Обслужване автомат. скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Обслужване автомат. скоростна кутия
Здравейте колеги, в тема вчера се похвалих с новата придобивка - е39 автомат! Предстои ми обслужване на скоростната кутия, но досега не съм карал автомат и не съм запознат къде се прави това обслужване... Единственото което съм чувал от познати е, че процедурата излиза около 350-400лв ?!?!?!?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Обслужване автомат. скоростна кутия
Аз ползвах Джемини 04, но не съм очарован защото след тяхната смяна на масло се наложи да доливам още. А това го открих случайно.
Т.е., хората бяха сипали по-малко масло.
Цената беше около 300лв
Т.е., хората бяха сипали по-малко масло.
Цената беше около 300лв

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Взимай си масълце атф, филтър, гатнитура и на канал или ако имаш познат да ти отпусне подемник за половин час и си го обслужи автомата. Има и клипове в youtube може да видиш нагледно как става, точиш колкото изтече и наливаш същото количество.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
dbanchev написа:Взимай си масълце атф, филтър, гатнитура и на канал или ако имаш познат да ти отпусне подемник за половин час и си го обслужи автомата. Има и клипове в youtube може да видиш нагледно как става, точиш колкото изтече и наливаш същото количество.
И после да ходи из обявите да търси втора ръка кутия нали ?
Всяка кутия си има специално масло за нея си, то се разбира какво е като се погледне етикета на самата кутия , зелен/жълт/чевен/син и т.н. квито цвето си искате. Отделно за обслужване на автомата си иска четене защото не е като да източиш маслото на двигателя, трябва определена температура , трябват и материали ( парцали ) + да се видят магнитите как са и т.н. и т.н.
Направо ако искаш си земе 10 литра олио от била ( на промоция ) и да го капне вътре а ?

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, не съм казал да сипва олио за пържене, а атф масло- то 100 вида атф незнам да има освен д2, д3. При ръчката е важен вискозитета, но за автомат пембяно, зелено и тн масло..........
. И незнам какво сложно има толкова в обслужването на тия автомати? Филтри, гарнитури, магнити всичко се преглежда/почиства/сменя. Досега на колко коли съм обслужвам автоматите пък няма една да е сгънала......... На който му се дават по 300-500лв да ходи при великите автоматаджий.
Ето и клипче по въпроса: http://www.youtube.com/watch?v=Bxg7aEqty3Y

Ето и клипче по въпроса: http://www.youtube.com/watch?v=Bxg7aEqty3Y
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ZF 5HP18 кутиите са с точно определено масло на ESSO ATF LT 71141 (Mobil) друго не се слага.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
omegaart написа:dbanchev написа:Взимай си масълце атф, филтър, гатнитура и на канал или ако имаш познат да ти отпусне подемник за половин час и си го обслужи автомата. Има и клипове в youtube може да видиш нагледно как става, точиш колкото изтече и наливаш същото количество.
И после да ходи из обявите да търси втора ръка кутия нали ?
Всяка кутия си има специално масло за нея си, то се разбира какво е като се погледне етикета на самата кутия , зелен/жълт/чевен/син и т.н. квито цвето си искате. Отделно за обслужване на автомата си иска четене защото не е като да източиш маслото на двигателя, трябва определена температура , трябват и материали ( парцали ) + да се видят магнитите как са и т.н. и т.н.
Направо ако искаш си земе 10 литра олио от била ( на промоция ) и да го капне вътре а ?
Точно така

Всеки втори сменил маслото на скоросите го е направил ей така в гаража все едно сменя масло на мотора заради това има толкова хора дето пишат за счупен автоматик след смяна на масло.
Маслото в скоростите се сменя цялото, а не колкото изтече, като свалиш картера ще изтече доста по-малко от всичкото масло. Както и процедурата по наливане на новото масло изисква гледане температурата на скоростите и т.н. При наличие на малко повече инструменти и програма да гледате температурата в скоростите може и да го смените, но колко хора го правят.
Аз за това съм на мнение че маслото на автоматичните скорости на БМВ ако тръгнеш да го сменяш, защото не всеки го сменя, е хубаво /препоръчително/ да е в БМВ сервиз. В Дару Кар цената за смяна е около 300 лева в което влизат масло и фълтър. (мисля че и нова гарнитура за картера)

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз миналия месец смених на моята в сервиз с машина и както се спомена вече, от картера само не изтича цялото масло - остават около 2 литра. Моята кутия събра 8.4 литра - сложих масло Febi и заедно с промивката и добавка за промивка + комплект болтове, гарнитура и филтър ми стъпи точно 310 лева.
Засега съм доволен, според мен кутията работи по-плавно...
Засега съм доволен, според мен кутията работи по-плавно...

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
В сервиз ще се прави!
Относно сервиза.. от 10 лично анкетирани - 8 ми препоръчват Джемини, другите 2 го плюят, но други сервизи никой не споменава, а последния предложи да ми го смени в гаража
Джемини гледам в сайта имат ценова листа - обслужване на мойто е 405лв?!?!?
Другаде ?
Относно сервиза.. от 10 лично анкетирани - 8 ми препоръчват Джемини, другите 2 го плюят, но други сервизи никой не споменава, а последния предложи да ми го смени в гаража

Джемини гледам в сайта имат ценова листа - обслужване на мойто е 405лв?!?!?
Другаде ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- omegaart
- ентусиаст
-
Кво им е на дарукар ? Ако не си чувал за тях е хубаво да чуеш , много от нещата е хубаво да се взимат от там 

- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
omegaart написа:Кво им е на дарукар ? Ако не си чувал за тях е хубаво да чуеш , много от нещата е хубаво да се взимат от там
Хубаво е но цените не са като на другите сервизи

- omegaart
- ентусиаст
-
djindjiplqktora написа:omegaart написа:Кво им е на дарукар ? Ако не си чувал за тях е хубаво да чуеш , много от нещата е хубаво да се взимат от там
Хубаво е но цените не са като на другите сервизи
А ти звъннали да ги питаш или просто така си знаеш ?
Ако не си прочел малко по-нагоре , колега си е сменил маслото там и всичко му е излезнало 300лв. Ако в джемини е 300 и в Дару е 300 познай къде ще отида ? Да не говорим , че бих дал и 400 ако в Дару разликата е само 100лв.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
boywalking написа:В сервиз ще се прави!
......... а последния предложи да ми го смени в гаража![]()
......................
Пичове, това не е сърдечна операция! Може и на улицата да ти го смени, ако знае какво прави и има поне една INPA да гледа температурата на кутията.
- omegaart
- ентусиаст
-
spacepl написа:boywalking написа:В сервиз ще се прави!
......... а последния предложи да ми го смени в гаража![]()
......................
Пичове, това не е сърдечна операция! Може и на улицата да ти го смени, ако знае какво прави и има поне една INPA да гледа температурата на кутията.
Това е проблема , защото 90 % от майсторите ще кажат " да бе , няма проблем" и ще сменят маслото все едно сменя на двигателя , те имат общо ама не баш.

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
boywalking написа:Здравейте колеги, в тема вчера се похвалих с новата придобивка - е39 автомат! Предстои ми обслужване на скоростната кутия, но досега не съм карал автомат и не съм запознат къде се прави това обслужване... Единственото което съм чувал от познати е, че процедурата излиза около 350-400лв ?!?!?!?
Дай инфо за тая кола колега !
Е39 5... i ,d, година ,или вин , и ще ти кажа каква е кутията ти,колко и какво масло трябва ,и какъв филтър итн итн...

56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4