Подгрев на седалките - липсва кабел.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- svetovrachene
- Потребител
-
Подгрев на седалките - липсва кабел.
Здравейте колеги и моля ви за помощ. И аз като всеки реших да си сложа подгрев на седалките които нямаха. Купих си подгревите разших седалките сложих ги пробват нагряват. Купих си и модулчето (лайсната с копчетата) и нея сложих. Но тук идва проблемът! От подгревите на седалките излизат два кабела (+и-) а от копчетата излизали 3 кабела (+,- и някакъв комуникационен кабел), който разчита дали има включени и ако няма нищо включено на него само присветват копчетата и изключват веднага. Въпросът ми е някой знае ли какво мога да направя. Мислех си на този комуникационен кабел да вържа някакво съпротивление което да лъже че има нещо включено. Моля ви някой да помогне. Благодаря предварително.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Подгрев на седалките - липсва кабел.
в подгрева на седлото влизат 2 + . там има нещо като термистор които управлява нагряването и по скоро следи да не прегрее.
направи снимки и ще ти кажа къде да го вържеш
кабелчето е бял със синя лента. останалите + на седалките са бял с жълта
направи снимки и ще ти кажа къде да го вържеш
кабелчето е бял със синя лента. останалите + на седалките са бял с жълта
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На седалките се връзва и масата. От лайстната с копчетата също се прекарват кабели, два плюса на два предпазителя.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

- svetovrachene
- Потребител
-
Тези подгреви дето ми ги дадоха бяха с много къси кабели и аз ги удължих и след това ги сложих на седалките. Но със сигурност има само +и- защото като ги включа директно на акумулатора почват да нагряват,няма трета жица.На какво да направя снимки на модула с копчетата ли?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
От модула с подгревите прекара ли кабели до бушоните?
Трябва да добавиш пинове и кабели от голямата букса, трябва да прекараш и окабеляване от модула до бушоните, добавяш и бушоните за подгревите защото при теб липсват. Общо взето си е доста работа.
Трябва да добавиш пинове и кабели от голямата букса, трябва да прекараш и окабеляване от модула до бушоните, добавяш и бушоните за подгревите защото при теб липсват. Общо взето си е доста работа.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
аз моя го го връзвах допълнително+поддуването на седалката
за подгрева от копчето до седалката вървят два кабела и отделно една маса(това на седалката)на копчето имам 4 кабела вързани
за подгрева от копчето до седалката вървят два кабела и отделно една маса(това на седалката)на копчето имам 4 кабела вързани
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ако е с цял модул а не с отделни копчета, се прекарва един силов + и още един +.

- svetovrachene
- Потребител
-
Да де ама аз все още не разбрах какво да направя. От едната страна имам подгреви с два кабела + и - а от другата лайсната с конзола дето има 3 кабела +,- и явно кабел който казва дали има вързани подгреви.... как да излъжа системата... какво точно да направя. подгревите не са от 39-ка от нещо по старо са и аз незнам кво но са оригинални на бмв с емблемата на тех.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Е ако са не оригинални не знам как ще ги вържеш. Казвам ти начина, моите ги връзвах септември миналата година по тоя начин и всичко си бачка.

- ares2
- старши ентусиаст
-
svetovrachene написа:Да де ама аз все още не разбрах какво да направя. От едната страна имам подгреви с два кабела + и - а от другата лайсната с конзола дето има 3 кабела +,- и явно кабел който казва дали има вързани подгреви.... как да излъжа системата... какво точно да направя. подгревите не са от 39-ка от нещо по старо са и аз незнам кво но са оригинални на бмв с емблемата на тех.
може да си с подгреви от е36 или е34..
преди са били само реотани. после при Е39 в самото седло на погрева слагат трети кабел (бял/син) там има някъв сензор за да контролира и да не се получава прегряване от което горят лесно реотаните..
опитай да ги подкараш с по старите копчета.
ако не от Е36 поне тези от Е39 които са отделни.. може и да стане
каква ти е конзолата? с какво останало по нея? ако е с DSC, щора, и подгрев мога да ти дам отделни копчета в замяна за нея..
аз съм с отделните, но пък с феис салон и старите копчета на ми управляват на 100% моща на подгрева..
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
този третия кабел мисля,че е информационен защото като ги пусна моите започват да греят след малко спират и докато не седнеш не греят
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
12 мнения
• Страница 1 от 1