Духалки е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Духалки е39
Задните духалки които са на средната конзола ми духат постоянно студен въздух въртя копчето топло студено няма никаква разлика все студено си духа.. Някой има ли представа от къде е проблема ?
Последна промяна lamb0 на 10 Фев 2014, 0:06, променена общо 1 път
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Re: Духалки е39
Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Свали си "духалките" и виж дали до тях стига кабел.Онзи ден купихме една tds ка (97) и ме озадачи,че отзад има опция студено/топло.
П.П. имах една tds ка(дек.98) и пак нямаше топло/студено отзад
П.П. имах една tds ка(дек.98) и пак нямаше топло/студено отзад
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
и кабел и всичко си има.. ама нняма никаква реакция като въртя рвътката топло/червено реагира само другата врътка 1/0
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Може ли някой да разясни в различните положения на духалките на централната конзола, на таблото, какви са ефектите. В смисъл, когато е на сините чертички, на червените, по средата. Четох, че когато е на червените, климатроника командвал топлото в купето. Просто моля, ако може някакво пълно описание на различните положения. Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Elesar74 написа:Може ли някой да разясни в различните положения на духалките на централната конзола, на таблото, какви са ефектите. В смисъл, когато е на сините чертички, на червените, по средата. Четох, че когато е на червените, климатроника командвал топлото в купето. Просто моля, ако може някакво пълно описание на различните положения. Благодаря.
Когато е на неутрално положение, мисля, че духа зададената температура. Когато е на 3 сини точки, духа с температурата отвън, когато е с 3 червени, от температурата на мотора. Поне така си мисля, не знам дали е така.

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ivo.Ganchew написа:Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.
Не е само до година. По-скоро е до "екстра" или за какъв климат е произвеждана. Виждал съм и фейслифт само със студено
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?
и дали някои е свалял предната централна духалка... днес я счупих

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
XaMaB написа:Ivo.Ganchew написа:Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.
Не е само до година. По-скоро е до "екстра" или за какъв климат е произвеждана. Виждал съм и фейслифт само със студено
Извинявам се, моя грешка!

А може ли на кола без врътка отзад за топло/студено да се сложи такава, сложна ли е манипулацията и какво ще е необходимо, освен барче с такава врътка?
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
ares2 написа:а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?
Наскоро имаше една тема точно за централната духалка и по точно как се сваля.Търсих я,но не можах да я намеря.........

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- evtimcho_g60
-
-
ares2 написа:а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?
може,да,сменя се прасето на парното със такова,което има буксата за задната духалка и работата се получава...за целта команда "таблото долу"

централната духалка се сваля след демонтаж на МИД/нави-то и със отверка или пръсти се натискат 2 чопчета,намиращи се във 2та края (ляв и десен) на въздуховода нагоре(внимателно,защото се трошат) и се избутва въздуховода навън.
трябва да се откачи и жилото,което е за топло/студено ( по-лесно се откача/закача от към прасето на парното).
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз гледах в една тема че се сваляло с някаква карта.. кредитна или подобна..
бях намислил една идея за тази духалка, че ми е избеляло много червеното .. но я счупих при опит да я сваля.. сега ще си търся друга
а има ли как да се свали бе да се маха навигацията/радиото?
бях намислил една идея за тази духалка, че ми е избеляло много червеното .. но я счупих при опит да я сваля.. сега ще си търся друга

а има ли как да се свали бе да се маха навигацията/радиото?

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Да се включа и аз по темата. Моята си има топло/студено отзад, но тази зима топлото изчезна. Парното ми е страшно, в цялата кола е баня като загрее само отзад ми духа постоянно студ и съм затворил клапата да не духа на децата. Свалих я, гледах има само един кабел, който влиза в буксата на духалката, но не видях нищо което да е счупено или извадено. Някой ако има идея ще съм радостен да я сподели.

- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Колеги щом на задните духалки имате топло/студено и въпросния кабел е там направете следното:На загряла кола давате на контакт,на предните духалки завъртате на топло,след това започвате да въртите топло/студено от задните духалки и трябва да се чува жужене от моторчето което управлява клапата за задните духалки.Ако въпросното жужене не се чува има два варианта:1-въпросното кабелче за управление на моторчето е откачено или поради друга причина е прекъснато,2-ако с кабелчето всичко е наред значи моторчето е изгоряло и не може да отваря и затваря клапата.Моторчето което управлява тази клапа се намира под жабката от лявата страна като се сваля мокетената кора.Аз също имах същия проблем завъртах топло/студено от задната конзола,моторчето се чува че жужи но постоянно си духаше студено.Свалих мокетената кора и видях че моторчето работи но някой го беше свалял и при монтажа му беше го поставил на мястото му но не беше го нагласил да влезе хубаво навътре че да може да управлява клапата.Абе с две думи моторчето беше откачено от клапата.Нагласих го правилно и всичко си дойде на мястото.Дано съм ви помогнал. 

BMW M-POWER
15 мнения
• Страница 1 от 1