Духалки е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Духалки е39

Мнение от lamb0 » 09 Фев 2014, 21:24

Задните духалки които са на средната конзола ми духат постоянно студен въздух въртя копчето топло студено няма никаква разлика все студено си духа.. Някой има ли представа от къде е проблема ?
Последна промяна lamb0 на 10 Фев 2014, 0:06, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Re: Духалки е39

Мнение от Ivo.Ganchew » 09 Фев 2014, 22:54

Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lamb0 » 10 Фев 2014, 19:07

Мисля че точно съм написал кое копче въртя :) топло/студено а не 1/0..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 11 Фев 2014, 1:19

Свали си "духалките" и виж дали до тях стига кабел.Онзи ден купихме една tds ка (97) и ме озадачи,че отзад има опция студено/топло.
П.П. имах една tds ка(дек.98) и пак нямаше топло/студено отзад
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Потребител
Аватар

Мнение от lamb0 » 11 Фев 2014, 7:22

и кабел и всичко си има.. ама нняма никаква реакция като въртя рвътката топло/червено реагира само другата врътка 1/0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Фев 2014, 12:49

Може ли някой да разясни в различните положения на духалките на централната конзола, на таблото, какви са ефектите. В смисъл, когато е на сините чертички, на червените, по средата. Четох, че когато е на червените, климатроника командвал топлото в купето. Просто моля, ако може някакво пълно описание на различните положения. Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 11 Фев 2014, 14:50

Elesar74 написа:Може ли някой да разясни в различните положения на духалките на централната конзола, на таблото, какви са ефектите. В смисъл, когато е на сините чертички, на червените, по средата. Четох, че когато е на червените, климатроника командвал топлото в купето. Просто моля, ако може някакво пълно описание на различните положения. Благодаря.

Когато е на неутрално положение, мисля, че духа зададената температура. Когато е на 3 сини точки, духа с температурата отвън, когато е с 3 червени, от температурата на мотора. Поне така си мисля, не знам дали е така. :idea: :idea: :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 11 Фев 2014, 15:52

Ivo.Ganchew написа:Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.

Не е само до година. По-скоро е до "екстра" или за какъв климат е произвеждана. Виждал съм и фейслифт само със студено
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 11 Фев 2014, 17:14

а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?
и дали някои е свалял предната централна духалка... днес я счупих :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 11 Фев 2014, 18:42

XaMaB написа:
Ivo.Ganchew написа:Ако нямаш отзад врътка за топло/студено никога няма да ти духне от там топло. До колкото разбрах първите Е39-ки от 96-97-ма са без такава врътка.

Не е само до година. По-скоро е до "екстра" или за какъв климат е произвеждана. Виждал съм и фейслифт само със студено

Извинявам се, моя грешка! :yes: :bchug:
А може ли на кола без врътка отзад за топло/студено да се сложи такава, сложна ли е манипулацията и какво ще е необходимо, освен барче с такава врътка?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 11 Фев 2014, 22:53

ares2 написа:а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?

Наскоро имаше една тема точно за централната духалка и по точно как се сваля.Търсих я,но не можах да я намеря......... :dunno:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 12 Фев 2014, 8:39

ares2 написа:а може ли да се направи да духа топло и там или е сложно?

може,да,сменя се прасето на парното със такова,което има буксата за задната духалка и работата се получава...за целта команда "таблото долу" :)
централната духалка се сваля след демонтаж на МИД/нави-то и със отверка или пръсти се натискат 2 чопчета,намиращи се във 2та края (ляв и десен) на въздуховода нагоре(внимателно,защото се трошат) и се избутва въздуховода навън.
трябва да се откачи и жилото,което е за топло/студено ( по-лесно се откача/закача от към прасето на парното).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 12 Фев 2014, 11:25

аз гледах в една тема че се сваляло с някаква карта.. кредитна или подобна..
бях намислил една идея за тази духалка, че ми е избеляло много червеното .. но я счупих при опит да я сваля.. сега ще си търся друга :banghead:

а има ли как да се свали бе да се маха навигацията/радиото? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 14 Фев 2014, 3:09

Да се включа и аз по темата. Моята си има топло/студено отзад, но тази зима топлото изчезна. Парното ми е страшно, в цялата кола е баня като загрее само отзад ми духа постоянно студ и съм затворил клапата да не духа на децата. Свалих я, гледах има само един кабел, който влиза в буксата на духалката, но не видях нищо което да е счупено или извадено. Някой ако има идея ще съм радостен да я сподели.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 14 Фев 2014, 18:35

Колеги щом на задните духалки имате топло/студено и въпросния кабел е там направете следното:На загряла кола давате на контакт,на предните духалки завъртате на топло,след това започвате да въртите топло/студено от задните духалки и трябва да се чува жужене от моторчето което управлява клапата за задните духалки.Ако въпросното жужене не се чува има два варианта:1-въпросното кабелче за управление на моторчето е откачено или поради друга причина е прекъснато,2-ако с кабелчето всичко е наред значи моторчето е изгоряло и не може да отваря и затваря клапата.Моторчето което управлява тази клапа се намира под жабката от лявата страна като се сваля мокетената кора.Аз също имах същия проблем завъртах топло/студено от задната конзола,моторчето се чува че жужи но постоянно си духаше студено.Свалих мокетената кора и видях че моторчето работи но някой го беше свалял и при монтажа му беше го поставил на мястото му но не беше го нагласил да влезе хубаво навътре че да може да управлява клапата.Абе с две думи моторчето беше откачено от клапата.Нагласих го правилно и всичко си дойде на мястото.Дано съм ви помогнал. :D
BMW M-POWER

Назад към E39