платформа може да се тегли и с кола хиляда кубика (един кубик

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
В спорове за бъдещето повече не ми се чопли. Това си е моето мнение за скъсения живот и толкоз.А кои са компонентите, колегата си ги е изброил и сам.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
mi6obmw написа:В спорове за бъдещето повече не ми се чопли. Това си е моето мнение за скъсения живот и толкоз.А кои са компонентите, колегата си ги е изброил и сам.
То няма и за какво да се спори..Утре като хвърлиш и турбината ама си без платформа/ремърке кой ще ти е крив?

П.П Скоро и аз ще минавам в отбора на тегличите...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
boksioraE39 написа:П.П Скоро и аз ще минавам в отбора на тегличите...
А дифузьорче за задната М броня с дупка за теглич от дека

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Bavarcho написа:boksioraE39 написа:П.П Скоро и аз ще минавам в отбора на тегличите...
А дифузьорче за задната М броня с дупка за теглич от дека
Дару кар-177-лева

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Защо си мисля, че не е предимство автомата в колата, а даже напротив. Мое мнение е, че не е добре за АСК.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе това за автомат и теглене на какво да е, аз бях на мнение, че е вредно за кутията. И даже писах тук във форума за това и колегите ми се смяха. Сега се върти отново същата плоча и в крайна сметка, да теглим една аргументирана черта и да се знае.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Elesar74 написа:Абе това за автомат и теглене на какво да е, аз бях на мнение, че е вредно за кутията. И даже писах тук във форума за това и колегите ми се смяха. Сега се върти отново същата плоча и в крайна сметка, да теглим една аргументирана черта и да се знае.
Пълна глупост е , това че с автомат не трябва да се тегли ...
Камионите( тировете ) като са автомати 99 % от тях кво ? Тъпаци са щото ползват автомати ли ?
Поне като говорите се аргументирайте.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2