Отказа централното и спря да пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 4ernata perla
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525tds
- Мечтае да кара: X6
Отказа централното и спря да пали
Колата е е39 525 тдс 97г. Вчера си проверявах бушоните, че не ми работи вентилатора на парното и има един бушон които се намира точно зад самата жабка тои е отделно. Мисълта ми е възможно ли е при ровенето да съм прекъснал нещо. Също така при смяната на акумулатора там има жици откъм стоповете и други да съм закачил без да искам някоя от тях. Подавам контакт светват лампите на таблото но не завърта стартера. Ток има акумулатора е изпробван. Отказа и централното, с ключа отваря само багажника, с ключалката пак не отключва останалите врати. Каде може да е проблема? Благодаря предварително!!!
- kosyo11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 е83 2.0д
Re: Отказа централното и спря да пали
Намен ми се е случвало същото,акомулатора беше заминал,купих нов и всичко се оправи.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Това дали си разместил кабелите можеш само Ти да кажеш,а ако си вадил предпазителите има голяма вероятност някой да не си го сложил на местото му. Вентилатора може да е спрял заради така наречения "таралеж". Затегнал ли си клемите на акумулатора? А може всичко да ти идва и от контактния ключ.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
е39 прави подобни номера при слаб ток. прегледай клемите на самата батерия
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Ако си вадил бушони, то провери ги пак, как си ги поставил обратно. С диагностика може да се пробва, кой от модулите не отговаря и от там да се търси причината - липса на захранване или повреда на модула.
- 4ernata perla
- Потребител
-
Atsalov написа:Това дали си разместил кабелите можеш само Ти да кажеш,а ако си вадил предпазителите има голяма вероятност някой да не си го сложил на местото му. Вентилатора може да е спрял заради така наречения "таралеж". Затегнал ли си клемите на акумулатора? А може всичко да ти идва и от контактния ключ.
Всички предпазители са си намясто както съм ги вадил и по схемата. Вентилатора е заминал, изпробвано с други таралежи и след това диагностика. Клемите ги стягам добре. За контактния ключ незнам но едновременно паленето и централното отказаха.
- 4ernata perla
- Потребител
-
ares2 написа:е39 прави подобни номера при слаб ток. прегледай клемите на самата батерия
Слагах акумулатор от друга кола отново същата работа.
- 4ernata perla
- Потребител
-
kener написа:Ако си вадил бушони, то провери ги пак, как си ги поставил обратно. С диагностика може да се пробва, кой от модулите не отговаря и от там да се търси причината - липса на захранване или повреда на модула.
В краина сметка ако не открия проблема ще се кара по някакъв начин до диагностика
Колега има една клема дето се натяга към бушоните отзад. Провери я нея, че аз щях да я запаля от нерви преди година, когато при случайност един майстор я откри щото разбира и се досети откъде може да е проблема. Същата работа - сменях бушони и не съм я затегнал.
Ако не се ориентираш за кое ти говоря, след малко ще излизам и ще метна една снимка. Дано се окаже от него все пак де, както при мен

П.С - отключи я през ключалката, обучи си ключа (във важните теми го има описанието как става с натискането на копчета на позиция едно и вадене). Ако проработи дори и за 5-10 минути значи ще е от него
edit : централното отключване или централното парно??
Ако не се ориентираш за кое ти говоря, след малко ще излизам и ще метна една снимка. Дано се окаже от него все пак де, както при мен

П.С - отключи я през ключалката, обучи си ключа (във важните теми го има описанието как става с натискането на копчета на позиция едно и вадене). Ако проработи дори и за 5-10 минути значи ще е от него

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- 4ernata perla
- Потребител
-
doomy525 написа:Колега има една клема дето се натяга към бушоните отзад. Провери я нея, че аз щях да я запаля от нерви преди година, когато при случайност един майстор я откри щото разбира и се досети откъде може да е проблема. Същата работа - сменях бушони и не съм я затегнал.
Ако не се ориентираш за кое ти говоря, след малко ще излизам и ще метна една снимка. Дано се окаже от него все пак де, както при мен![]()
Ще погледна утре за коя клема става на въпрос. Централното отключване/заключване
при мен се случи наскоро не се отварят вратите нито с дистанционното нито с ключа
как да си отворя колата 525 тдс 97 година

- 4ernata perla
- Потребител
-
Значи колата беше на диагностика. Оказа се че при смяна на акумулатора мобилайзера се е прецакал и колата не приема ключа. За целта трябвало да се свали компютъра и да се преинсталира (или там както ми го обясниха). За целта ми искат 140лв. Има ли друг вариянт за оправяне на проблема, защото ми казаха че няма как да го премахнат, не е било на реле за да могат да го изолират.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
4ernata perla написа:Значи колата беше на диагностика. Оказа се че при смяна на акумулатора мобилайзера се е прецакал и колата не приема ключа. За целта трябвало да се свали компютъра и да се преинсталира (или там както ми го обясниха). За целта ми искат 140лв. Има ли друг вариянт за оправяне на проблема, защото ми казаха че няма как да го премахнат, не е било на реле за да могат да го изолират.
хахахаххаха , ма им кажи ти сложат Windows 8 , че нали сега е модерно. Бягай от тия и ходи в друг сервиз , това с " преинсталирането" на компютъра е просто ... без коментар.
- 4ernata perla
- Потребител
-
Отидох на друг сервиз и ми премахнаха мобилаизера и се оправи.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Без имобилайзер си по лесна мишена на апашите,не че до сега нещо ги е спирало.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2