скърцащи спирачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
скърцащи спирачки
Здравайте колеги! От известно време като тръгна да спирам спирачките ми скърцат/свирят. От какво може да е това - липса на спирачна течност или износване. Дайте акъл моля 

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
Re: скърчащи спирачки
и моите са така като се затопли,зимата нямат проблем,но стопли ли се...
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Варианта е напълно да ти е заминало феродото на накладките и да стърже на желязо върху диска. Ходи на сервиз да видят в какво състояние са накладките и ако трябва ги смени, защото в сегашното половение ще проядът дисковете и е възмоно да ги изкривят и да се наложи освен накладки да сменяваш и дискове... 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
сменяваш накладките-разбира се с хубави,защото може пак да си като ''уазка''.
успех.
успех.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Най-доброто е смяна на дискове (те и без друго сигурно са минали минимума за дебелина) и накладки. Дисковете може да не са най-марковите, но за накладките трябва да са стока, за да не стане после като спирането на бързия влак пак положението.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
говорим за скърцане,не стържене и накладки имам и дискове,явно просто накладките не са както трябва(с тях взех колата) не съм ги сменял аз,но има доста хора се оплакват от скърцане и с накладки от известните марки
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
320iPower написа:говорим за скърцане,не стържене и накладки имам и дискове,явно просто накладките не са както трябва(с тях взех колата) не съм ги сменял аз,но има доста хора се оплакват от скърцане и с накладки от известните марки
Или нямат или са с лоши шумозаглушаващи пластини. Тогава плочките на накладката се мажат с графитна грес на гърба, там където контактуват с елементи от спирачният апарат- греста не трябва да е малко, за да има смазване и не трябва да е много, за да не изцапа спирачната повърхност.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
Re: скърцащи спирачки
има накладки както вече казах просто марката им е bosch,това за мазането не го знаех,като дойде време за смяна ще го направя
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
320iPower написа:говорим за скърцане,не стържене и накладки имам и дискове,явно просто накладките не са както трябва(с тях взех колата) не съм ги сменял аз,но има доста хора се оплакват от скърцане и с накладки от известните марки
Последно скърцат, докато си караш или свирят като спираш?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
И мойте са на около 10 000 км има доста феродо но свиряд здраво като ги измия на автомивка и падне натрупаното феродо спират и след няколко км пак свира уж бяха хубави скъпи TRW а май май ....
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
От кофти феродо е това скрибуцане. Преди бях слагал някакъв текстар, незнайно от кой китайски гараж изваден и скърцаше нетърпимо, всеедно има стадо мишки при тия апарати. От 3г карам с турски накладки и нямам никакви ядове, мекичко е феродото и няма скръц, масълце е
.

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Преди време един стар майстор ми отвори очите за този проблем.Каза ми да сваля накладките и да им прережа феродото на кръст(с ножовка да направя два черти който да се кръстосват).Направих го и проблема изчезна и започна да спира по добре.
При триене на диска с феродото се отделял газ,от който се създава въпросния звук,а така през каналите газта излизала извън площа на триене.
П.П.ако някой има критики на този коментар,нека първо да пробва и тогава да пише
При триене на диска с феродото се отделял газ,от който се създава въпросния звук,а така през каналите газта излизала извън площа на триене.
П.П.ако някой има критики на този коментар,нека първо да пробва и тогава да пише

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Дадох не малко пари за уж истинско АТЕ + АТЕ накладки и си се появи едно леко свирене от 30км до 0 и т'ва си е,прави ми впечатление че понякога изчезва а не съм прегрявал спирачките и доста съм ги пазил първите 2000км така че всичко е в реда на нещата. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
boksioraE39 написа:Дадох не малко пари за уж истинско АТЕ + АТЕ накладки и си се появи едно леко свирене от 30км до 0 и т'ва си е,прави ми впечатление че понякога изчезва а не съм прегрявал спирачките и доста съм ги пазил първите 2000км така че всичко е в реда на нещата.
Абсолютно същото нещо ставаше и с моя Текстар - свирене при спиране - леко. След като ги прегрях както си трябва и изкривих чисто новите дискове си взех АТЕ и засега не скърца нито свири, но и те са на път да прегреят съвсем скоро.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
А какво е решението ако прескърцват в движение. При ускорение към 30км/ч се чуват после сякаш изчезва.

15 мнения
• Страница 1 от 1