Оторизирани сервизи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Оторизирани сервизи

Мнение от chris71ano » 03 Апр 2014, 9:13

Интересува ме колеги, дали оторизираните сервизи извършват ремонти с части, които не са закупени от тях. Понеже онзи ден си закарах колата в един от тях, няма да споменавам име отвориха го наскоро и се намира в Люлин :mhihi: . Останах повече от доволен от вниманието, което обърнаха на колата. Бях я закарал за преглед на ходова част а те прегледаха обстойно почти всичко по колата и то на цена, която биха обявили и по-известните сервизи. Понеже частите при тях са безбожно скъпи и не ползвам никаква отстъпка, дали е възможно да си ги набавя а от тях само труда? Благодаря предварително на отзовалите се :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Оторизирани сервизи

Мнение от boris » 03 Апр 2014, 10:34

Не е ли най-удачно да питаш тях самите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chris71ano » 03 Апр 2014, 10:52

Принципно е така, но нямах време да ги разпитвам като си взимах колата, защото бързах. Пък и подобна тема мисля , че ще бъде полезна , да разясни на мен и всички, които не са особено запознати с практиката и парите които взимат оторизираните сервизи за ремонтни дейности. :dunno: При всички положения е по-добре да си закараш колата, където имат всички нужни инструменти и познания за ремонт по твоята кола, отколкото да я закараш при бай Гошо майсторчето да ти блъска с щанги и чукове по носачите..... Примерно :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 03 Апр 2014, 11:07

Много се съмнявам се да е възможно,но ще трябва да питаш на място и май по-добре да е в събота! :mhihi: Според теб има ли разлика в цената им на труд в сравнение с другият им сервиз в Бизнес парка?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 03 Апр 2014, 11:25

няма възможност :nono:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 03 Апр 2014, 13:00

chris71ano написа:Пък и подобна тема мисля , че ще бъде полезна , да разясни на мен и всички, които не са особено запознати с практиката и парите които взимат оторизираните сервизи за ремонтни дейности. :dunno:

Да е полезна, да е полезна, колко да е полезна. :mhihi:
Днес не искат да работят с части втора ръка, утре може да им се прииска.
Днес цената е една, утре е друга...
Те и малките подкалници бяха нови по 21лв, но са вече над 50лв....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chris71ano » 03 Апр 2014, 14:24

Всякаква информация е полезна :yes: Особено когато стане дума за автосервизи, защото огромна част са самоуки дървени философи. Иначе на бизнеса парка не съм ходил не знам там колко взимат.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Апр 2014, 18:04

Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 03 Апр 2014, 20:07

Bavarcho написа:Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.

Така е аз работя в такъв сервиз,винаги се работи по желание на клиента ,ако иска да си донесе части, ок,но не се поема гаранция за извършения ремонт...това е. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chris71ano » 03 Апр 2014, 23:18

choio написа:
Bavarcho написа:Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.

Така е аз работя в такъв сервиз,винаги се работи по желание на клиента ,ако иска да си донесе части, ок,но не се поема гаранция за извършения ремонт...това е. :yes:

Значи да разчитаме че информацията е достоверна... :mhihi:

Назад към E39