Отказа централното и спря да пали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525tds
Мечтае да кара: X6

Отказа централното и спря да пали

Мнение от 4ernata perla » 21 Яну 2014, 8:02

Колата е е39 525 тдс 97г. Вчера си проверявах бушоните, че не ми работи вентилатора на парното и има един бушон които се намира точно зад самата жабка тои е отделно. Мисълта ми е възможно ли е при ровенето да съм прекъснал нещо. Също така при смяната на акумулатора там има жици откъм стоповете и други да съм закачил без да искам някоя от тях. Подавам контакт светват лампите на таблото но не завърта стартера. Ток има акумулатора е изпробван. Отказа и централното, с ключа отваря само багажника, с ключалката пак не отключва останалите врати. Каде може да е проблема? Благодаря предварително!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Re: Отказа централното и спря да пали

Мнение от kosyo11 » 21 Яну 2014, 9:17

Намен ми се е случвало същото,акомулатора беше заминал,купих нов и всичко се оправи.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 21 Яну 2014, 9:38

Това дали си разместил кабелите можеш само Ти да кажеш,а ако си вадил предпазителите има голяма вероятност някой да не си го сложил на местото му. Вентилатора може да е спрял заради така наречения "таралеж". Затегнал ли си клемите на акумулатора? А може всичко да ти идва и от контактния ключ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Яну 2014, 10:42

е39 прави подобни номера при слаб ток. прегледай клемите на самата батерия
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 21 Яну 2014, 11:27

Ако си вадил бушони, то провери ги пак, как си ги поставил обратно. С диагностика може да се пробва, кой от модулите не отговаря и от там да се търси причината - липса на захранване или повреда на модула.
40653

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 21 Яну 2014, 17:47

Atsalov написа:Това дали си разместил кабелите можеш само Ти да кажеш,а ако си вадил предпазителите има голяма вероятност някой да не си го сложил на местото му. Вентилатора може да е спрял заради така наречения "таралеж". Затегнал ли си клемите на акумулатора? А може всичко да ти идва и от контактния ключ.

Всички предпазители са си намясто както съм ги вадил и по схемата. Вентилатора е заминал, изпробвано с други таралежи и след това диагностика. Клемите ги стягам добре. За контактния ключ незнам но едновременно паленето и централното отказаха.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 21 Яну 2014, 17:48

ares2 написа:е39 прави подобни номера при слаб ток. прегледай клемите на самата батерия

Слагах акумулатор от друга кола отново същата работа.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 21 Яну 2014, 17:51

kener написа:Ако си вадил бушони, то провери ги пак, как си ги поставил обратно. С диагностика може да се пробва, кой от модулите не отговаря и от там да се търси причината - липса на захранване или повреда на модула.

В краина сметка ако не открия проблема ще се кара по някакъв начин до диагностика
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Яну 2014, 20:27

Колега има една клема дето се натяга към бушоните отзад. Провери я нея, че аз щях да я запаля от нерви преди година, когато при случайност един майстор я откри щото разбира и се досети откъде може да е проблема. Същата работа - сменях бушони и не съм я затегнал.
Ако не се ориентираш за кое ти говоря, след малко ще излизам и ще метна една снимка. Дано се окаже от него все пак де, както при мен :) :yes:

П.С - отключи я през ключалката, обучи си ключа (във важните теми го има описанието как става с натискането на копчета на позиция едно и вадене). Ако проработи дори и за 5-10 минути значи ще е от него :mrgreen:

edit : централното отключване или централното парно??
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 22 Яну 2014, 0:29

doomy525 написа:Колега има една клема дето се натяга към бушоните отзад. Провери я нея, че аз щях да я запаля от нерви преди година, когато при случайност един майстор я откри щото разбира и се досети откъде може да е проблема. Същата работа - сменях бушони и не съм я затегнал.
Ако не се ориентираш за кое ти говоря, след малко ще излизам и ще метна една снимка. Дано се окаже от него все пак де, както при мен :) :yes:

П.С - отключи я през ключалката, обучи си ключа (във важните теми го има описанието как става с натискането на копчета на позиция едно и вадене). Ако проработи дори и за 5-10 минути значи ще е от него :mrgreen:

edit : централното отключване или централното парно??

Ще погледна утре за коя клема става на въпрос. Централното отключване/заключване
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zlk » 23 Яну 2014, 23:47

при мен се случи наскоро не се отварят вратите нито с дистанционното нито с ключа :roll: как да си отворя колата 525 тдс 97 година

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 29 Яну 2014, 21:40

Значи колата беше на диагностика. Оказа се че при смяна на акумулатора мобилайзера се е прецакал и колата не приема ключа. За целта трябвало да се свали компютъра и да се преинсталира (или там както ми го обясниха). За целта ми искат 140лв. Има ли друг вариянт за оправяне на проблема, защото ми казаха че няма как да го премахнат, не е било на реле за да могат да го изолират.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 29 Яну 2014, 22:43

4ernata perla написа:Значи колата беше на диагностика. Оказа се че при смяна на акумулатора мобилайзера се е прецакал и колата не приема ключа. За целта трябвало да се свали компютъра и да се преинсталира (или там както ми го обясниха). За целта ми искат 140лв. Има ли друг вариянт за оправяне на проблема, защото ми казаха че няма как да го премахнат, не е било на реле за да могат да го изолират.

хахахаххаха , ма им кажи ти сложат Windows 8 , че нали сега е модерно. Бягай от тия и ходи в друг сервиз , това с " преинсталирането" на компютъра е просто ... без коментар.

Потребител
Аватар

Мнение от 4ernata perla » 01 Фев 2014, 9:37

Отидох на друг сервиз и ми премахнаха мобилаизера и се оправи.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 01 Фев 2014, 9:43

Без имобилайзер си по лесна мишена на апашите,не че до сега нещо ги е спирало.

Следваща

Назад към E39