Навигационен монитор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Навигационен монитор

Мнение от Elesar74 » 18 Мар 2014, 14:10

Здравейте колеги. Накратко. Навигационият монитор отпред, не се затваря, следа натискане на бутона в горния десен ъгъл. Отваря се нормално, но не се затваря. При натискане на бутона, не се чува никакъв звук, все едно нищо. Снощи ме хвана вдъхновението, свалих го от колата и го разпарчетосах. От дясната страна има едно моторче, което движи цялата работа с обща ос, така че от двете страни на монитора, назъбените стойки които контактуват със зъбните колела и държат самия монитор, да се движат в синхрон. Сега, интересно ми е, защо моторчето не връща назад и проблема в него ли е или нещо по самото му управление. Отляво има една малка платка, на която със съвсем малки букви пише "Close", няколко елемента на нея и това май е всичко. Съжалявам, че не направих снимки, но мога пак да го разглобя ако има нужда. Тия дни на една Е46-ка монитора също не се прибираше, но се чуваше, че моторчето работи и се мъчи да го прибере. А при мене, никакъв звук. Стигам да извода, че май проблема не е в моторчето, а това, което го управлява. Рових е нета-а информация по въпроса, общо взето нищо не намерих, само как се подменя дисплея на монитора. Даже рових и за счупени такива монитори(за части), ма няма, само здрави намерих. Не знам някой имал ли е подобен проблем, дали го е решавал или има изобщо идея как, та затова и реших да питам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Навигационен монитор

Мнение от ivo1bg » 19 Мар 2014, 12:14

Моя монитор е така откак се помня :). Добре, че не ползвам касТофоня. Прибира се с ръка. Не ми е болка за умиргане и за това не съм го и разглеждал, та да го правя. Мисълта ми е, че май е нормално след някоя и друга година механиката или управлението да сдаде багажа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Мар 2014, 15:40

Да, не е болка за умиране. Обаче.....що не го разгледаш и да обменим челен опит :D Аз намерих едни стари касети и почнах да ги въртя, понеже нямам друг касетофон, освен в колата. Пък и свирят добре и на дупките не прескачат.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 19 Мар 2014, 16:04

Ами не ми се разглобява, че колата е вече в продажба :(. Освен това никога не ми се е налагало да пускам касетка, защото имам 4 независими източника на сигнал, които да свирят в колата и повече определено не ми трябват :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Мар 2014, 21:02

Жалко Иво. Ами....успех с продажбата. Дано вземеш друга, още по-хубава.

Назад към E39