Ел проблем???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Ел проблем???

Мнение от mityo105 » 28 Мар 2014, 18:35

Здравейте колеги, от вчера насам ми гори един бушон отзад в багажника, над акумулатора, който според схемата е за система против кражба. Това предполагам е имобилайзера или нещо подобно, защото като изгори колата гасне в движение директно. Оригиналния пише че трябва да е 5А....поради липсваща наличност вчера докато се прибера до нас изгорих 7.5 и 20А..... Накрая сложих единствения ми останал 30А, но карах с него и го махнах от страх да не стане некоя бела. Сега си купих 5-6 от 5А но горят доста бързо в рамките на няколко километра.... Има ли някой идея кво се случва, щото в неделя трябва да пътувам доста километри извън града и не ми се ще да ми гасне колата ей така изневиделица? Мерси предварително.... Прилагам и две снимки за онагледяване.
image.jpg

Най долния от трите в средата е злосторникът....
image.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Ел проблем???

Мнение от hacker4eto1 » 28 Мар 2014, 20:15

Колега кажи ми с кой мотор е колата и от коя година е да погледна схемите тук които имам да го хванем тоя бушон кой е и ако може обгради на 2 те снимки кой бушон точно става въпрос (най вече във 2 рата)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 28 Мар 2014, 22:01

От този предпазител (48) се захранва обемния датчик (на тавана), тилт сензора (в багажника), сирената на алармата. Също така плюс от там заминава и към единия от кабелите на светодиода за алармата в интериорното огледало. Най-вероятно проблема е в сирената. Недей да слагаш по-големи предпазители от предписаните че ще се запали инсталацията!

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 29 Мар 2014, 2:33

Оказа се че тва е бушона за бензиновата помпа, нещо не сме догледали първия път..... Утре отивам да я човъркаме, па да видим кво ше излезе....

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 31 Мар 2014, 13:37

Ясно е че не е на 5А, както казах бяхме объркали бушона, оказа се този на горивната помпа който си е на 25А. Имам насока къде може да е проблема, но за всеки случай да питам и вас. Та когато колата се движи бушона гори независимо какъв ампераж сложа от 5 до 30А.... Дори когато е обърнала на газ пак гори и гасне в движение. Ако обаче махна бушона след като обърне на газ се движи без проблеми. Пробвахме да откачим буксата на помпата и с поставен бушон минах 50км без да изгори. Явно драмата е в помпата и си е заминала. Това реле за помпата къде се намира? Също така с еднакви характеристики ли са помпите от М62б44 и М62б46? Наскоро колата загасна и не искаше да запали, тогава не погледнах дали е от бушона. Закарах я на майстор и той ми каза, че имало някви драми по помпата, някой нещо бил бърникал и трябвало нещо да запояват, жиците били леш. Колата след това работеше ОК, но от време на време палеше леко по трудно все едно не й достига гориво..... Как мислите, помпа ли е проблема?

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 31 Мар 2014, 18:45

Не е ли логично след като на откачена помпа не гори бушона, проблема да е в помпата, а не релето?

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 31 Мар 2014, 21:59

Мерси за акълите, явно ше се купува помпа :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 01 Апр 2014, 0:38

Непременно ше го направим тва... :bchug:

Назад към E39