Проблем с колата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с колата
Момчета много ви моля за помощ ( не знам дали е правилното място, но съм съвсем нов и във форума и от страна на бмв-то) та ходих по доста майстори и не могат да разберат проблема от къде е ... Смяташе се че е от газовото, но ми го премахнаха на цяло и проблема остана та ...
Колата ми гаснеше сутрин като я оставя да поработи малко ( работи 5 мин. и почва да гасне) и така докато не го повторим това упражнение 5-10 пъти и се оправя. Другото е, че тресеше яко като работи колата, а като съм в движение и подавам газ страшно бавно набира и пак си тресе.Това също го оправях като изгася колата и пак я запаля и се оправя ... после мога си карам цял ден без ядове до другата сутрин като се почне всичко на ново. Та днес ми премахнаха газовото и се оказа, че не е от него тъй като точно след като го сложихме почнаха проблемите, но човека ми изкара снимка на това което излиза на програмата да споделя с вас ако някой може да помогне.
Колата ми гаснеше сутрин като я оставя да поработи малко ( работи 5 мин. и почва да гасне) и така докато не го повторим това упражнение 5-10 пъти и се оправя. Другото е, че тресеше яко като работи колата, а като съм в движение и подавам газ страшно бавно набира и пак си тресе.Това също го оправях като изгася колата и пак я запаля и се оправя ... после мога си карам цял ден без ядове до другата сутрин като се почне всичко на ново. Та днес ми премахнаха газовото и се оказа, че не е от него тъй като точно след като го сложихме почнаха проблемите, но човека ми изкара снимка на това което излиза на програмата да споделя с вас ако някой може да помогне.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем с колата
А модела на колата сигурно е някаква тайна?!
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
mad_presley написа:А модела на колата сигурно е някаква тайна?!
Като го гледам колегата, колата му е E39, 1999г. М52Б20.

Но на тази програма, най-отдолу пише 16 пинов
диагностичен конектор. Не трябва ли да е с 20 пинов?
Не искам много, искам всичко!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Zo0m написа:...
Колега нещо не си оцелил на "майстори", тези явно първо махат пък после "а май не беше от това". Така че смени майсторите че напоследък всеки трети може да закачи лаптопа на колата ама какво разбира от това което вижда от диагностиката е друг въпрос.
Gari написа:...
От края на 98 и началото на 99 до незнам си кога (предполагам до 2001) са с две букси. На 16 пиновата вътре може да се чете само двигателя и скоростната кутия а на другата в двигателния отсег (20 пиновата - кръглата) всичко останало. А и може да се ползва преходник от 20 към 16 друг е въпроса кое ще се види и кое не в този случай.
Последна промяна gentata на 30 Мар 2014, 13:22, променена общо 1 път
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
gentata написа::OT: От края на 98 и началото на 99 до незнам си кога (предполагам до 2001) са с две букси. На 16 пиновата вътре може да се чете само двигателя и скоростната кутия а на другата в двигателния отсег (20 пиновата - кръглата) всичко останало. А и може да се ползва преходник от 20 към 16 друг е въпроса кое ще се види и кое не в този случай.

Ако колегата каже откъде е, то по-лесно можем да го насочим към колега, който със сигурност ще му помогне.

Не искам много, искам всичко!
99г. е колата, а буксата е кръгла ама не знам с 20 или 16. Вчера говорих с 1 майстор който повече разбира и каза , че е от газовото (дори след като му обясних,че е премахнато всичко) защото компютъра ми е сименс .... мс42( не помня буквите ама беше 42 а другия вариант 41 , а 42-то бил много специален за тези неща и се е прецакал)
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
gentata написа:От края на 98 и началото на 99 до незнам си кога (предполагам до 2001) са с две букси. На 16 пиновата вътре може да се чете само двигателя и скоростната кутия а на другата в двигателния отсег (20 пиновата - кръглата) всичко останало. А и може да се ползва преходник от 20 към 16 друг е въпроса кое ще се види и кое не в този случай.
Това за осмаците е така, както и при комън рейлите, но за м52 четенето на мотор и скорости както и всичко останало си е през 20 пиновата..
Подкрепям мнението да смениш рязко майсторите защото ще си дадеш парите за нищо. Само като видя че ти четат колата с аутоком.. (имам го същия последната версия и аз не знам защо, с някои марки се справя доста добре, но бмв далеч не е от тях)
Така през форума една ли някой ще даде точен отговор, но да кажем обрни внимание на ламбда сондите.

7 мнения
• Страница 1 от 1