проблем с абц асц е39 523и
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- memfis90
- Потребител
-
- Кара: bmw523
- Мечтае да кара: bmw M5
проблем с абц асц е39 523и
здравейте колеги, имам бмв е39 523и .И при мен се появи проблема с абс и асц и километража ми спря и разходомера. както подобава отидах на сервиз там след като ми закачиха колата на диагностика се разбра че ми е заминал заден ляв датчик смениха го и нищо не се промени. после се оказа че ми е заминала и гривната на лагера и нея сменихме и отново нищто не се промени все си светят лампите на абс и асц след това решихме че е от абс модула и там проверихме оказа се че нищо му няма и на него . след това пробвахме още три датчика и нищо не се промени. ако някой има идея какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re: проблем с абц асц е39 523и
Погледнете кабелите на датчика, които отиват към модула.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
как го провериха абс/асц модула и какви са му последните 3 цифри?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
memfis90 написа:какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
Проблема ти е сервиза дето ти я диагностицират.
За да не работи километража проблема е от заден ляв датчик. (там дали датчик, гривна, ...)
Ако е развален АБС модула ще си работи километража.

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Bavarcho написа:memfis90 написа:какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
За да не работи километража проблема е от заден ляв датчик. (там дали датчик, гривна, ...)
+1 сменяй сервиза
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
И на мен не ми работеше ABS + ASC + километража, при мен бяха заминали преден и заден датчик. Взех два запазени втора ръкс за по 30 лв и всичко спи
Sent from my iPhone using Tapatalk.

Sent from my iPhone using Tapatalk.
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
Колега абсолютно същия бях и аз ! Светеха абс, асц, не работеше километража и нивомера за горивото си правеше каквото си искаше... На диагностика показваше грешка в задно ляво колело... оказа се абс блок.. смених и го и се оправиха нещата.. моя завършва на 001... което е е..ти филма
.. сутрин работеше за около 5 минути и после всичко светваше и отказваше километража...

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
Bavarcho написа:memfis90 написа:какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
Ако е развален АБС модула ще си работи километража. Ако е развален АБС модула, знаеш ли кога ще му работи км-то... никога. Ако си с 001 мога и ако си от София мога да ти кажа, къде да отидеш да ти го направят

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
iskamdatikaja написа:Bavarcho написа:memfis90 написа:какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
Ако е развален АБС модула ще си работи километража. Ако е развален АБС модула, знаеш ли кога ще му работи км-то... никога. Ако си с 001 мога и ако си от София мога да ти кажа, къде да отидеш да ти го направят
Я пак си помисли каква глупост написа за километража...

Както Баварчо написа километража не работи от заден ляв датчик.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
boksioraE39 написа:iskamdatikaja написа:Bavarcho написа:memfis90 написа:какъв е проблема да помогне .предварително благодаря много
Я пак си помисли каква глупост написа за километража...![]()
Както Баварчо написа километража не работи от заден ляв датчик.
Скоро имах проблем с въпросния модул... и ако не е датчик, отиваш на модул. Диагностика ABS,ASC Modul Error ми даваше, нито км-жа нито абс, нито асц ми работеха... Peace
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
Километража взима инфо от датчика ДА! Но между тях е абс блока! Същия плоблем беше и пре мен! Смених и двата датчика и нищо ! Накрая смених абс блока и дичсо заработи!
КОЛЕГА сутрин на студено работят ли ти нещата? Имам един дчупен блок който работи докато не позагрее и отказва, може да доидеш да го сложа, и ако тръгнат нещата ще знаеш на каде да се насочиш
сичсо това ако си с 001 блок
КОЛЕГА сутрин на студено работят ли ти нещата? Имам един дчупен блок който работи докато не позагрее и отказва, може да доидеш да го сложа, и ако тръгнат нещата ще знаеш на каде да се насочиш

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- memfis90
- Потребител
-
- Кара: bmw523
- Мечтае да кара: bmw M5
колеги смених заден ляв датчик и киломтража и расходомера заработиха отниво без проблем, но проблема с абс и асц си остана.имам колега които е имал същия проблем и при него се е оказало че буксата на абс блока се е прецакала сменил я и сичко се оправило, обаче аз не съм сигурен дали и при мен е така последните три цифри на абс блка са 000. и още нещо се случва на високи обороти над 5200-5500 губи мощност сякаш не му достига гориво дали е от този проблем които имам.ще опитам да направя нещо по вапроса с буксата да видим дали ще има резултат
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
те са 2 датчика (отпред и отзад).
може и двата да са повредени - при мен беше така като взех колата, но може и да е абс модула, виж на диагностиката си пише
може и двата да са повредени - при мен беше така като взех колата, но може и да е абс модула, виж на диагностиката си пише

- Bavarcho
- Пантерчо
-
memfis90 написа:колеги смених заден ляв датчик и киломтража и расходомера заработиха отниво без проблем
А..., скоростомера взимал сигнал от заден ляв датчик, ти да видиш

След като смени датчика ходи ли да диагностика?

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2