Помагаите: габарита светна сам!?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i
Мечтае да кара: All BMW
Детайли за колата: На черна кола и на хубава жена,най-трудно се угажда.

Помагаите: габарита светна сам!?!

Мнение от pavlov.tm » 22 Апр 2014, 14:27

Колеги помагаите,от сутринта съм пред блока и вече полудях.Баща ми ме буди в 6 часа сутринта и вика габарита ти свети,скачам аз и си мисла,че са я разбили и са натиснали ръчката за мигача.Слава богу нищо и нямаше,но габарита свети десния отпред и отзад естествено.Ръчката за мигача в нормално положение така я и оставих сигурен съм,два дни по празниците не съм я карал,вчера следобяд със сигурност не светеше ходих до магазина и минах покрай нея.Сутринта като слязох преместих ръчката за мигача в положение за ляв мигач съответно ляв габарит,десният огасна левият несветна и го оставих така.Качвам се в нас и поглеждам левия свети :dunno: слизам пак и махнах клемите.Качих се легнах сън не ме лови,пих кафе и слязох и до сега какво ли не мъчих и нищо,при средно положение на ръчката десния мигач работи (когато е на контакт) в дясно положение на горе за десен мигач свети ляв най-долно положение всичко е в покой с изключение на това,че от време на време се пуска или примигва ляв габарит.Свалих корите на волана бутах букси кабели релета де що видях и нищо.С facelift фарове и стопове съм имам и (follow me home) ако има значение,така я взех 1 година никакви проблеми третия стоп от време на време ама това е нормално до колкото знам.Даваите съвети всичко изчетох такъв проблем неоткривам.520И 99г.Ако тръгна някъде бая ще се шашкам ляв десен,десен ляв.Може ли да е от LCM незнам с какъв съм така и неотворих там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Помагаите: габарита светна сам!?!

Мнение от Z3Ro* » 23 Апр 2014, 22:41

Според мен лоста за мигачите ти прави мизерии, щом казваш, че и отзад свети габаритът -опитай с друг лост първо... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 23 Апр 2014, 22:55

Според мен колега проблема идва от LCM-а,при мен със стария ми модул светеше само десната страна на габарит,късите само на дясната страна,смених си модула с друг за проба и всичко си беше наред,пробвай с друг модул преди да започнеш да чоплиш по колата.
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 24 Апр 2014, 16:51

От сърч глава не боли, да знаеш :)
viewtopic.php?f=35&t=347229#p3755268

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 24 Апр 2014, 17:44

Пробата с лостчето е по-лесна и по-евтина от тази с ЛАЙТ модула.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 25 Апр 2014, 9:35

turbo написа:Пробата с лостчето е по-лесна и по-евтина от тази с ЛАЙТ модула.

Така е, само че лостчето е вероятен проблем само в 1% от случаите, да не кажа и по-малко. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 25 Апр 2014, 14:14

Не знам откъде си набавяте тази статистика с процентите... :dunno:
Ето една тема за идентичен проблем и е сравнително отскоро: viewtopic.php?f=35&t=360389&p=3847484#p3847484

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 25 Апр 2014, 14:20

Може би от търсенето на лостчета и лайтмодули :winky:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i
Мечтае да кара: All BMW
Детайли за колата: На черна кола и на хубава жена,най-трудно се угажда.

Мнение от pavlov.tm » 28 Апр 2014, 0:38

Благодаря за отговорите колеги,и аз първо се сетих за ръчката,но всичко останало по нея си работи едва ли не с мисъл с докосване.Ако фароевете правеха проблем веднага щях да се насоча към модула,но те слушат,а за габарит просто не бях чувал и за това не пипнах модула.В крайна сметка го извадих и откачих само буксата в средата на управлението(габарита беше изгаснал преди това) и отново светна,тогава светнах и аз за какво иде реч.С LCM 3 съм и хукнах по морги общо взето непрекъснато светеше някои мигач до като ми писна и пуснах авариини.В моргите намерих 1 ама той беше двойка и не съм го и пробвал,след като запалих и си тръгнах вече нямаше проблем :dunno: вече 3-4 дни нямам грижи,модула още стои на стелката страх ме е да го прибера на мястото му.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw_530D
Детайли за колата: 530d

Мнение от bmw_530_d » 01 Май 2014, 18:55

здравей, колега имах същия проблем първо разглабах лостчето и го чистих с контактен спрей изкара малко и пак почна проблема с мигачите и да се включват габаритите след което я закачих на диагностика LCM - беше наред смених лостчето и пей сърце.

Назад към E39