Trans.failshafe prog.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е39 530i
Мечтае да кара: G-Power M5,M6
Детайли за колата: 2001г. Exclusive edition, автоматик, 231кс.

Trans.failshafe prog.

Мнение от uimruka78 » 23 Яну 2014, 17:24

Колеги помагайте вчера на таблото ми се яви ето този надпис Trans.failshafe prog.колата вървеше тромаво все едно тегля ремарке
след като я изключих и я запалих пак надписа изчезна и колата тръгна по-добре.Погледнах двигателя и видях,че има някакво омасляване ниско долу и от двете страни.Помагайте или кажете
каде да получа качествено обслужване на скоростната кутия.Препоръчайте някой който не е скъпчия и работи добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Trans.failshafe prog.

Мнение от spacepl » 23 Яну 2014, 17:27

Задължително диагностика преди да пипате каквото и да е. Тази грешка, комбинирана със невървенето е много вероятно да я даде и от дебитомер.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 23 Яну 2014, 17:40

Отиваш в Дарукар , оставяш едни 50-60лв за хубава диагностика на скоростната кутия и ти казват какво и е.

Тромаво се движи щото караш само на 3-та.

Рядко , да не кажа никога се оправя с обслужване на кутията , но е по-евтиния вариант ( ~ 300лв )

Кеф ти в Дару , кеф ти в Джемини и т.н. Цената е общо взето една и съща навсякъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 24 Яну 2014, 1:02

uimruka78 написа:Колеги помагайте вчера на таблото ми се яви ето този надпис Trans.failshafe prog.колата вървеше тромаво все едно тегля ремарке
след като я изключих и я запалих пак надписа изчезна и колата тръгна по-добре.Погледнах двигателя и видях,че има някакво омасляване ниско долу и от двете страни.Помагайте или кажете
каде да получа качествено обслужване на скоростната кутия.Препоръчайте някой който не е скъпчия и работи добре

Колега изписано е с тонове по този този въпрос.Благодарение на ТОЗИ форум си смених кутията чисто сам(само от четене от форума).Потърси из темите......и ще намериш отговори за всичко
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е39 530i
Мечтае да кара: G-Power M5,M6
Детайли за колата: 2001г. Exclusive edition, автоматик, 231кс.

Мнение от uimruka78 » 31 Яну 2014, 14:41

Колеги разбрах какъв е проблема ходих на диагностика Pressure controler EDS2 и като втора грешка Torque converter clutch-too much slip. Общо взето някво буксуване в турбината 300-400 лева ремонт.Казаха ми ,е като отида в срядА ЩЕ МИ НАПАВЯТ ПАК ДИАГНОСТИКА за да видят коя от грешките е останала защото ми ги изтриха сервиза се намира на улица Зайчар в Света Троица до Корнеа Сливница и К.Величков.

Назад към E39