монтаж кора над педалите (ръчни скорости)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '01
Мечтае да кара: m5

монтаж кора над педалите (ръчни скорости)

Мнение от 0utlaw » 17 Мар 2014, 19:34

Здравейте, колеги. След скъсано жило на капака се вкарах в приключение. Успях да счупя една кора, сега имам здрава, но не мога да я напасна точно. Страната откъм двигателя не мога да я прибера, остават 2-3 см. Помагайте.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: монтаж кора над педалите (ръчни скорости)

Мнение от Bavarcho » 17 Мар 2014, 19:48

Дай снимка примерно как да идва кората. Монтажа й е доста лесен и не знам какво може да се обърка :roll:
В задния край (от към мотора) се държи на две щипки дето се вадят/слагат с завъртане, не можеш да я сложиш на тях ли?
От външната страна има три винта звезда, те идват ли ти точно? (два се завиват в мъртвия педал и един отпред за таблото)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '01
Мечтае да кара: m5

Мнение от 0utlaw » 17 Мар 2014, 22:18

Bavarcho написа:Дай снимка примерно как да идва кората. Монтажа й е доста лесен и не знам какво може да се обърка :roll:
В задния край (от към мотора) се държи на две щипки дето се вадят/слагат с завъртане, не можеш да я сложиш на тях ли?
От външната страна има три винта звезда, те идват ли ти точно? (два се завиват в мъртвия педал и един отпред за таблото)

Утре ще пробвам пак да я сложа, че ми опираше в педалите, и ще снимам. Иначе ми е ясно как се хваща. Отзад нещо не може да опре хубаво, където е извивката за кормилния прът. Отделно, щипката едвам я вкарвам(тези в задната част, просто при мен 2рата липсва).
А мъртвият педал като е поставен без да са завити болтовете трябва ли да е прилепнал добре, без да е завит, понеже при мен стърчеше леко от лявата страна преди да го завия?
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 17 Мар 2014, 22:30

Ми мъртвия педал си ляга плътно отстрани само като го вкараш в трите гумени тампона зад него.
Да не ти е там проблема че не си го сложил както трябва него и той да те бърка :roll: (мали два от винтовете на кората под педалите са през него)
Изображение

Назад към E39